Schampo

5 773 produkter

Sortera efter:

Schampo

Schampo som rengör, återfuktar och skyddar ditt hår. Här finns både mildare barnschampo och normalt schampo för vuxna. Har du mjäll behöver du speciellt mjällschampo. Här finns även schampo med kombinerat balsam. Om du har färgat ditt hår kan du välja schampo som skyddar hårfärgen eller torrschampo som används mellan tvättarna. Produkter inom denna kategori kan också kallas Hårschampo.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om schampo

Ett schampo helt fritt från sulfater. Fördelen med sulfater i schampot är att smuts och oljor lättare kan sköljas bort när du tvättar håret. Nackdelen är att sulfater även kan göra att naturliga oljor i hårbotten försvinner, vilket torkar ut hårbotten i längden.

Fungoral schampo används för att motverka mjäll i hårbotten. Fungoral dödar svampen som orsakar mjäll och hjälper till att minska klåda och fjällning. Fungoral bör endast användas från 12 år.

Det finns många anledningar till varför du kan tappa håret. Exempelvis stress och vitaminbris. Beroende på vad som gör att håret faller av så kan vissa schampon ibland hjälpa. Silicea Vital Schampo och Priorin Schampo är exempel på alternativ som är speciellt gjorda för att motverka håravfall.

I snitt är det rekommenderat att tvätta håret två till tre gånger i veckan. Det kan dock ändras beroende på hur oljig hårbotten du har, hur ofta du tränar och om du använder stylingprodukter i håret.

Blöt håret i ljummet vatten. Tryck ut schampo i storleken med en enkrona i handen och massera in i håret med fokus på rötterna och hårbotten. Skölj ur håret ordentligt och upprepa ytterligare en gång för maximal effekt. Använd en lika stor mängd balsam i håret, den här gången med fokus på topparna. Ett tips är att skölja ur håret med kallt vatten för ett mer glansigt hår.

Silverschampo tillför blå eller lila pigment till håret. Det neutraliserar gula och orange pigment. Du bör helst använda silverschampo maximalt en gång per vecka och helst i kombination med ett återfuktande balsam eller en inpackning.

Ämnen som du inte vill ha i ditt schampo är sulfater och vissa parabener. Även carbomer, cykliska siloxaner, mineralolja, polymer och triklosan bör inte vara med på innehållslistan till ditt schampo. De är potentiellt hormonstörande, allergiframkallande eller i värsta fall cancerframkallande.