Bli världens första esportsmaterialare

Lucas Simonsson testar jobbet hos Godsent – se filmklippen och sök jobbet!

Vi söker dig som älskar Counter-Strike, har stenkoll på de senaste gaming-prylarna och vill hjälpa ett professionellt CS-lag att bli ännu bättre. Låter det intressant? Sök jobbet som Godsents esportsmaterialare!

Svenska esportförbundet ingår i Sveriges Riksidrottsförbund sedan i våras, en viktig markering för att omvärlden ska ta esporten på det allvar den förtjänar. Prisjakt är stolt sponsor till esportlaget Godsent som är ett framstående lag i spelet Counter-Strike: Global Offensive. Nu tar vi nästa steg för att lyfta esporten:

Esporten utvecklas snabbt och det finns mycket att lära från traditionella idrotter, inte minst kring utövandet på elitnivå. Därför söker vi, Prisjakt tillsammans med Godsent, världens första esportsmaterialare.

Lucas Simonsson testar jobbet

Hur är det att vara världens första esportsmaterialare? Lucas Simonsson fick chansen att prova på. Avsnitt 1 och 2 hittar du längre ner på sidan.

Avsnitt 3 av 3: Lucas börjar bli varm i kläderna (tvättade med lavendel från trädgården). En för alla och alla för en.

Se filmen här

Allt om drömjobbet

Som materialare för Godsent har du en central roll i laget med ett övergripande ansvar för allt material. Bland annat basar du för lagets träningskläder och matchkläder, streaming-setups samt bootcamps med gästande lag.

Du står spelarna nära och fångar lyhört upp deras önskemål för att hitta lösningar som förbättrar deras prestationer och mående. För att lyckas i rollen är du social och positiv – du blir Godsents produktexpert och mood-manager i både med- och motvind.

Varje millisekund räknas. En viktig del av jobbet är inköp och underhåll av spelarnas utrustning. Det är detaljerna som avgör på esportens elitnivå, så det är viktigt att du håller dig ajour med alla nya produkter som släpps på marknaden.

Du avgör när nya saker måste köpas in eller när prylar måste skickas på reparation.

Som materialare ser du till att allt är på plats inför tävlingar och bootcamps, och du vet förstås vilka inställningar som passar varje lagmedlem bäst.

Kom ihåg, du är först i världen. Eftersom det inte tidigare funnits en materialförvaltare inom esporten blir det här en roll vi utvecklar tillsammans.

Dina arbetsuppgifter blir att:

 • ansvara för att rätt produkter finns tillgängliga för laget, från kaffebryggare till spelarutrustning
 • vara uppdaterad på produktmarknaden inom e-sport med fokus på Counter-Strike
 • ha full koll på lagets tillgängliga produkter
 • vara spelarnas rådgivare kring produkter och inställningar
 • optimera, rengöra och modernisera spelarnas prylar och datorer
 • följa med på resor till tävlingar och bootcamps
 • hålla tät kontakt med lagets ledning och externa parters som Prisjakt, tillverkare och tävlingsarrangörer

För att trivas i den här rollen bör du ha:

 • en gymnasieutbildning
 • ett stort intresse för produkter inom gaming och esport
 • goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift
 • en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för CSGO.
 • en personlig mognad, vara ansvarskännande och strukturerad
 • attityden att "laget går före jaget" och trivas med att jobba i team

Anställningsform / sysselsättningsgrad / arbetstid / lön:

Projektanställning 1 månad från januari 2024. Heltid, dagtid. Individuell lön. Ort: Malmö. Du kommer att vara anställd av GODSENT AB.
(Har du redan ett jobb? Du kan fråga din arbetsgivare om tjänstledighet.)

Övrig information:

Ansökan görs genom att skicka CV och personligt brev till [email protected]. Intervjuer sker löpande av Prisjakt och Godsent. Sista ansökningsdag är 2023-09-29.

Se alla filmer med Lucas Simonsson

I Prisjakts serie "Esportsmaterialaren" testar Lucas Simonsson jobbet som Godsents materialförvaltare. Filmerna ger dig en vink om vad du bör – eller kanske inte bör – göra som materialare för ett esportlag. Vi släpper finalavsnittet den 13 september. Du hittar även filmerna på Prisjakts Instagram och Godsents SoMe-kanaler.

Avsnitt 1 av 3: Lucas går på jobbintervju hos Godsent, men han har lite svårt att fokusera på frågorna. Se avsnitt 1 här

Avsnitt 2 av 3: Lucas får en något tveksam start men han kommer snart in i gamet. Easy, peasy! Se avsnitt 2 här

Maikil "Golden" Selim spelar för Godsent.

Prisjakts samarbete med Godsent

Skicklighet är a och o inom esport, men även prylarna spelar stor roll. Prisjakt är stolt sponsor till esportlaget Godsent som är ett av de dominerande lagen i spelet Counter-Strike: Global Offensive. Här delar lagets spelare med sig av sina bästa pryltips och inställningar så att du kan fatta bättre beslut.

Läs mer om samarbetet och alla spelare