Prisjakt

Obsqurity

Medlem sen 2013-11-27
25
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Google Pixel 6 Pro 5G Dual SIM 12GB RAM 128GB
Full Star 1
2.8
(4)
4 536 kr
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Pixel 6 Pro är en väldigt annorlunda mobil, på gott och ont. Gränssnittet är aningen rörigt, framförallt vad det gäller inställningarna som är sorterade på ett otroligt märkligt sätt. Vill man ändra på något måste man verkligen leta. Men när allt är konfigurerat och klart, är det en otroligt len upplevelse där allt fungerar förvånansvärt bra. Framförallt är kameran fenomenal oavsett ljusförhållanden, med mycket bra skärpa och zoom-förmåga. Även skärmen har goda egenskaper och låter en få njuta fullt ut av bilderna man tar. Det negativa kommer i form av dålig spelprestanda i krävande spel, en fingeravtrycksläsare som är förhållandevis opålitlig, och en batteritid som inte riktigt håller måttet med konkurrenterna så som S22 Ultra. Överlag rekommenderar jag telefonen trots sina brister, då priset är avsevärt lägre än konkurrenterna.

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G SM-S908B Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
3.3
(19)
10 239 kr
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan

En av de bästa telefonerna jag haft på länge. Jämfört med S21 Ultra är dock skillnaderna små, om man inte gillar S-pen i vilket fall faktumet att pennan lagras inuti telefonen är ett stort skäl till att välja denna modell istället. Gillar man stora telefoner är den att rekommendera! Positivt: + Utmärkt batteritid, brukar hålla sig i 2 till 3 dygn med 4-6h skärmtid. + Utmärkt täckning, får bra fart i stugan ute på vischan där andra telefoner jag ägt haft stora problem, som t.ex. iPhone 11 Pro. + Utmärkt skärm, färgerna är fantastiska och upplösningen är hög. 120 Hz gör att skrollningen blir mjuk. + Kamerorna är bra, ingen revolution men de presterar i linje med andra telefoner i den här prisklassen. Kul att kunna ta acceptabla bilder på fåglar med zoom-kamerorna. + S-pen är användbar, och om det inte var för den hade jag nog inte köpt telefonen. Kul att kunna ta anteckningar och rita med pennan var man än är. + Två fysiska simkortsplatser. Negativt: - Under de 6 veckor jag haft telefonen har den av och till laggat en del. Det gjorde inte S21 Ultra, och felet verkar ligga i att mjukvaran inte är ordentligt anpassad till den nya GPU:n som tagits fram med AMD. - Fingeravtrycksläsaren missar rätt ofta precis som på S21 Ultra. De utan torra fingrar verkar dock inte ha problem med den.

Apple MacBook Pro (2020) - M1 OC 8C GPU 8GB 256GB 13"
Full Star 1
5
(4)
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Som en MacBook Air M1, fast med aningen bättre prestanda, större trackpad, bättre batteritid, bättre mikrofoner, bättre högtalare, och en bättre skärm. Det vill säga, detta är en otroligt bra dator som är knäpptyst och kraftfull som få andra, med orimligt lång batteritid och utmärkt byggkvalité. Dock, den enda anledningen till att jag köpte den över en Air var att jag fick den till ett mycket bra pris. Annars har jag svårt att se att det man betalar extra för är värt det; köp hellre en Air med 512 GB lagring och 8 GPU-kärnor, för den är otroligt snarlik samt är (vanligtvis) billigare!

mstore
Bra
(53)
O
Obsqurity
25 omdömen
Bra3 år sedan

Handlat ett antal produkter i både butik och online, och har alltid fått varorna snabbt och till bra pris. Ställde också en fråga till kundtjänst en gång och fick ett utförligt svar efter ca 1h. Överlag är jag nöjd!

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"
Full Star 1
4.3
(24)
9 939 kr
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Definitivt den bästa bärbara datorn jag har haft. Datorn är helt knäpptyst och utan både fläkt och spoltjut, samtidigt som den är otroligt snabb och inte blir varm. Kombinera detta med en skärm som har hög kontrast, ingen backlight bleed, stort färgomfång och bra ljusstyrka, samt marknadens bästa trackpad, så har du en riktig vinnare. Tangentbordet får också klart godkänt! Annat smått och gott inkluderar de utmärkta högtalarna som har bra basrespons och kommer upp i hög volym, mikrofonerna som har utmärkt klarhet, och en ruskigt lång batteritid. Har även sluppit problem med Wi-Fi och annat som jag haft med tidigare MacBooks. Angående x86-kompabilitet har Rosetta 2 fungerat så pass bra att jag inte behövt tänka på det. Word, Excel, Norton 360, PyCharm, Zoom, och andra program har helt enkelt bara fungerat direkt utan att jag behövt göra någonting alls. Överlag rekommenderar jag datorn!

Macforum
O
Obsqurity
25 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Extremt snabb leverans och support! Har aldrig behövt vänta mer än någon timme på leverans och supporten svarar inom några minuter. Har fått väldigt bra priser också!

HiFiMAN Sundara Over-ear
Full Star 1
4.9
(11)
3 990 kr
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Otroligt detaljerat ljud. Uppgraderade från ett par Fidelio X2 som hade börjat gå sönder, och är väldigt nöjd med uppgraderingen. Dock! Jämfört med mina Fidelio X2 är det väldigt lite bas i dessa, vilket var ofrånkomligt i och med sättet de är konstruerade på. Personligen stör det inte mig, då själva detaljrikedomen som man istället vinner är så otroligt vacker. Sen finns det fortfarande bas, bara att den är svagare än vad jag är van vid.

Hembiobutiken
Utmärkt
(500+)
O
Obsqurity
25 omdömen
Bra4 år sedan

Bra med gratis frakt som var väldigt snabb. Paketet var också välpackat.

Apple iPad Pro 11" 64GB (1st Generation)
Full Star 1
4.4
(8)
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Har ägt en Google Nexus 7, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Air och Galaxy Tab S3 innan denna, samt Surface Pro och Surface Go. Men iPad Pro 2018 är på en helt egen nivå jämfört med dem. Skärmen är perfekt, storleken är lagom och prestanda samt batteritid är otroliga. Lägg till två par riktigt bra högtalare samt utmärkt byggkvalité; Där har vi denna produkt. Fördelar: + Skärmen. Ingen backlight bleed, perfekta färger, hög ljusstyrka, hög uppdateringsfrekvens och låg reflektivitet. Enda dåliga är väl att smuts enkelt fastnar på den. + Prestanda. Aldrig laggat, och aldrig behövt vänta på den. + Batteritid. Kollar på filmer hela tiden, och batteriet tycks aldrig dö. Otroligt imponerande. Sedan laddar den väldigt fort när det väl är dags för det. + Pennan. Att skriva på denna platta med pennan är verkligen surrealistiskt likt att skriva med en riktig penna. Surface-enheterna jag äger kommer inte ens nära den precision och känsla som Apple Pencil erbjuder. Nackdelar: - Utöver att skärmen blir smutsig enkelt finns inte mycket att säga. Möjligtvis hade jag viljat ha tillbaka hörlursuttaget, men min Samsung-adapter fungerar fint.

Logitech G502 Hero SE
Full Star 1
3.3
(12)
498 kr
O
Obsqurity
25 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Prisvärd datormus! Många bra funktioner och knappar, men det bästa är känslan i knapparna samt komforten. Att skrollhjulet är i metall gör också att den känns lite lyxig. Jämfört med min gamla Steelseries Rival är denna klart bättre vad gäller byggkvalité, och hittills har jag inte märkt någon nackdel med musen.