balix

Medlem sen 2007-02-02
36
Bidrag
16
Hjälpsamröster
Fitbit Alta HR
Full Star 1
3.3
(10)
1 610 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Jag var mest intresserad av sömnmätningen, och blev väldigt imponerad av hur väl den fungerar. Man får ett diagram över REM-sömn, djup sömn, lätt sömn och vakenhet. Det är förstås svårt att veta hur exakt det blir, men det verkar stämma rimligt med egna upplevelser av vakenhet och drömmar. Emellanåt missas dock insomningen med 30 eller 60 minuter, så att redovisad sömntid därmed blir för kort. Pulsmätningen fungerar sådär. Stämmer väldigt bra med pulsmätare med bröstband vid låg till medelhög puls, men vid hög puls visar Fitbiten konsekvent 10 för mycket. Synkronisering och laddning fungerar för det mesta bra. Batteritiden helt ok. Det sämsta är armbandet. Det töjer sig sakta, nu efter 5 månader med 1-2 hål. Och nu börjar fästet mot klockan att ge upp. Måste alltså redan köpa nytt armband.

Philips 22PFT4232
Full Star 1
2
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Den här TV:n blev på det hela taget en besvikelse. - LCD-skärmen har smal betraktningsvinkel. Vid 45 grader blir bilden mjölkig. - Bildkvaliteten är i övrigt undermålig. Default-inställningen är katastrofal. Den går att förbättra med idogt arbete med inställningarna, men det är svårt samtidigt få nyanser både i mörka och ljusa områden. Ansikten ser platta ut. - Där jag bor får jag en del kanaler digitalt och andra analogt. De analoga visas med mycket kraftigare färger än de digitala. Det problemet har jag inte med min andra Philips-TV. - Ljudet är tunt, men det blir inget minuspoäng för det, för det är vad man kan vänta sig av en så här platt TV. - Om man vill hänga TV tätt mot väggen kan det bli svårigheter då uttagen sitter på baksidan istället för nederkanten.

Temptech JC-33C (Svart)
Full Star 1
3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Snygg vinkyl som håller temperaturen mycket exakt. Det jag har invändningar emot är ljudet. Kylen är mycket tystare än en vanlig stor kyl, men fläkten låter ändå för mycket för att jag skulle vilja ha den t ex i vardagsrummet. Det känns så onödigt när det nu finns nästan ohörbara datorfläktar, exempelvis Noctua. Max temperatur är 18 grader, men någon gång skulle jag önska att man kunde gå upp till19 eller 20.

Fractal Design Define R5 (Svart)
Full Star 1
4.3
(41)
1 549 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Mycket fiffigt designat chassi där man kan möblera lite som man vill. Jag fick plats med Noctuas monsterfläkt NH-D15, och tillsammans med de medföljande fläktarna är datorn sjukt tyst. Finns det något att klaga på? Kanske kunde designen vara liite mindre minimalistisk. Men vadå, bra ljuddämpning, stor flexibilitet, bra dammfilter, kvalitetskänsla... det kan bara bli högsta poäng.

Logitech MX Master
Full Star 1
3.5
(53)
840 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Mycket bra mus. Jag har inte haft några problem med skrollhjulet ännu efter några veckor, även om många andra klagar på det. Jag uppskattar mycket tumhjulet för horisontell skroll. Det som kunde ha gjorts bättre är gesture-funktionen. Den kan användas bl a för att snäppa fast fönster på höger eller vänster halva av skrivbordet. Men då måste först gesturetangen tryckas ner med tummen vilket är ganska tungt. Och så ska musen röras en alldeles för lång bit åt endera hållet. Men det är så mycket annat som är bra, så det blir ett högt betyg.

Corsair Gaming K55 RGB (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(22)
267 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det jag ville ha var inte primärt ett gaming-kb utan något som uppfyllde följande krav Macro-tangenter (mycket viktigt trots att jag inte spelar) Tyst Mediatangenter Nordisk eller svensk layout Hög kvalitet viktigare än pris Och då blev inte urvalet så stort. När jag kopplade in tangetbordet lyste ett kraftigt sjösjukeframkallande ljusspel upp med färger som åkte omkring och höll på. Som tur är går det att sätta om så att det lyser med en fix färg över hela fältet och då är det snyggt och bra. Något jag har svårt att vänja mig vid är märkningen på knapparna, som känns omvänd. Här finns t ex punkt ovanför kolon, apostrof ovanför asterisk, plus ovanför frågetecken. Jag måste alltid stanna upp och tänka efter om jag ska trycka ner shift eller ej. Andra saker som jag skulle önska för högsta betyg är - några fler macrotangenter - analog volymkontroll - distinktare tangentnedslag Men på det hela taget är jag nöjd.

Asus Prime Z270-A
Full Star 1
3.7
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det jag sökte var ett ATX Z270 moderkort som kan boota från en M.2 PCIe SSD-disk. Det finns många rapporter på nätet om problem med detta. Efter en del sökande kom jag fram till att Prime Z270-A borde ha bra utsikter att fungera ihop med Samsung 960 EVO 500 Gb. Och det gick helt problemfritt. Jag är mycket nöjd med moderkortet, kommer inte på något att anmärka på.

SilverStone Grandia GD06 (Svart)
Full Star 1
3.5
(4)
1 609 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Omdömet måste bli beroende av vad man ska ha chassit till. Jag ville bygga en HTPC med egenskaperna mycket tyst, snabb (dock inte för spel), blu-ray, elegant och inte för stor. Jag landade då i GD06 med ett H270 m-ATX moderkort, i5-7500T och utan separat grafikkort. Jag stötte på flera saker som får mig att inse att detta chassi inte var det rätta för mig. 1. GD06 är uppenbarligen inte byggd för största möjliga tystnad. Den har tre fläktar, enligt många vittnesmål rätt ljudliga, som blåser in luften (positivt tryck). Då måste man ha dammfilter vid fläktarna och dessa sitter _innanför_ fläkten. Tillverkaren rekommenderar rengöring med 3 - 6 månaders mellanrum, och för det måste man plocka isär datorn. Hallå, vem vill göra det? Själv tog jag bort fläktarna och satte dit en lågvarvig Noctua NF-S12A ULN för negativt tryck. Då får jag leva med att damm dras in på andra ställen. 2. Chassit är försett med hållare för löstagbara hårddiskar. Vad jag kan se kan inte fasta diskar monteras på dessa platser. Hållarna tar väldigt mycket plats i lådan, begränsar kraftigt urvalet av passande nätaggregat, och gör kabeldragningen till en allt annat än lustfylld upplevelse. 3. LED-arna för power och HDD sitter i powerknappen. De lyser mycket kraftigt, och när lampan blinkar för sleep mode är det outhärdligt. Placeringen gör att man inte någorlunda snyggt kan täcka LED-arna. En del föreslår att man inte ska ansluta dem till moderkortet, men jag vill kunna se om datorn är på, av eller sover. Jag löste det någotsånär genom att löda in 12 kohm motstånd i serie med dioderna, men så ska det inte gå behöva gå till. I slutändan har jag dock en snygg tyst HTPC och jag kan inte säga att jag är missnöjd. Jag skulle dock avråda alla som inte behöver använda löstagbara hårddiskar från att skaffa denna låda. Om maximal tystnad är av största betydelse ska man nog också leta efter något annat.

Stylepit
Bra
(35)
Utmärkt
Redigerades 8 år sedan

Har handlat ett antal gånger, och alltid blivit nöjd. Websajten skulle dock behöva utvecklas så att det går lättare att hitta det man söker, nu är terminologin lite rörig. Vidare skulle jag gärna se att det fanns en fylligare beskrivning av artikeln, nu är det ofta bara material + bild. Men det är ett stort och bra utbud, och leveranstiderna upplever jag som rimliga.

Nelly
OK
(131)
Utmärkt
Redigerades 8 år sedan

Har handlat några gånger, och för det mesta har det fungerat bra. Senast fick jag dock en uppenbart begagnad tröja, mycket slarvigt ihopvikt. Jag förstår att varor som lämnats i retur skickas ut igen, men man borde väl i alla fall göra en liten ansträngning att återställa returkläder till nyskick. Jag är inte heller helt förtjust i att returer ska kosta 39 kr om det inte gäller byte.