Prisjakt

dalstorp

Medlem sen 2006-05-23
29
Bidrag
9
Hjälpsamröster
ZTE Blade
Full Star 1
4.4
(191)
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Bästa Androiden för priset! Har haft mobilen i några dagar och det är överlag en mycket positiv upplevelse med mycket bra bildskärm och snabb, ser bra ut och är skön både att hålla och ha i fickan (kunde vara lite större). Den missade skärmtryckningar och tvekade i början men efter att ha gjort rent skärmen ordentligt några gånger och använt den ett tag så verkar detta ha försvunnit (finns flera som har upplevt samma sak). En del tråkiga saker finns som att skärmen samlar fingeravtryck snabbt och är sträv (behöver skyddsplast). Kameran är rent usel (visste jag iof) men trodde inte det var så illa. - Skärmen är bättre än väntat, ljusstark, bra färger och tydlig - Snabb, går bra att spela på - Ser bra ut och är skön att hålla i "kvalitetskänsla", mer arbetsmobil än ungdoms. - Mycket skön i fickan (smal, runda hörn, lätt) - Inte en massa operatörstjafs (inte en enda som jag kan se) - Bra ljud i högtalaren - Locket är svårt att få av, jobbigt om man vill byta SIM eller ta ut minneskortet ofta, dessutom risk för att fästena går sönder (tror jag) - Knapparna är tröga, svårt att nå returknappen med enhandsfattning - Konstig skillnad mellan kvalitet på text (mycket bra) och bilder (halvtaskiga). Bilderna har betydligt sämre dynamik och är klart "suddigare än i min HTC Diamond 2 (3.2" 480x800) trots att den bara kan visa 64K färger mot Bladens 16M, speciellt när de visas i webbläsaren!? - Kunde ha följt med lite fler program och några spel! - Saknar kameraknapp (fast så dålig som kameran är så kanske det inte spelar nån roll) - Automatisk ljusjustering för mörk (var tvungen att gå över till manuellt)

Panasonic Lumix DMC-TZ7
Full Star 1
4.4
(28)
63 kr
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Köpte den för ca 1 månad sen och tycker den överträffade mina förväntningar och hade det inte varit för dåligt batteri och billiga/långsamma menyer så hade det varit full pott! +Otroligt bra bilder +Bra videokamera med optisk bildstabilisering +12 ggr zoom +Vidvinkel -Uselt batteri - Växling och zoom av bilder långsamt -Menyerna sega -Menyer ser billiga ut -Långsam zoom vid filmning -Ljud från zoom vid filmning Intelligent Automatik (iA) fungerar mycket bra, saknar inte direkt manuella inställningar .Att den sen tar bättre bilder än ersättaren (TZ10) är inte fel, när skall tillverkarna sluta att öka antalet pixlar?

Nokia 5800 XpressMusic 128MB RAM
Full Star 1
4.2
(170)
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Har haft telefonen i över 1 år utan några som helst problem och tycker man får mycket för priset, men den har en bit kvar till de bästa telefonerna (därav betyget) ++Vad man får för pengarna ++Ljudet från högtalarna +Det mesta går att göra utan pennan +Gratis bilnavigering (nytt i år) +Skön att hålla i +Det viktigaste finns med vid köp +Nokia Sportstracker --Litet skärmtagentbord --Dåligt med program till s60v5 -Mycket tryckningar på skärmen -Känns inte alltid genomtänkt -GPSen dålig mottagning i stan -Saknar inställningsmöjligheter Men känns som jag saknar möjligheter som t.ex. mer val av hur hemsidan ser ut, bättre integration mellan kontakter och SMS, Mail, uppringningar, Alldeles för många tryck på skärmen för att starta saker, ... Är nog för enkel för mig, dags att byta till nåt annat!

Qtek 8310
Full Star 1
4.9
(12)
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 15 år sedan

Har haft denna mobil i 3 år och den var långt före sin tid när den kom, det enda den saknas nu är en GPS. Nu finns det andra mobiler som är bättre, men inte med mycket. Det enda dåliga, men som också är riktigt dåligt är att styrpinnen (joystick) går sönder hela tiden (fixat min 3 gånger på garantin) vilket gör den till ett osäkert köp. + Grym skärm (fortfarande) + Går att köra en massa program + Bra kalender, mail, kontaktlista + Bra batteritid (fortfarande över 4 timmars taltid efter 3 år!). Den enda telefon jag haft som visar rätt! Min nya Nokia 5800 visar fullt tills det är ca 30% kvar :( + Lagom stor (kanske lite tjock idag 17 mm) + Laddas via USB + Lätt att synka via dator - (stort) styrpinnen blir dålig med tiden - Kräver speciellt headset

Hobbex
d
dalstorp
29 omdömen
UtmärktRedigerades 15 år sedan

Mycket nöjd, bra pris, snabb leverans och svar på mail. Beställde en RC Helikopter som kom efter 2 dagar. Hittade inte laddaren och mailade, fick svar efter en dag att laddaren låg "gömd" under förpackningen, där jag hittade den.

24.se
Bra
(500+)
d
dalstorp
29 omdömen
UtmärktRedigerades 16 år sedan

Beställde batteri och laddare billigt och grymt snabb leverans. Batteriet hade dessutom högre kapacitet än angivet på deras hemsida inte illa! Laddaren fungerade inte så jag skickade ett mail och fick snabbt en ny laddare, så skall det fungera! Som tyvärr blir väldigt varm när den INTE laddar troligtvis är detta ett konstruktions fel så jag räknar nog med att den nya laddaren går sönder. Skickade ett nytt mail om detta så vi får se vad dom svarar. Hade det inte varit för dålig kvalitet på laddarna så hade jag gett dom 10+ för pris, leveranstids och service!

Casio Exilim EX-V7
Full Star 1
2.3
(4)
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 17 år sedan

En bra kamera för storleken och vad den kan! Att ge en liten kamera dåligt betyg för att den inte är lika bra som dom större kamerorna är orättvist. Ni som vill ha lite bättre bild och stor zoom köp en större kamera som Panasonic TZ3, Canon 710 IS eller ännu hellre Canon S3/S5 IS. Och vill ni ha riktigt bra bild vid dåligt ljus så är det systemkamera som gäller! Alla riktigt små kameror utom möjligtvis Fuji's (F30/31) med sin speciella CCD är dåliga i svagt ljus (inomhus med normal belysning) och dessutom svåra att hålla stadigt. Att dessutom ha minsta bländare 3.4 istället för normala 2.8 gör inte saken lättare. Jag har jämfört Ex-V7an med Casio Ex-Z750 (3x zoom) och Olympus 2100UZ (10x zoom och bildstabilisering). Z750 och 2100UZ är lite bättre i dåligt ljus (2.8 istället för 3.4 som minsta bländare). V7ans bildstabilisator fungerar lika bra som 2100UZans men gör bilderna lite mjukare (detta står även i manualen). På stativ så blir bilderna ungefär lika bra med en liten fördel 2100UZ, utom max zoom på V7an då bilderna igen blir lite mjukare. V7an precis som Z750 är så liten att den är svårare att hålla stadigt, speciellt när man tar första bilden. Positivt: 1) Den filmar bättre än de flesta digitalkameror! I klass med flera videokameror; Bra kvalitet, Stereo, 7x Zoom som fungerar när man filmar med 2 olika hastigheter, filmen tar lite plats, Bildstabilisator (elektronik ej mekanisk), Bredbildsfilmning (848x480), ... 2) Den får plats i fickan 3) Utmärkta inställningsmöjligheter 4) x7 zoom och bildstabilisator 5) Hygglig brusreducering vid högre ISO (200/400) Vilket till viss del kompenserar den högre bländaren (3.4 istället för normala 2.8) Negativt: 1) Låg ljudnivå på filmen (klart lägre än Z750 som är lite för hög) men med bra ljudkvalité när man skruvar upp volymen. 2) Har problem i svagt ljus (Gäller de flesta små kameror) 3) Bilderna blir mjuka vid max zoom, när man använder bildstabilisatorn och i kanterna 4) Lätt att få fingret framför linsen. 5) Zoomkontrollen sitter "fel". 6) Svår att hålla stadigt! 7) Ingen optisk sökare (skärmen är så pass ljusstark att man klarar sig utan)

Corsair USB Flash Voyager 2GB
Full Star 1
3.7
(3)
d
dalstorp
29 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 17 år sedan

USB Kontakten lossnade efter 8 månader då den endast var fastlödd på kretskortet. Dåligt för ett USB minne som skall vara stöttåligt! + Snabb och billigt - Stor och vek konstruktion (ha den inte i byxfickan!)