Prisjakt

TazexRGB

Medlem sen 2013-12-06
13
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Åhléns
Dålig
(119)
T
TazexRGB
13 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Förstår inte alls kritiken som nämns här. Jag har beställt säkert ett tiotal gånger bara under senaste året och har aldrig haft minsta problem med felleveranser eller liknande. Känns som jag har missat något?

Electrolux EKI7551BOX (Rostfri)
Full Star 1
2.5
(4)
T
TazexRGB
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Korta versionen: Grym spis - punkt (efter ett års daglig användning). Designmässigt kan man inte begära mycket mer. Större ugn verkar du inte heller få i dagsläget, även om jag gärna hade önskat ännu mer volym. Funktioner såsom inbyggd timer och termometer tillsammans med en mycket snygg klocka i vitt och en fantastiskt snabb induktionshäll gör det däremot inte sämre. Du kan lätt koka upp en kastrull pastavatten på två minuter. För den oinvigda ska poängteras att det krävs viss vana att använda en varmluftsugn, framför allt vad gäller temperaturer och tider. Exempelvis fick vi rådet från Electrolux att man bör sätta temperaturen ca. 10% under det som står i receptet (allmänt känt). Detta är något man annars lär sig på direkten. Om man skall nämna något negativt så gäller det att vara riktigt försiktig med denna (precis som vilken spis som helst?). Särskilt glashällen är naturligvis väldigt känslig mot repor, varför man bör lyfta kastruller och stekpannor i så stor utsträckning som möjligt, annars kommer ytan mattas av relativt snabbt. (Kan dock hållas fin med exempelvis Xavax särskilda rengöringsmedel). Detsamma gäller de rostfria delarna som lätt repas synligt vid kontakt med andra metallföremål (logiskt?!). Även glasluckan kräver viss omvårdnad. Det är en treglas-konstruktion (!) som lätt kan bli lite smutsig om man använder ugnen mycket. Rutorna är dock mycket lätta att ta isär och därmed rengöra. En liten batalj som också är värd att nämnas, är att en säkring gick inuti ugnen då den för första gången nådde temperaturer uppemot 275*C (vilket den bör klara utan problem). Detta gick naturligtvis på garantin, men att vara utan spis (även induktionshällen tog en paus) i drygt en vecka i väntan på servicetekniker kändes lite bittert. Teknikern rekommenderade dessutom att inte använda temperaturer över 250*C. Nu är det tack och lov sällan man är uppe så högt - men jag måste erkänna att det känns otroligt pinsamt, nästan skamligt, att en ugn går sönder av egen maskin då den närmar sig 275*C (ett gradantal som för övrigt finns färdigutmärkt på vredet...!). Priset är kanske något högt vid en första anblick, men redan efter första användningen känner man sig riktigt stolt över kökets nykrönte kung. Om man som i mitt fall har ett "halvtrevligt" kök vid inköp finns det dock ännu en nackdel som är värd att nämnas; du kommer behöva renovera köket för att matcha din nya spis. Här rekommenderas mörkt kakel och exempelvis ek-bänk, för att matcha den lite mörka tonen alldeles utmärkt. Kan inte annat än rekommendera denna, åtminstone för den som har plånbok och gillar matlagning eller design; eller kanske snarare en trevlig kombination av de båda.

Fyndiq
Dålig
(500+)
T
TazexRGB
13 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Tyckte först den relativt höga fraktavgiften var något avskräckande, men i och med mindre än 24h leveranstid till Schenker-ombud (!) har jag inget alls att klaga på. Gillar konceptet med ett sorts svenskt eBay, som tidigare nämnts, trots riskerna. Har själv dock inte varit i kontakt med kundservice, då det inte behövts, så jag kan inte kommentera den punkten.

MiaCris
T
TazexRGB
13 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Var lite tveksam inför köpet, framförallt då jag aldrig tidigare hört talats om butiken och inte heller lyckades hitta någon sorts riktiga omdömen. Miacris hade dock en specifik vara som jag sedan länge varit på jakt efter, som däremot tyvärr var slut i lager. Kontaktade därför butiken via mail, som återkom efter mycket kort tid och meddelade att man först inte hade någon men att produkten skulle komma efter några dagar. Samma dag skickade man ett nytt mail och skrev att man hade hittat två exemplar som man "lagt undan" åt mig, vilket jag uppskattade. Jag köpte samtidigt några andra varor, då man hade en omfattande rea på allt i butiken (maj 2015). Allt som allt gick köpet mycket smidigt och mina varor kom fram efter knappt en vecka utan problem. Det enda jag kan klaga på är ett par detaljer i intrycket jag fått. Dels uppfattade jag först att produkterna skickades direkt från butiken i Höör, Skåne, men så fick jag en överraskning när varorna i själva verket skickades från Spanien (!). Frakten tog som sagt däremot inte alls särskilt lång tid, men jag fick aldrig någon information om detta. Sedan måste jag säga att kundservicen var trevlig, även om inte denna gav ett jätteseriöst intryck då mailen såg ut att komma direkt från en smartphone osv. Allt som allt är jag dock mycket nöjd och kan tänka mig att handla hos Miacris igen, åtminstone då man, som i detta fall, har riktigt bra priser! - Se till att skaffa ett lite mer allmänt seriöst intryck bara; så blir det full pott!

Turist (Blu-ray)
Full Star 1
5
(1)
T
TazexRGB
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Sammantaget: bästa film jag någonsin sett. Så fantastisk djup; reser många frågetecken och ger nya perspektiv. Mer än så är dumt att spoila. Grymt bra skådespel och Ruben Östlund får ett stort plus för hur underbart filmandet är genomfört; med en del tystnad och mängder med unika klipp, som bara bidrar positivt till helheten och känslan. Jag själv förhandsbokade filmen två månader innan BluRay-release. Inte en film för alla, men gillar man denna speciella drama-genre ska man absolut se Turist. Jag kommer se den många gånger.

Brother DCP-J4110DW
Full Star 1
4.3
(3)
T
TazexRGB
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har nu ägt skrivaren i sisådär en vecka med mycket intensivt printande - och det är bannemej ett kvalitetsbygge från grunden. För 990:- får man nu en snygg, stilren och simplistisk multifuktionsskrivare med bläck som verkar hålla i evigheter och A3-utskrifter som en unik gimmick! (Den tar exakt lika stor plats som min förra Epson, som inte alls hade A3-funktionalitet) Helhetsupplevelsen kunde inte vara mycket bättre, möjligen med undantag för det någorlunda kända (o)ljudet, som låter något plastigt och hackigt. (Men det är inte ens värt en stjärnas avdrag!)

Shopping4net
Utmärkt
(500+)
T
TazexRGB
13 omdömen
BraRedigerades 10 år sedan

Var på jakt efter lite allehanda sällskapsspel, och Shopping4Net hamnade ofta i toppen. De hade inte lägst priser, men inklusive frakt var de billigast. + Priserna + Fri frakt + Webbshoppen - Systemet för rabattkoder - Tveksamt emballage Sammantaget en mycket trevlig köpupplevelse. Vet inte om ambitionen är att vara en "allbutik", men de har ett märkligt spritt sortiment. Med förhoppningen om att de inte återinför dyr frakt så kan jag mycket väl tänka mig att handla igen!

Nokia Lumia 1520 2GB RAM 32GB
Full Star 1
4.5
(15)
T
TazexRGB
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Kortfattat - den är bara grym - så enkelt är det. Tänker inte gå så djupt på detaljer, men med tanke på att helheten bokstavligen är fantastisk tänker jag bara ta upp de få minus jag upptäckt efter drygt ett par månader av dagligt användande: - Jag vet inte om jag har varit oförsiktig med min enhet, men den minimala plastbezeln mellan glaset och plasthöljet verkar börja "vittra" sönder på ett par ställen. Mikroskopiska men ack så fula små ärr. - Då jag går i en kommunal gymnasieskola i Stockholm har jag tillgång till gratis WiFi i skolan. Alla mina diverse WiFi-enheter fungerar utmärkt, till och med min föredetta Lumia 900, men inte min nya 1520. Enligt Microsoft är det en begränsning i form av inkompatibilitet med protokollet "802.1x EAP", vilket är ett problem i mjukvaran som gör att jag helt enkelt inte alls kan nå internet via vissa låsta nätverk. Med andra ord hade gamla WP v7.8 den funktionen, men inte WP v8... Märkligt? - Apputbudet går fortfarande att klaga på, framförallt bland de officiella alternativen. I 95% av fallen finns dock en 3e-partsapp som klarar de flesta jobb med bravur. Med dessa smådetaljer i bakhuvudet blir slutsatsen fortfarande en fantastisk telefon som enbart kommer bli bättre med kommande uppdateringar i form av WP v8.1 osv. Bara att gå från 4,3" till 6" är enligt mig helt magiskt. - Köp! Hälsningar, en stolt Nokia Lumia- och Windows Phone-ambassadör!

Asus RT-N56U
Full Star 1
4.3
(183)
T
TazexRGB
13 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Efter märkliga problem med två D-Link-enheter (senast DIR-655), slutade det med denna mycket trevliga Asus-router. Efter någon veckas användning kan jag inte konstatera annat än att den sköter sitt jobb med bravur. Bara en sån sak som att man gärna visar upp routern, då den är så väldesignad och snygg, säger ju en hel del. + Hastigheterna är på topp, får ut drygt 98 av mitt 100/100-fibernät. + Filöverföring inom nätverket ligger på runt 120MB/s, vilket är mycket trevligt. + Snygg! + WiFi-hastigheter är skyhöga, särskilt då på 5GHz-bandet + Många funktioner för bla. USB-enheter (FTP, Samba, skrivare...) (+) Asus Support är mycket välkomnande och hjälpsamma. +/- Väldesignat, samtidigt lite svårhanterat interface i webbläsaren. (-) Något dyr, men man får vad man betalar för... Slutsatsen blir en utmärkt router, kort och gott!