Prisjakt

balix

Medlem sen 2007-02-02
38
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Philips BDP9500
Full Star 1
4.6
(7)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Till att börja med är det här en mycket välbyggd apparat. Finishen är utmärkt och jag tycker BDP9500 är riktigt vacker. Vidare är jag supernöjd med både bild och ljud. Även DVD-filmer får ett lyft. Jag har i och för sig inte kunnat jämföra direkt med konkurrenterna, men jag har svårt att tro att det kan bli så mycket bättre. Men sedan kommer en rad tråkigheter som drar ner betyget. Jag hade tänkt att utnyttja de påstått fina inbyggda D/A-omvandlarna och köra analogt ljud till receivern och bilden genom HDMI till TV:n. Det första som ska göras är att konfigurera ljudkanalerna efter högtalarnas position. Framhögtalarna var det inga problem med. Sidohögtalnas avstånd kan bara ställas in med 1.5 meters intervaller till skillnad från fronthögtarnas 0.3 m. Är inte det konstigt? Sedan, för bakhögtalarna gäller 0.3 meter, men där bet inte min inmatning utan det blev alltid 3 m avstånd. Nu vet jag inte hur viktigt det här är. Ljud fick jag i alla fall, men då blev läppsynken inte bra. Och den går inte att justera. Inte på TV:n och inte på receivern (med analog input). Möjligheten borde ha funnits i BD-spelaren innan ljudet D/A-omvandlas. Nå, då gick jag över till HDMI direkt till receivern för både bild och ljud, och det blir ju bra så också (utom att det kan krångla med vissa ljudformat, men det behöver inte vara BD-spelarens fel, det kan också vara receivern eller någon oklarhet i HDMI-standarden.) Uppgradera firmware gör man lätt via nätanslutningen. Trodde jag. Jo det gick bra från version 1.02 till 1.04, men inte från 1.04 till 1.06, för då hängde det sig alltid. Hängningar betraktar jag som oförlåtliga. Via USB-sticka gick det dock bra. Spelaren är inte helt ljudlös. Är det i övrigt tyst i rummet kan man lätt höra ett sus från diskdriven på fem meters håll. Nu kanske det gäller andra BD-spelare också, jag har inte jämfört. Ett oroande tecken på allvarliga konstruktionsproblem är att spelaren vid några tillfällen hängt sig under uppspelning av blu-ray. I samtliga dessa fall har det gällt tätpackade skivor (typ fem timmar video plus DTS-HD Master Audio 7.1). Naturligtvis kan det hända att det är just min spelare som har problem, men jag är inte så säker efter traumatiska upplevelser med en CD-spelare som hade läsproblem. Men annars är jag nöjd med BDP-9500!

Fiio E5
Full Star 1
4.4
(22)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag använder Fiion till att lyssna i hörlurar på det som kommer från line out på en apparat. Och det fungerar fantastiskt bra. Det enda jag saknar är automatisk avstängning vid frånvaro av signal en tid; jag tror i alla fall inte att det finns. Men betyget kan inte bli annat än högt.

Husqvarna-Electrolux QSG6240W (Vit)
Full Star 1
1.5
(2)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Plattorna värmer bra och ugnarna fungerar väl. Det är väl det viktigaste. Men nu är det ju så att priset är högt och då tycker jag man kan kan få vara lite kräsen. - Automaxfunktionen är otroligt dum. Den gör så att plattan går på maxeffekt en viss tid - tid och ingenting annat - och sedan går den ner till lägre effekt. Är då kastrullen välfylld så går effekten ner innan vattnet kokat upp. Omvänt, är det bara lite i kastrullen kan det koka torrt. Så vad ska automaxen vara bra för? - Bruksanvisningen innehåller mängder med fel - Ingen kvalitetskänsla. Silverfärgad plast i vred och ugnshandtag ger raka motsatsen till kvalitetskänsla. - Fläkten blåser ut irriterande mycket kalluft. Riktigt kall. Om inte luften blir det minsta uppvärmd på vägen tyder det på feldimensionering någonstans. - Display och manövrering via touchen är ganska bängliga. - Många plåtar medföljer - bra! - men varför bara ett ugnsgaller? - Stektermometern ger dåliga prediktioner av färdigtiden. Jag undrar om den utnyttjar en linjär modell, vilket i så fall är alldeles tokigt. Sammantaget tycker jag den här spisen är ett exempel på riktigt trött och oinspirerad ingenjörskonst.

TomTom GO 630 TMC (Europa)
Full Star 1
4
(3)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Den här apparaten tycker jag verkligen om. Några saker kunde dock vara bättre: - Funktionen bläddra på kartan, och speciellt då zoomen är ruskigt besvärlig - Det där med fem timmars batteritid tror jag inte på - Trots färska kartor är mycket helt inaktuellt där, till och med på- och avfarter på europavägar som funnits i ett år kan saknas -Lite micklig om man vill visa promenadvägar istället för bilvägar.

B&W 683
Full Star 1
4.9
(112)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 15 år sedan

Jag kan inte avgöra hur DM683 står sig i jämförelse med andra högtalare i prisklassen, men jag kan bara säga att jag är otroligt nöjd med köpet. Ljudet är öppet och homogent, det verkar som att ingenting döljs och ingenting sticker ut. Precis som det ska vara.

Logitech Harmony One
Full Star 1
4.5
(322)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 år sedan

Här kommer en åtgärdslista för Logitech. De flesta punkterna har andra redan tagit upp. - Se över mjukvaran. Den innehåller massor av konstigheter. Exempelvis tyckte autokonfigurationen av aktiviteter inte att det skulle gå att byta kanal direkt på min TV. Med manuell konfiguration gick det bra. - På många av menyerna finns knapparna OK och Nästa. Men OK fungerar här som "avbryt". Jag vet inte hur många gånger jag av misstag lämnat en meny. - Se över databasen. Exempelvis kände den igen namnet på min CD-spelare, men i stort sett allt blev fel. 9 sidor med icke existerande kommandon lades upp. - Gör så att man kan lägga upp egna ikoner. - Låt displayen få en lätt matterad yta. Nu ser det hemskt ut med alla fingeravtrycken. - Gör displayen lite större. Jag har definitivt inga fläskiga fingrar, men måste ändå styra dem med precision för att träffa rätt på touchen. - Gör OK-knappen lite större. Nu är det lätt hänt att man samtidigt trycker ner en piltangent. - Det må vara en smaksak, men jag gillar inte att tangenterna knäpper. Idealet för mig är knapparna på HP:s miniräknare: mjuka men distinkta. - Inför en tydlig markering, eventuellt med separat lysdiod, som visar när fjärren håller på att sända IR. Den lilla symbolen uppe i högra hörnet tycker jag inte räcker. Gärna ljudsignal när den är klar också. Nog tog det ett antal timmar och försök innan allting fungerade som jag ville. Men bra blev det! Trots alla anmärkningar här ovan är jag väldigt nöjd med fjärren. Kanske är det den bästa på marknaden, vilket dock inte betyder att den inte kan bli ännu bättre.

XTZ 99 W8.16
Full Star 1
4.5
(52)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 16 år sedan

Det är ju inte riktigt samma power i den här som i de större subbarna. Men med hänsyn till storleken är prestanda ändå imponerande. Det finns absolut ingenting som jag är missnöjd med. När dessutom priset är så lågt kan jag inte annat än ge en 10:a.

Monitor Audio Bronze BR1
Full Star 1
4.8
(15)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 16 år sedan

Riktigt bra högtalare! Ibland kan jag uppleva diskanten som något vass, men jag vill inte säga något bestämt här utan att ha gjort utvärdering under kontrollerade omständigheter. Givetvis saknas djupbasen men det går ju att komplettera med en sub. Då högtalaren inte är uppenbart mer prisvärd än andra i klassen drar jag bort en stjärna. Sammantaget är jag dock mycket nöjd.

Canton GLE 401
Full Star 1
4.6
(25)
b
balix
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 16 år sedan

Mycket bra ljud. Platta och snygga, passar utmärkt som surroundhögtalare i möblerade vardagsrum. Jag ställer mig dock mycket frågande till fabrikantens uppgift att undre gränsfrekvensen är 45 Hz. Jag skulle snarare tro att gränsen ligger på det dubbla.