Prisjakt

Dastan

Medlem sen 2015-09-27
28
Bidrag
51
Hjälpsamröster
OBH Nordica 2688 Chilli Quattro 4 Slice
Full Star 1
5
(1)
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Haft den i 7 år och den fungerar fortfarande bra. Får plats med långa brödskivor.

Raijintek Styx (Svart)
Full Star 1
4
(1)
1 087 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Vill man ha ett kompakt chassi med både låg volym och vikt så är detta förmodligen en av de bästa kandidaterna. + Väldigt liten och lätt. + Borstad metall + Levereras i liten kartong som kan användas för frakt. + Snygg design. + Plats för flera 2,5" diskar och minst en 3,5" HDD. - Två av 4 gängor för sidopanelen gick sönder tidigt, vilket medför att skruvarna inte sitter stabilt. De riskerar att poppa ut och det kan även bli ett litet glapp i chassit. - När plasten runt power-knappen levererades såg den ut att vara sprucken inuti. Det är bara kosmetiskt. Jag mejlade Raijintek och fick en ny power-knapp på posten. - Inget ljuddämpande material i chassit. *Raijintek har nu släppt Thetis-modellen som är lite större men stödjer ATX-moderkort. Om du inte är superkräsen med storleken så kan det vara ett bättre alternativ. * Köp ett så litet nätaggregat som möjligt. Om det är för långt riskerar du blockera grafikkort som ska kopplas in i PCI-portarna och det kan bli trångt att koppla in kablarna. * Jag har själv inte haft problem med ljudnivån. Det kommer sannolikt mest bero på hur högljutt ditt grafikkort är.

Makita HR140DWAE1 (2x2,0Ah)
Full Star 1
5
(1)
2 390 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Extremt prisvärt paket. Köptes för 1200 kr på Verktygsvaruhuset. Den tar sig igenom betongväggar som smör, perfekt om man vill sätta upp hyllor och dylikt i hemmet. Det som gör paketet så prisvärt är att bara tillbehören i vanliga fall kan kosta nästan det dubbla. Det ingår följande: - Borrhammaren - Bärväska - Borrsats - Två 12V batterier - Batteriladdare - Smörjmedel, trasa och måttband. Enda nackdelen jag hittat är att batterierna är 12V istället för nyare 18V. Men jag har som sagt inte haft några problem med att ta mig igenom hårdaste betongen i min lägenhet. Perfekt kit för hemmet.

Logitech MX Vertical
Full Star 1
4.3
(46)
849 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

+ Botade mina smärtor i tumme och pekfinger. + Lätt att lära sig, tog inte mer än några minuter innan jag vant mig vid den. + Smidigt system för att justera mushastigheten. Du kan växla mellan två hastigheter som du även kan justera genom att hålla inne sens-knappen och dra musen åt höger eller vänster. + Kan växla mellan 3 uppkopplingar, antingen Bluetooth eller Logitech-dongel. + Bra batteritid. Behöver laddas väldigt sällan och då via USB C. - Om du spelar FPS som kräver maximal prestation och precision så kan du behöva använda en annan mus ibland. Det krävs nog en del invänjning att nå upp till 100% prestanda. Dock har jag inte upplevt något problem med att musen skulle röra på sig när man klickar.

Logitech G613 Wireless Mechanical Gaming Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3.1
(15)
1 781 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Innan du köper bör du vara medveten om nackdelen med mekaniska tangentbord, såsom att den är högljudd och har höga tangenter (oergonomiskt). + God prestanda + Smidigt att kunna växla mellan USB-receiver och Bluetooth + Bekväma tangenter - Väldigt stor och tung - Lätt att trycka på knappar av misstag, pga tangenternas känslighet. När det kommer in smuts mellan tangenterna kan du drabbas av återkommande dubbelregistrerade tangenttryckningar, vilket är extremet frustrerande. Då behöver du plocka loss och rengöra tangentbordet. - Den extra raden programmerbara knappar till vänster riskerar göra att man justerar händerna fel och trycker på fel knapp av misstag. Ex: Escape-knappen är inte längre högst upp till vänster. Ett tips för att lösa detta är att binda om F1- och F2-knapparna till Escape.

Logitech Brio Stream Edition
Full Star 1
4
(3)
1 844 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Det är synd att webbkameror fortfarande är såpass underutvecklade och dyra. För 2700 kr får man en ny 24" 1080p bildskärm med inbyggd webbkamera, om än lägre upplösning. Eller en smartphone med 4K-inspelning till ett ännu lägre pris. Det känns i de flesta fall svårt att motivera en 4K webbkamera: - Arbete: Arbetsverktygen stödjer oftast max 1080p@30Hz. Kör du konferens har du förmodligen mer komplett konferensutrustning. - Videochat: 4K stöds förmodligen inte och du kanske till och med kan köra på mobilen. - Streaming/online: Antingen är kameran endast en liten ruta i hörnet, och du klarar dig på 720p. Om du behöver 4K är det förmodligen inte för live-inspelning och du kan använda bättre kameror/mobiltelefon offline. Men om man gör ett medvetet val att köpa den ändå så får man det som utlovats. Observera att 4K endast stöds via USB 3, så om du ex. kopplar den till bildskärmens USB-hub är det inte säkert att det är USB 3. Den största skillnaden mot de billigare modellerna är att denna har en högre FOV, upp till 90 grader. Notering: Inte sett att Stream Edition har lägre FPS än vanliga Brio. Ser att de båda stödjer 4k@30Hz eller 1080@60Hz, om man kör USB 3.

Logitech MX Keys (Nordisk)
Full Star 1
4
(45)
999 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

+ Skön och snabb att skriva på, krävdes ingen tid att vänja in sig. + Snygg slimmad design. + Relativt tysta tangenter. + Acceptabel batteritid med USB C-laddning. Håller cirka 3-4 veckor med användning både dag- och kvällstid (med minimal belysning). + Smidigt att kunna växla mellan 3 uppkopplade enheter, både dongel och Bluetooth. - Priset: Inköptes för 1300 kr. Skulle gärna se den sänkas till tusenlappen. -Har problem med att signalen för volymknappen fastnar ibland. Så den sänker eller ökar konstant volymen, vilket kräver att man stänger av och sätter på tangentbordet.

Honeywell HTF1220BE4
Full Star 1
1
(1)
698 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fläkten ger tyvärr ifrån sig ett konstant elektriskt surr som kan uppfattas som störande. Tycker personligen också att den lägsta styrkan känns för hög. Hade hellre haft en tystare och mer behaglig inställning för mindre svalka. I övrigt ser designen bra ut, förutom att den känns väldigt plastig. Det var extremt frustrerande att montera fast gallret. Listen måste vara justerad till perfekt diameter för att det ska fungera.

Bodum Pavina Dricksglas (96mm) 35cl 6-pack
Full Star 1
5
(3)
799 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Fördelar: + Håller värme och kyla väldigt bra. Tar mycket längre för isen att smälta jämfört med ett vanligt glas. + Inga problem att hålla i kalla och heta drycker. + Funkar bra att ställa på känsliga ytor utan att det skadas av värmen. Nackdelar: - Priset - Känns lite plastig i början, då den är väldigt lätt för sin storlek. Det är alltså inte massiv glas, utan två tunna lager med luft emellan.

Stanley Master Vacuum Bottle 1,3L
Full Star 1
4.3
(3)
995 kr
D
Dastan
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Fördelar: + Stor volym + Väldigt robust med gediget handtag. + Håller värme och kyla väldigt bra. Håller temperaturen som utlovat. + Muggen är väldigt bra och designad för sådan användning. Nackdelar: - Tar mycket utrymme, speciellt handtaget som inte går att fälla in. - Endast en mugg. - Undvik att låta den stå i solen, då både termosen och muggen kan bli väldigt heta.