Prisjakt

generalwhite

Medlem sen 2012-07-09
3
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(67)
2 499 kr
g
generalwhite
3 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 månader sedan

+ Fantastisk ljudkvalitet (Det enda positiva jag har att komma med). - Extremt frustrerande i användning allmänt Jag jämför dessa mot mina tidigare Bose QC35 II som jag använde i 2-3 år. Tänkte att dessa som var flera år nyare och från Sony skulle piska Bose, men nu ett par månader in kan jag konstatera att det var ett fiasko. Det blir mycket snabbare obekvämt att ha dessa över öronen. Klarar någon timme på höjden innan jag får spader och måste ta av dem. Att använda dessa i dagligt arbete för remote-jobb är katastrof. Det finns så klart stöd för att ansluta två enheter samtidigt, men övergångarna är så sjukt dåliga. Lurarna ska vara "smarta" och automatiskt skifta när en ljudkälla startar på en av enheterna. Men det FUNKAR ju inte. Om du är i samtal på datorn i team eller Slack och får för dig att checka mailen på telefonen och triggar ett ljud, ja då kopplar lurarna över. Sedan när du försöker komma tillbaka till datorn så fattar de inte att du sitter i samtal, så du måste manuellt disconnecta/connecta om lurarna för att få tillbaka ljudet i den första enheten. Jag är väl ändå relativt tekniskt lagd, men den app som ingår med dessa är enligt mig svindålig att navigera sig i och hitta/förstå inställnignarna. Summerar det så här: Köp om du enbart ansluter till en enhet, EVER, och vill ha fint ljud och är beredd att pröjsa en redig peng. Köp INTE om du tänker använda dessa i jobbet eller plugg och pendlar mycket mellan mobil / dator. Bose, håll ut, jag är på väg tillbaka. Mike-drop.

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)
Full Star 1
4.4
(38)
1 415 kr
g
generalwhite
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Njaa. Jag kan inte ge högre än en svag 3:a. Har satt upp tre noder i en relativt liten tvåplansvilla och resultatet möter verkligen inte mina förväntningar. Har en 100/10 lina hemma hos föräldrarna där dessa Deco-enheter är installerade. Ca en meter ifrån basnoden får man ut 90-100 mbit/s, enligt föräntan. Men därefter droppar det väldigt snabbt. Oavsett om jag befinner mig nära någon av de andra noderna når man inte över 50 mbit/s. WiFi-täckningen är inte heller stark i hela huset utan droppar ner till 2/5 pinnar på vissa håll. Har satt upp ett annat mesh-nätverk från Jensen (Omni) i en fyraplansvilla och där är prestandan klockrent, överallt, trots mycket större yta och distans. Även det ett trähus med träväggar. UPPDATERING 24/5 - 20: Tog med prylarna till ett annat hus och satte upp allting. Fortfarande inte bra. Inne i huset så går mottagningen ner hela tiden och hastigheten är bara bra när jag är någon meter ifrån basstationen. Går jag ut på balkongen (fortfarande inom några meter från en av de andra noderna) så går hastigheten ner med 70%, ute i garaget (ca 10 meter bort) ingen täckning alls. Den här produkten skulle jag inte rekommendera. Det är nog mer värt att köpa en vassare router istället. Summa sumarum: Ja, det verkar vara för billigt för att vara sant. Lägg på någon tusenlapp och köp något som fungerar bra är min rekommendation. Det blir återköp. Over and out.

OCZ Vertex 3 Series SATA III 2.5" SSD 120GB
Full Star 1
3.4
(19)
g
generalwhite
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

*Macbook Pro (2010) användare* Har haft denna SSD disk sedan november förra året och är både nöjd samtidigt som jag är besviken. Har haft lite trassel med frysningar när datorn gått i viloläge och skivvertyg i OS X Visar ständigt att skivan har katalogfel och dyligt. Att uppdatera firmware om du inte har tillgång till en dator med Windows 7 och plats för en 2,5 " SSD är det riktigt omständigt att uppdatera. Jag fick flytta över SSD:n till en stationär dator, starta från en bootbar Linux CD med OCZ uppgraderingsprogrammet inlagt och uppdatera. Väldigt omständigt istället för att OCZ kunde släppa ett uppdateringsprogram för oss Mac-användare. Priset är ju bättre nu i alla fall än när jag pungade ut 1890 kr för ett halvårsedan... Skulle rekommendera att testa en annan disk för dig som har Mac.