Prisjakt

Prisjakt sponsrar Godsent

Skicklighet är a och o inom esport, men även prylarna spelar stor roll. Prisjakt är stolt sponsor till esportlaget Godsent som är ett av de dominerande lagen i spelet Counter-Strike 2. Här delar lagets spelare med sig av sina bästa pryltips och inställningar så att du kan fatta bättre beslut.

Spelarna i Godsent

Här är den officiella laguppställningen för Godsents CS2-team. Varje spelare har sina egna unika inställningar i spelet, skrivbordsutrustning och datorkomponenter. Vi avslöjar allt om deras preferenser på spelarprofilerna, så att du kan spela på samma sätt som din favoritmedlem i Godsent.

Godsents tränare

Godsentspelaren Maikil "Golden" Selim.

Det här är Godsent

Godsent är en svensk esportorganisation som bildades av den före detta Fnatic-spelaren Markus "pronax" Wallsten och entreprenören Tomas Oropesa Martin. Organisationen har varit aktiv i Counter-Strike: Global Offensive sedan 2016 och har haft flera olika laguppställningar.

I januari 2023 presenterade Godsent ett nytt svenskt lag som består av Erik "Ztr" Gustafsson (på lån från Young Ninjas), Nicolas "Plopski" Gonzalez (från Ninjas in Pyjamas), Joel "joel" Holmlund (från Monte), William "Draken" Sundin och Alfred "RuStY" Karlsson.

Uppställningen som gäller från sommaren 2023 är med spelarna Maikil ”Golden” Selim, Nicolas ”Plopski” Gonzalez, Erik ”Ztr" Gustafsson, Jonatan ”Bobeksde” Persson och Johan ”Hype” Engblom. Under hösten så meddelade Godsent att ZTR och Hype lämnar laget. De ersätts av eraa och Ro1f.

Laget leds av tränaren Kevin ”Kevve” Bohlin. Godsent siktar på att utmana i toppen av den internationella CS-scenen med sin nya satsning.

Kiiddii, en av Godsents kreatörer som streamar på Twitch.

Godsents kreatörer

Godsents kreatörer är ett härligt gäng influencers som delar sin passion för gaming på Twitch. De är streamers som publicerar nytt och spännande innehåll varje dag. Läs allt om Godsents kreatörer här.

Se alla Godsents kreatörer här.

Ungdomslaget Young Gods.

Young Gods

Young Gods är Godsents akademilag och det består av fem unga spelare som är en del av den svenska framtiden inom Counter-Strike. Laget är helsvenskt och en del av Godsents satsning på ungdomar i Sverige.

Läs mer om Young Gods och akademilaget här.

Counter-Strike 2 & CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) var ett populärt förstapersonsskjutspel som utvecklades av Valve Corporation och Hidden Path Entertainment. Spelet lanserades 2012 och är idag ersatt av Counter-Strike 2 som släpptes i september 2023.

Både tidigare CS:GO och senaste Counter-Strike 2 bygger på teambaserade matcher där två lag, terrorister och kontraterrorister, tävlar mot varandra i olika speluppdrag. Målen varierar beroende på spelläge, men inkluderar ofta att avväpna bomber, rädda gisslan eller eliminera det andra laget. Spelet är känt för sin snabba takt och krav på hög skicklighetsnivå, vilket gör det till en populär titel inom esportvärlden.

Counter-Strike 2 är i grund och botten helt gratis att spela via spelplattformen Steam. Du kan köpa till ett så kallat Prime-paket för extra fördelar om du vill det.