Prisjakt
HemPrisjakts experterRobotgräsklippareTopplista - Robotgräsklippare utan slinga

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Robotgräsklippare utan slinga

9 april 2024

Jag minns dagen då jag köpte min första robotgräsklippare. Det var i samband med mitt första husköp och en robotgräsklippare fanns på priolistan över saker att ha när man bodde i hus. I efterhand kan jag säga att det var så värt köpet. Jag minns när jag och en vän la begränsningskabel och såg det gröna ljusskenet som indikerade att slingan var hel och vi hade lyckats installera robotgräsklipparen. Allt eftersom åren gick lagade jag kabeln ett antal gånger och har nu helt tappat räkningen över hur många gånger jag legat på alla fyra och grävt runt i trädgården. Nu ungefär 7 år senare lanseras robotgräsklippare som inte behöver någon begränsningskabel utan som styrs genom GPS och du som markägare slipper lägga begräsningskabel och du behöver inte oroa dig för att kabeln går av, det gröna och det röda skenet är ett minne blott och det känns så rätt i tiden. Här tipsar jag om några slinglösa robotgräsklippare som finns på marknaden just nu, och de lär bli fler med tiden! Listan är skriven utan inbördes ordning - alla produkter på listan är bra beroende på ens personliga behov.

1. Husqvarna Automower 410XE NERA

Snygg finish

Har svårt för ojämnheter

Husqvarna 410XE NERA är framtidens robusta gräsklippare.

Husqvarna 410XE NERA klarar det mesta som en klippare ska klara och den är pålitlig. Den har en snygg och robust design och kommer att ge dig en förstklassig klippupplevelse. Du kommer även att spara tid på att trimma dina kanter, den kommer nämligen med en EdgeCut-funktion som gör att klipparen kommer närmare kanterna.

Automower 410XE NERA använder avancerad GPS-teknologi istället för en slinga eller begränsningskabel. GPS-systemet kartlägger din trädgård och skapar virtuella gränser. Dess inbyggda radar hjälper den att undvika lösa föremål på gräsmattan.

Du kan enkelt styra din robot via Husqvarna Connect-appen. Med appen kan du följa din robot, schemalägga dess aktiviteter och justera klipphöjden elektroniskt.

En pålitlig kompis för dig som vill ha det enkelt!


2. Dreame Roboticmower A1

Alla funktioner som kommer med den

Inget

När jag först såg den här robotgräsklipparen från Dreame tänkte jag på hur lik den är vid en Ferrari eller Porsche, helt klart en klippare som fångar ögat med sin snygga design. Den kom nu under våren 2024 och är fullmatad med avancerade funktioner.

Självklart är Roboticmower A1 slingfri, vilket betyder att du slipper lägga tid på att lägga ut en begränsningskabel i trädgården.

Med en imponerande kapacitet på 1000 kvadratmeter per dag klipper den med perfektion varje gång. Den elektriska justeringen av klipphöjden är enastående, samtidigt som den är mycket tyst.

Om du har en trädgård med många hinder och tror att en robotgräsklippare inte skulle passa, då är Dreame verkligen ett alternativ att överväga. Med avancerade AI-algoritmer och OmniSense-systemet kan den identifiera och undvika vanliga hinder i trädgården för en säker och smidig gräsklippning.

Absolut en uppstickare bland de etablerade robotgräsklipparmärkena!


3. Stiga A 3000

Stiga A 3000
Granngården

46 890 kr

Bernö Trädgårdsmaskiner

46 900 kr

Motorservice Lagan

46 890 kr

Smidig och välbalanserad

Behöver köpa extra timmar när datapaketet är slut, priset

Stiga A-3000 kommer med fler klipptimmar än Stig-A 1500 men också med lite mer finesser.

Denna klipparen är utrustad med sex knivar som kommer klippa din gräsmatta med precision. Du kan också ställa in "stay-away" tider och "no-go"-zoner som gör att den kommer undvika att klippa just där. Som tidigare är även denna modell helt virtuell när det kommer till installation.

Det som är så fantastiskt med denna gräsklipparen är att när den åker ut i trädgården för nästa arbetspass kommer den att åka dit där den sist arbetade. Den kommer alltså hela tiden att fortsätta sitt arbete där den senast slutade.

Med roboten tillkommer 1500 timmar i datapaketet. Stiga beräknar att det kommer ge dig 2 år av klipptid innan du kommer behöva köpa till fler arbetstimmar.


4. Husqvarna Automower 550 EPOS

Robust med ett stöttåligt chassi

Priset, inte för alla

550 EPOS är en något dyrare kabelfri robotgräsklippare från Husqvarna.

Den är framtagen för professionell användning, eller folk med större trädgård än en fotbollsplan Den har nämligen en ytkapacitet på upp till 10000m2.

Automower 550 EPOS är fullt utrustad och några av funktionerna som kommer med är tex, Automater Connect där du enkelt kan följa din klippare, schemalägga den, starta och parkera den och mycket mer.

Med hjälp av Epos-teknologi kan även denna klippa i olika mönster/håll för att få gräset att fröjas. Den kan också känna av obalans i knivdisken vilket innebär att den känner av om te x knivarna är böjda.

Något jag personligen älskar med denna klippare är att den har gummistötfångare, detta gör att man slipper alla fula märken som blir när den stöter ihop med något.


5. Stiga A 1500

Många klippzoner

Datapaket med arbetstimmar, priset

Denna kabelfria robotgräsklippare från Stiga använder sig av Stigas AGS-teknik. Installationen är virtuell, detta betyder att installationen av denna roboten sker genom Stigas Go-APP. Om din trädgårdsyta vid något tillfälle skulle minska eller förstoras kan du enkelt justera detta genom appen.

Med HJÄLP AV STIGA AGS-tekniken skapar den en virtuell karta över din trädgård för att klippa så effektivt som möjligt. Du kan också ställa in upp till 10 klippzoner och välja olika körmönster för att få gräset att se så bra ut som möjligt.

Stiga A 1500 levereras med ett datapaket som ger din klippare 750 timmar klipptid. När dessa timmar är slut behöver du köpa till fler arbetstimmar genom appen.


Hej! Två av mina stora intressen är padel samt gräsklippare och grässkötsel. Padel har jag spelat i snart 3 år och tränar det 2-3 gånger i veckan. Mitt andra stora intresse är just gräsklippare och att få gräsmattan hemma så fin som möjligt, det började redan 2008 då jag började sköta om fotbollsplaner runt om i Göteborg. Där fick man köra många olika gräsklippare, stora som små. Till vardags jobbar jag numera på en stor fotbollsarena i Göteborg där jag är planskötare. Jag älskar att testa nya produkter och här på Prisjakt har jag även fått chans att skriva vad jag tycker om dem.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons