Prisjakt

attileo

Medlem sen 2014-10-14
16
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Kopplat
Utmärkt
(500+)
a
attileo
16 omdömen
Utmärkt7 månader sedan

Allt gick bra, med snabb försändelse.

Samsung Galaxy Tab A8 10.5 SM-X200 32GB
Full Star 1
2.7
(14)
1 990 kr
a
attileo
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag har tidigare haft en Samsung T510 platta med skärmupplösning 2500x1200, ( 8 kärnor, bra batteri, etc. för endast 2500 kr hos MediaMark, ca 2015) Denna nya platta en klar NERgradering, alldeles för låg skärmupplösning jämfört med vad jag hade, konstiga färger beroende på apparna. Jag har inte märkt lagg, tex. Cubase 3 fungerar bra på den. Ett shockerande upptäckt...(eller jag gör något jättemisstag) men det finns inte ett ord om MIDI eller någon USB-MIDI menu så som på min Motorola E7 mobil (iof även där det hade slutat fungera, efter "uppdateringarna" men den "urgrånade" MIDI optionen syns fortfarande) Inte så hos denna platta, ingen USB ELLER MIDI menu, endast Bluetooth och Wifi inställningar...extremt konstigt alltså. Jag kan spara i Cubase och på USB sticka men det går inte att spela in eller styra synthen från plattan, trots att jag köpte in adaptrar och USB-MIDI kabel (testad och fungerar via laptop till synth, men inte till och från plattan) Tur att annars fungerar Cubase, man kan nu rita in noter bekvämt, sen kan man spara externt, så då får det vara än så länge...så var medveten om MIDI problemet, finns ingen menu eller drivrutin installerat för Midi IN - UT, vet inte om Samsung pajat det eller Android. Det övriga fungerar som det ska, jag avskyr dock den tunna kanten, endast 8 mm, köpte fodral till plattan men det hjälpte inte för det täcker inte den hala kanten, måste köpa heltäckande tuff fodral för att ens kunna hålla i det, galen design med en sådan tunn kant, även det var bekvämare hos T510. Det duger än så länge för hobbyarbete ute på stranden...men längtar efter en bättre version.

123-3D
Utmärkt
(60)
a
attileo
16 omdömen
Utmärktett år sedan

Nöjd med köpet och supporten, allt gick smidigt till och jag fick snabbt svar på mina frågor. Rekommenderas!

Röda Stjärnan
Utmärkt
(187)
a
attileo
16 omdömen
Utmärktett år sedan

Snabb leverans, nöjd med varan -rekommenderas!

Lacoste L'Homme Deo Spray 150ml
Full Star 1
3
(1)
a
attileo
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Under åttiotalet jag köpte Lacoste Deo Spray i enkla butiker, det var billigt (i mörkgrön burk, ca. 40 kr) och det hade en fantastik doft. Utav sentimentalitet jag ville pröva det igen, med detta alternativ...men det blev en stor besvikelse. Det fanns inget kvar av den ursprungliga aromen som var så speciellt att jag fortfarande minns doften, den svarta varianten har knappt någon doft (påminner lite om svag citron) OCH försvinner HELT efter 10-20 sekunder, doften finns inte kvar på huden alls...har aldrig upplev något så svagt. Kollade på baksidan...och det var INTE heller tillverkat i Frankrike utan i Tyskland, hallå! Jag hade en AXE deo spray hemma (25 kr), kollade sammansättningen på båda och många ingredienser var detsamma, Lacoste hade dock några fler ämnen...men det var inte värt extra 80-90 kr, man kan köpa bra deo spray i vanliga butiker. Jag kanske valde en sämre Lacoste variant, kanske en ännu dyrare har ändå samma doft som jag minns, men nu är jag bara besviken, speciellt över den extremt svaga dröjandet av doften, den försvinner spårlöst efter SEKUNDER...så köp en billig AXE istället eller testa deras dyrare versioner som kanske är starkare och stannar kvar längre, men se alltså upp med den extremt snabba försvinnadet av doften!

Delitea
Utmärkt
(500+)
a
attileo
16 omdömen
UtmärktRedigerades 5 år sedan

En av de trevligaste företagen jag hade kontakt med. Köpte tex. sylt i glasburk men Premo krossade glaset vid leveransen, jag fick snabbt ny vara. Det är så nätköpen borde gå till, med snabb leverans och trevlig personal! Fortsätt med det fina arbetet!

Apotea
Utmärkt
(500+)
a
attileo
16 omdömen
BraRedigerades 6 år sedan

En av de bästa online butikerna som jag någonsin träffat på, korrekt och snabb leverans, önskar att alla webbutiker skulle vara av sådan kvalitet! ************************************* Uppdatering. Jag har tyvärr observerat att personalen vägrar att lyssna på vänlig kritik. De tar inte bort utgångna varor från utbudet, trots att dessa ej tillverkas längre, det står endast att dem inte är i lagret, men de tillverkas ju inte mer. Så, om man beställer en utgången vara man kunde vänta i evighet på ett paket. (Har råkat ut för det nu). Också sidans sökmotor ör mycket svag, om jag tex. söker på C-viatmin, då dyker upp många andra produkter, flera hundra. Jag tycker det är lite arrogant att inte göra de ändringar som kunderna föreslår, man har inte förbättrat webbsidan. Även det att man ej kan spara varor på sitt konto hos Apotea är en minus, men de tar inte till sig den kritiken heller, så om jag beställer en vara ofta jag måste alltid leta upp den på nytt, istället för att spara det på mitt konto. Det finns alltså utrymme för förbättringar, om man lägger undan arrogansen.

Ibanez Gio GRG140
Full Star 1
3
(1)
2 615 kr
a
attileo
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag har köpt en men den lider tyvärr av ett klassikt fel, fretbuzz på låg E (5:e) fret. När man kollar på bryggan man ser att sadlarna går inte att justera individuellt (så som på Strata, tex.) utan hela bryggan måste lyftas men det i sin tur försvagar dess stabilitet, skruvarna kan dras ut för mycket. Det hjälpte ändå inte, jag höjde bryggan flera millimeter men problemet bestod. Justerade halsen efter att läst manualen men då blev det för stor inåt-båge med betydligt större stränghöjd över hela halsen. En besvikelse att man kan inte köpa en märkesgitarr utan fretbuzz, det är sanslöst. Också, bryggan är ett steg tillbaka, om sadlarna hade individuella inställningsmöjligheter jag hade kunnat höja E6 strängen. Om jag hade velat meka hade jag köpt en billigare gitarr som jag skulle uppgraderat efteråt. En kalldusch från Ibanez.

Bax Music
Bra
(161)
a
attileo
16 omdömen
OKRedigerades 8 år sedan

Har köpt en elgitarr plus tillbehör från Bax-shop, här är mina intryck. Köpet gick bra, jag fick varan inom den tid jag det var annonserad, det gick bra med UPS leveransen direkt till dörren, har inget särskilt att anmärka. Det är några småsaker som ska dock nämnas. Jag läste igenom deras webbsite men det syntes ingenstans att musikaffären och lagret residerar i Holland, ej i Göteborg. Alltså de skickar varan (i mitt fall iaf.) från Holland, ej från Göteborg, en onödig överraskning där. När jag betalade och fick varan deras reservation av köpbeloppet låg kvar på mitt bankkonto trots att beloppet var redan bokfört och betalt, har aldrig sett något liknande, vet inte var detta problem berodde på men under mina 20 år som webbköpare jag har inte sett något liknande; om jag inte ringer till mitt online bankkontor det skulle ha funnits risk för dubbel betalning, en obehaglig upplevelse. Jag vet inte vad jag ska tro om detta problem. De har bra priser men ibland är prissättningen konstig. I gitarravdelningen finns virtuella "högre" priser som verkar vara nedsatta men det stämmer inte i vartenda fall, jag har observerat det, alltså inte säkert att en vara kostade betydligt mer innan "prissänkningen". De har bra varor så det är värt att kolla in affären men var medveten om dessa saker jag nämnde ovan. Här är en uppdatering av ett negativt slag. Jag har nu kollat min gitarr noga. Vad jag tror är att den är en returvara eller kanske B-lager för jag ser att någon har rört vid det och försökt justera halsen (trussen, luckan var halvöppen), det finns "fret buzz" på lägsta strängen på ett ställe (5:e fret) och det går inte att bli av med det. Därför kan ha gitarren kostat mindre, fast det såldes som helt ny. Det är det värsta jag vet, när ett online företag säljer returvaror som ny. Jag förstår att det är svårt att skriva att "gitarren har 'fretbuzz' på en sträng så vi säljer den billig för du måsta ta den till en verkstad". Det känns bittert att inte kunna köpa en Ibanez (Gio 140) utan ett större problem.

Nikon D3300
Full Star 1
4.8
(6)
a
attileo
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Rätt mycket kamera för pengarna, ger bra bilder men man måste se till att använda bländarstyrd fotografi för bättre skärpa. (dvs. bländare 8, minst) Antiskak-automatiken (i objektivet) fungera mycket bra. Mindre bra var att det började bildas damm inuti prismahuset ( direkt bakom sökaren) trots sparsam användning och noggrann skötsel, var tvungen att lämna in kameran för rengöring efter 6 månader. De gjorde ett bra jobb så nu är sökarfältet rent.