Prisjakt

sprett

Medlem sen 2006-12-27
27
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Corsair GS600 600W
Full Star 1
3.4
(5)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

De här aggregaten levereras i en tjusig kartong och känns gedigna. Tunga och robusta. Levererar stabila spänningar och alstrar väldigt lite värme, så 80+ klassningen är säkert ok. Men om du, liksom jag, köper de för att de ska vara "ultra-quiet" och ha temperaturreglerad fläkt så kan du känna dig blåst. Den här fläkten reglerar inte alls utan snurrar konstant på uppskattningsvis 1500 varv. Så, om du vet hur en 14 cm 5 kr fläkt på 1500 varv låter, då vet du hur det här aggregatet låter. I mina burkar med passivt kylda grafikkort och maffiga Arctic cooling processorkylare så lät de här aggregaten klart mest i hela burken. Jag löste det genom att byta fläkt och mata den med spänning via moderkortets systemfan utgång. Då kan jag lätt justera varvtalet antingen i Bios eller med program i Windows. 400 varv räcker för att hålla ner tempen under 35 grader hela tiden om man tar luften utifrån chassiet.

Bosch AHS 54-20 Li
Full Star 1
5
(2)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Känns inte tyngre än min tidigare sladdmodell. Otroligt vassa skär, så rena snitt har ingen av mina tidigare häcksaxar gjort ens som nya. Man luras av att den är mycket tystare och vibrerar mycket mindre än mina tidigare sladdmodeller. Knivarna verkar röra sig ganska sakta och den ger intryck av att vara en klen leksak. Men när man börjar klippa, den skar igenom min 40 åriga kraftiga Linguster som en varm kniv i smör! Tillverkaren uppger 50 minuters driftstid men så länge orkade inte jag utan paus! Perfekt med ett ladduppehåll för att köra bort allt klippet. I ett infall av leklusta gav jag mig på ett plommonträd av rena farten. Testade med lite olika grenar och den här maskinen är grymt stark! Alla grenar som får plats mellan skären sågar den sig igenom. När den möter tungt motstånd liksom "växlar" maskinen ner och ökar momentet. Vid vanlig häckklippning gör det att maskinen aldrig kör fast. Mycket positivt överraskad av den här maskinen. Valde mellan denna eller Ryobis 36V modell som har dubbla batterikapaciteten men väger betydligt mera. Insåg ganska snabbt att jag inte orkar klippa slut på batteriet utan paus ändå, därför valde jag den här.

Sapphire Radeon HD5750 HDMI DP 2xDVI 512MB
Full Star 1
4
(3)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Bättre prestanda under 1000 kr finns inte att köpa i dagsläget. Dessutom litet i formatet, bra kylning som är tillräckligt tyst och strömsnålt. Prestandamässigt så kan det finnas kort i 4000 serien kvar som ger ännu bättre pris/prestanda förhållande men då missar man stödet för Direct X 11. Som sagt, bästa köpet under 1000 kr i dagsläget!

Advance Turboost (Svart)
Full Star 1
5
(2)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Otrolig låda för småpengar! Visst, plåten är tunn som papper så har du gamla vibrerande hårddiskar och dvd läsare så lär den skramla men... Fläktarna är helt tysta och den gigantiska sidofläkten går att justera varvtalet steglöst på. Designen är snygg och den blanka svarta lacken håller hög finish. Något för överprisade skäpchassin som Antec att kolla på! Se och lär era usla apelsinskalslackerare!

Advance Gamma (Svart/Transparent)
Full Star 1
5
(1)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Det här chssiet är otroligt prisvärt. Designen är mycket snyggare i verkligheten än på bild, frontfläkten är riktigt tyst och priset är ett fynd. Usb portar, hörlursuttag och mic in är placerat längst ner till höger på chassiet vilket kan var för eller nackdel beroende på var man placerar burken. På minuskontot noteras att 80 mm sidofläkten kunde varit lite tystare (men den stör inte speciellt) och att plåten i chassiet är tunn som papper. Dessutom lite vassa kanter i lådan att passa sig för. Men som helhet, ett fynd. Advance tillverkar massvis av prisvärda prylar och jag har varit grymt nöjd med allt jag köpt av dem. Kolla in deras sajt www.suza.fr

LG W2443T
Full Star 1
4.8
(4)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Den här skärmen är fantastisk i förhållande till priset. Ursnygg design, kanonbra bildkvalité och givetvis medföljer DVI kabel. Tänk dock på att det här är en 23,6" skärm i 16:9 format. Det innebär att den som jämförelse med min Samsung 24" 16:10 skärm har lika bred bild men på höjden så skiljer det hela 3 cm visad bildyta till LG´ns nackdel. Så, lite liten bildyta för att kallas för 24" (men den är givetvis sina 23,6" på diagonalen!)

Benq G2220HD
Full Star 1
4.4
(28)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Den här skärmen har fått riktigt höga betyg av andra köpare här på Prisjakt men jag har svårt att stämma in i hyllningskören. Visst, priset är lågt och designen är snygg. Men, bilden är högst medelmåttig, åtminstone med vga kabel så är bilden rejält suddig jämfört med konkurrenterna. Att inte skicka med en DVI kabel är så dumsnålt av Benq att de borde skämmas! Lägg till 4 hundralappar och köp exempelvis en LG 23,6" så får du både bättre bild, design och DVI kabel!

Gigabyte Radeon HD4850 OC Zalman 2xDVI 1GB
Full Star 1
3.8
(4)
s
sprett
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Prisvärt kort med bra prestanda men kylningslösningen från Zalman är en besvikelse. Visst ser den snygg ut med ljudnivån är på tok för hög. Fläkten är en simpel 2-pins, dvs varvtalet går inte att justera med Catalyst. Dessutom är ju beteckningen oc (överklockning) en sanning med modifikation, visst är processorn överklockad men minnena är underklockade med det talar man inte lika högt om.....