Prisjakt

HenrikLo

Medlem sen 2007-02-05
8
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Oral-B iO Series 8S
Full Star 1
3.8
(4)
2 158 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Detta är verkligen en jättebra eltandborste. Hade tidigare den då bästa varianten Philips Sonicare Diamondclean och denna borstar betydligt renare, vilket kan intygas av tandhygienist eftersom den denna borste kommer åt betydligt bättre om man har lite rundare tänder och en kanske inte helt rak och perfekt tandrad. Har man perfekta tänder funkar Philips konventionella borstform säkert minst lika bra, men inte för mig (och många andra). Tandborsten har mycket tekniskt lull-lull med blåtand, appar, displayer och lägen - jag hade glatt bytt bort allt det mot bättre batteritid, för den är katastrofalt dålig. Det är så undermåligt att det är obegripligt. Här är Philips totalt överlägsna Oral-b. Efter ett år måste man i princip ha den parkerad i laddaren för att vara säker på att den inte skall få batteritorsk mitt i en borstning i slutet på veckan. En annan nackdel är att huvudena är kännbart dyrare än oral-b's vanliga serie utan någon egentlig anledning, det är inte som att de håller längre eller är av bättre kvalitet. I mitt tycke är de även kanske lite väl stora och klumpiga i munnen, men de borstar å andra sidan väldigt rent så det får man väl bara ta. Enbart sett till funktion är detta en +5 produkt om man inte sätter det i paritet till kostnad. Väger man in helheten får den -1 stjärna för att batteritiden är totalt värdelös. -1 för att en (fortfarande relativt dyr) produkt för halva priset i princip gör jobbet nästan lika bra. För min del är något man använder två gånger om dagen 365 dagar om året värt att investera i, även om det finns mer prisvärda produkter. Så om det inte spelar någon större roll att den är dyr att köpa och är dyr i drift, är det dock sannolikt den bästa tandborsten på marknaden. Uppdatering efter 2år: Till slut blev batteriet så uselt att den inte klarade av mer än att borsta morgon och kväll några dagar, fick ny på garantin utan större tjafs, så det var ju bra. Tips att inte glömma att registrera köpet hos oral-b, då får man tre års garanti.

Weber Tändare
Full Star 1
2
(2)
119 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Funkar sämre än en 19kr tändare från matbutiken. Trist när man vill köpa nåt bra som man kan fylla på istället för att kasta och köpa nytt... Gick knappt att få en låga ur redan vid leverans, köpte dessutom två och båda är lika sopiga. För dom pengarna hade jag kunnat köpt 10-15 bättre fungerande tändare. Pinsamt att Weber satt sin logga på denna.

Google Pixel 6 Pro 5G Dual SIM 12GB RAM 256GB
Full Star 1
2.5
(2)
10 031 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Mycket bra telefon, absolut en av de bästa just nu. Visst kan den vid en ren spec-jämförelse kanske inte mäta sig fullt ut med de tillverkare som byggt sina flaggskep enligt principen mest är bäst sett till varje enskild hårdvarumodul, men prestanda i praktik och teori är inte alltid samma sak. Efter att kört OP i många år var det dags för nåt nytt när äntligen Google ansträngt sig lite även med hårdvaran. Har de lyckats? Ja, jag lär inte byta tillbaks i första taget. Mjukvaran är helt fenomenal. Egentligen finns bara ett enda problem och det är fingeravtrycksläsaren som är katastrofdålig. Den är så sopig att den känns som nåt dom köpt på alibaba och satt dit kvällen innan lansering. Fixar dom det, vilket sägs vara på gång, så är det full pott. Tips är även att köpa den via googles tyska butik och använda t.ex mailboxde.com eller annan forwardingtjänst. Jag betalade 999 EUR +ca 25 EUR för frakt med UPS, det tog ca fem dagar från ordern skickades till att den fanns att hämta ut. ------ Uppdatering efter 6 mån ---- Sänker betyget en stjärna. Batteritiden är verkligen katastrofdålig. Fingeravtrycksläsaren har inte blivit bättre, den är så dålig att det är ett reellt problem många gånger om dagen. För priset tycker jag inte längre produkter är bra nog.

Ring Alarm 5 Piece Kit (2nd Gen)
Full Star 1
5
(1)
2 690 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Wow, vilket grymt värde för pengarna. Har (äntligen) bytt från ett uppkopplat larm från Securitas som var totalt horribelt värdelöst och som aldrig jar funkat på det som utlovades vid köp. Ständiga fellarm med påföljande samtal i natten, ett ständigt inflöde av tekniska varningslarm och en app som skickat ut mina lösenord okrypterat i cyberrymden är ett minne blott. Vilken lättnad. Från installation till driftsättning och användning funkar Ring-larmet helt otroligt bra. Det är full pott i förhållande till pris, obs att jag betalade 1495kr inkl en Ring Indoor Camera på black friday. En löjligt bra deal som såklart färgar mitt intryck, men paketet är definitivt värt att betala mer än så för och känna att man gjort ett klipp. Till det mindre positiva: - Om än teoretiskt möjligt verkar det i praktiken inte görbart att låta systemet dra nytta av att man har ett befintligt z-wave nät för ökad räckvidd. Å andra sidan är räckvidden förvånansvärt bra. Men trist när man valt ett standardiserat protokoll och inte drar nytta av den mest uppenbara fördelen. - 30 kr/mån per kamera för att spara videoströmmen eller 100kr/mån för obegränsat antal kameror + 4G backup + en larmcentral som håller koll på larmet + utökad garanti. Känns förhållandevis rimligt prissatt, men likväl är det ju en oönskad månadskostnad. Notera att det i vissa recensioner står att man måste ha ett abonnemang för att kombinera larmet med en Ring-kamera, det stämmer inte (men utan har man bara live view och kan alltså inte spola tillbaks och titta på tidigare händelser) - Inga väktare. OM det nu är ett minus, Där vi bor äkte väktarna inte ut förens rätt många timmar efter ett larm lösts ut. Så dom pengarna är säkert bättre investerade i att köpa generösa mutor till grannarna och be dom ta en titt på ägorna från lite avstånd istället.

Google Nest Hub (2nd Generation)
Full Star 1
3.3
(34)
953 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Av alla Google/Nest Home produkterna är detta familjens mest uppskattade pryl.

Google Wifi (2nd Generation) (1-pack)
Full Star 1
4
(1)
1 190 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fantastiskt smidig installation. Bra täckning och enkelt att komplettera med ytterligare enheter för mesh. Kanske inte de mest avancerade routerfunktionerna men funkar bra för hemanvändning.

Google Nest Cam Outdoor or Indoor Battery
Full Star 1
3.8
(6)
1 999 kr
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bra men dyr kamera. Ett vettigt alternativ till t.ex Arlo. Fin byggkvalitet och bildkvalitet. Använder du gmail knutet till Gsuite (numer Google Workspace) så funkar det inte att lägga till kameran i Home-appen. Dealbreaker för mig com hade varit bra att veta innan köp.

Neato Robotics Botvac D8
Full Star 1
2.3
(4)
H
HenrikLo
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Nja. Funkar väl sådär. Krockar med det mesta. Hittar sällan hem till basstationen. Varnar för att borstarna är blockerade även när de inte är det. No-Go zonerna funkar inte alls trots att Lidar-scannern ritar upp en korrekt karta. Har lyckats slutföra sin städrunda 2ggr på +20 försök... Men, sugkraften kan man man inte klaga på, hittar damm och smuts även när man tycker det är rent. Nästa gång köper jag dock nåt annat märke.