Prisjakt

Duxus

Medlem sen 2005-01-23
43
Bidrag
62
Hjälpsamröster
LG OLED77GX
Full Star 1
4.2
(2)
44 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Sammanfattningsvis: En helt underbar TV! Efter senaste firmware-uppdateringen har LG fixat near black crushing och bilden är nu så nära perfekt man kan komma! Lyriskt bra! --- Några NOTERINGAR i övrigt, ur ett mer praktiskt perspektiv: (Vanliga "wow vilken bra bild"-informationen kan du hitta i vilken recension online som helst - och bilden är verkligen MAGISK!) DTS-stöd av något slag öht saknas på 2020 års modeller av OLEDs från LG. Då dessa TVs är designade att fungera som gamingskärmar också (Gsync-stöd), men inte ens tillåter DTS-passthrough av något slag trots "påkostat" eARC osv, så undrar man ju lite hur dom tänkte. (Löses genom att köra allt genom receivern istället, men inbyggda mediaspelaren är ju rätt handikappad iom detta beslut.) Snygg design. Platt på väggen och vettig montering! Medföljande väggfäste gör det dock inte lätt att komma åt att ansluta nya kablar bakom TVn när den väl sitter på väggen. Fjärren är rätt plastig jämfört med dom läckra fjärrkontrollerna (ibland 2st olika också) som har skickats med LGs tidigare Premium-modeller, tänker främst på E-serien OLEDs då. Pga hur TVn är uppbyggd så förekommer viss warping av panelen, dvs den är inte helt platt - gör dock i praktiken inte så stor skillnad som jag först trodde.
*Redigerades 3 månader sedan
Pioneer VSX-LX504
Full Star 1
2.3
(1)
13 990 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan*
Denna dyra Mellansegment-receiver är inte värd namnet "LX", i jämförbar med dom RIKTIGA LX-förstärkarna Pioneer säljer: Det vill säga SC-serien. (ex SC-LX 701, m.fl) Det här är nån slags budgetvariant (till dyrt pris) som inte har fulla funktionerna (MCACC "Pro" saknas, osv) som storebröderna har. Har jämfört denna ~15k-receiver med Pioneers äldre SC-LX801 (och även SC-LX71) som säljs däromkring eller enstaka tusenlappar mer. Dag och natt skillnad i ljud! Skulle inte betala ens i närheten av 10k för "LX"504an, men exempelvis SC-LX801an känns värd 20k och mer! Tror inte ens det har alltför mycket med förstärkar-delen att göra heller, mer att kalibreringsprogrammet MCACC i 504an är ett handikappad variant av MCACC Pro som SC-serien har. Slutsats: Ska du snåla, köp en riktig budget-receiver istället, dom gör jobbet lika bra som denna. Vill du ha märkbart bättre ljud - köp en riktig receiver!
*Redigerades 10 månader sedan
Sonus Faber Sonetto Center II
Full Star 1
3.8
(1)
21 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan
Helt underbar Centerhögtalare. Högtalaren är snygg som få och med en luftig ljudbild som är öppen och detaljerad. Då ca 80% av allt ljud i filmer spelas upp genom centerhögtalaren så spelar den en viktig roll. Har du plats och råd så lär du inte bli missnöjd. Kolla måtten först dock! - Det finns golvhögtalare som är mindre än denna pjäs. Drivs i mitt fall med en Pioneer SC-LX801.
RDEBUTIK
Utmärkt
(287)
Usel
ett år sedan*
Beställde en hårddisk, sen dröjde det en vecka men den skickades till slut - "paketerad" i en jävla jiffybag! Disken var därmed körd - mycket riktigt, anlände med en stor bula i ena hörnan. Begärde retur av den kantstötta hårddisken och pengarna åter, inga problem sa dom och beställde returfrakt pickup dagen efter och bara förväntade sig att jag skulle va hemma mitt på dagen då. Disken kom fram till dom 5 dagar senare. And then... >> Öppet brev till RDE: "Hej! Vad fan håller ni på med egentligen? Är det detta som är er business, eller scam snarare? Att skicka ut trasiga saker, glatt godkänna returen, sedan hoppas att folk inte sparar returförsändelse-numret och då slippa betala tillbaka pengarna? Jag returnerade hela ordern för mer än EN OCH EN HALV MÅNAD sedan pga er paketerings-inkompetens, men ni har ÄNNU inte godkänt returen hos kreditgivaren vid köptillfället. Åtgärda detta SNARAST." Update: Jag har fått tillbaka pengarna/fakturan makulerades. Men herregud vilken dryg och osmidig upplevelse.
*Redigerades ett år sedan
Codetronics
Dålig
(15)
Usel
2 år sedan
Kontaktade butiken via deras formulär på hemsidan angående en vara som jag spanat på i närmare 2 veckor. Ville säkerställa att det va just den modellen som skulle skickas ut och inte en "ersättningsvara" eller dylikt. Två dagar efter min förfrågan så har hemsidan uppdaterats och mer än 50 produkter i lager har vips gått upp i rök. (Verkar ju vara en väldigt seriös site... inte.) Svaret på min förfrågan Skulle alltså ha varit: Nej, vi har den inte, så du kommer inte handla av oss, därav bemödar vi oss inte att ens skicka ut ett 20-sekunders mail och tacka för förfrågan. ... Men eftersom butiken som sagt verkar drivas väldigt oseriöst så väljer han alltså att inte ens skriva ett svar på min förfrågan. (Jag har dubbelkollat skräpmailen osv) Glad att jag inte gjorde misstaget att faktiskt handla något.
MyTrendyPhone SE
Bra
(500)
Usel
2 år sedan*
Wow... visste inte att företag med så här rutten support kunde överleva år 2019. [Update: Jag kom på svaret till mitt första påstående - ARN hanterar inte ärenden under 500:- och MTP säljer främst billiga skärmskydd & skal.] Pågående ärende där försäljnings-chatten innan köp svarade på förfrågan huruvida skärmskyddet ifråga har lim under hela glaset eller bara runt kanterna: Frågade till och med två gånger, en gång på svenska och en gång till med annan formulering på engelska, då chatten tydligen va dansk eller liknande ("den dekker hele skjermen" känns inte så svenskt i alla fall.) "Bra!" tänkte godtrogna jag och beställde. Får hem mina två olika skydd efter lite trubbel med beställningen (inget ovanligt) och självklart är det bara lim längs med kanten på skyddet jag gjorde en förfrågan om innan beställningen. Försäljnings-avdelningen har inte ens brytt sig om att kolla vad det rätta svaret på min fråga var utan svarade bara snabbt det som lät bäst. So far nothing exceptional - but it gets even better! Jag har nu mailat det här totalt inkompetenta företaget fram och tillbaka i 1,5 veckor (dom svarar bara strax innan midnatt verkar det som?) och dom förstår antingen inte vad jag menar eller kräver en bild på problemet. Problemet är att dom har lovat för mycket och inte kunna leverera produkt som håller. Hur f*n ska jag kunna skicka en bild på tomma löften? Eller en bild på lim som är designat att vara osynligt/genomskinligt...? IDIOTER! har man god lust att skrika högt men det lär inte hjälpa någon. Kommer aldrig beställa igen och kan inte rekommendera företaget till någon, om du inte vill ha mer krångel i ditt liv möjligtvis.
*Redigerades 2 år sedan
Corsair Hydro H115i RGB Platinum (2x140mm)
Full Star 1
3.5
(3)
1 595 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
LÄS INNAN KÖP: **Edit: Uppdatering längst ner!** Googla på "H115i USB Disconnect sounds" och läs på Corsairs forum om hur många användare som helst som har problem med att pumpens ljus börjar flimra och pumpen spinner upp, var 10e-20e sekund. Möjligtvis pga att den krockar med Steams USB-implementering, möjligtvis pga dåliga USB-kablar osv osv. Ingen lösning verkar ha hittats till någon av användarna som beskriver problem, i princip. http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=182412 - inkl video på det väldigt vanliga problemet. Corsair verkar extremt långsamma eller ovilliga att jobba på en lösning. Problemen har pågått i närmare ett år, vilket är helt sjukt! Pumpen har dessutom skumma ljud, Quiet låter högst (obalans i impellern eller liknande?), Balanced-hastigheten låter helt okej och Extreme är knappt nån skillnad. Slutsats: Styr undan och välj ett annat märke. Tråkigt nog :/ **Uppdatering: Jag tror bestämt att USB-disconnect-problemet har löst sig. Om det är steam eller Corsair som är ansvariga för lösningen låter jag va osagt. Sorgligt att det ska ta över ett år från produktlanseringen oavsett. Ljudet har jag kanske vant mig vid, låter helt okej iaf. Dock inte lika tyst som den enklare Pro-modellen tydligen, då Platinum är tänkt att va den bäst kylande kylaren.
*Redigerades 2 år sedan
OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB
Full Star 1
4.5
(22)
6 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
- Priset känns inte befogat. Dvs det du får för det du betalar. Oneplus är inte längre det Oneplus det en gång var. - Onödigt stor. Detta är en smaksak förstås, men den börjar bli riktigt svår (läs: nästintill omöjlig) att använda med en hand - inte minst med vikten som är märkbart tyngre än andra telefoner. - Ingen face unlock smidigt tillgänglig då kameran är dold, inte hela världen men det fungerade ruskigt bra på Oneplus 6T. - Curvad skärm som är "felcurvad" ... dvs för mjuk böj så en onödigt stor del av skärmens sidor är i böjen och därmed har konstiga färger och förvridet perspektiv. Har dock inte råkat komma åt touchskärmen på sidorna, så det är bra. - Navigation gestures fungerar sämre än på OP6T iaf, missar ofta bakåt-swipen på bägge sidor. Kan ju kanske fixas via mjukvaran dock. - Batteritiden. Känns som den kunde varit bättre med den strömsnåla processorn... ...men + Snabbladdning! Plugga in laddaren i ett eluttag medans du borstar tänderna så har du halva batteriet fyllt sen känns det som, ruskigt snabbt som vanligt! + Snabb! Snapdragon 855, 8Gb... inget går någonsin långsamt. Dock ingen jätteskillnad från Snapdragon 845 i dagsläget, men om något år så, antar jag... + 90Hz. Eller? Märker inte jättestor skillnad *egentligen*, men visst känns det välflytande. Tycker dock inte att andra telefoner känns avskyvärt hackande eller så efter att ha använt denna ett tag. (Referens: Kör 165Hz-skärm till datorn och skulle *aldrig* gå tillbaka till 60Hz där!) + OxygenOS. Min tredje Oneplus-telefon och Oxygen är fortfarande en fröjd. Logisk layout och känns som att dom flesta funktioner man önskar finns tillgängliga.
SteelSeries Arctis 7 2019 Edition
Full Star 1
3.6
(55)
1 469 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Obefintlig bas. Den bara finns inte. Inte dålig bas, inte tunn bas - Obefintlig bas. Vilket leder till att man hör en massa ljus mycket mycket sämre i t.ex. CSGO. Allt annat fungerar helt okej, som uppkopplingen och batteritiden bl.a. Möjligheten att switcha mellan att prioritera spelljud eller röstcom-ljud är nice. I övrigt helt okej, inte lika sköna som HyperX Cloud-lurarna med sitt memory foam dock. Kan inte uttala mig om mic'en då jag inte testat den. Men basen... Wow så rakt ut chockat missnöjd jag blev. Dom fick åka tillbaka, och jag är en sån som inte brukar lämna tillbaka saker.
Trademax
Bra
(500+)
Usel
2 år sedan
**VidaXL**, **Chilli**, **Trademax*, **Furniturebox** och några till företag - alla tillhör samma stinkande dynghög till concern och jag mår illa varje gång jag beställt från något av företagen. Givit dom chansen 3 ggr nu för att se om det fanns något hopp, kommer inte hända igen. "Gratis frakt" påstås det, men istället tar man ut en en annan avgift: 'Vi tar ut en bullshit-avgift, som vi valt att kalla det'. Det bortförklaras med att "det blir billigare för kunden ju mer man handlar" men samtidigt så säger man att avgiften "är beroende av de beställda varornas volym". Motsägelsefullt som vanligt - och jag förväntar mig inget annat av Trademax som företag, har jag lärt mig efter åtskilliga kontakter med kundtjänst. Köksbordsskivan va trasig vid leverans. Den hade två djupa jack i mitten och defekten är - precis som många andra rapporterat - inte tillkommen under transporten utan uppenbarligen från någon missnöjd arbetare som packat produkten - för det går inte att missa om man inte paketerade bordet med stängda ögon, än mindre om kör någon slags kvalitetskontroll. Fick efter viss krångel med kundtjänst hem ett nytt bord. Den nya bordsskivan saknade jack i mitten men istället totalt krossad i tre av fyra hörn, dvs värre än första bordet. - imponerande dåligt, måste jag säga! Paketeringen var återigen i hyfsat skick så skadorna är, återigen; uppenbarligen från fabrik. Quality Control är på samma nivå som kundvården: Obefintlig. Orkar inte reklamera igen, så be mig inte återkomma; jag har inga frågor eller funderingar.
Sida 1