Prisjakt

Defect0

Medlem sen 2011-09-09
43
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy S III GT-i9300 1GB RAM 16GB
Full Star 1
4.5
(257)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har nu haft min S3:a i nästan en vecka och jag är imponerad av Samsungs senaste skapelse. Nu har jag helhjärtat konverterat från iPhone. + Skärmen. 4,8 tum och upplösning på 1280x720 är suveränt. Minimalt med reflektioner och grym svärta gör den till en höjdare. PenTile stör mig inte alls. + Batteriet. Riktigt bra med kräm i batteriet och vid normal användning håller det riktigt länge. Det som drar överlägset mest är skärmen. Speciellt om man surfar. + Formen. En del tycker den är ful och andra tycker att den är snygg. Personligen tycker jag att den är finare i verkligheten än på bild. Men framför allt är den en fröjd att hålla i och använda. + Operativsystemet är klockrent. Att android ICS skulle lida av mycket mer lagg än iOS tycker jag är en smärre överdrift. Visst är iOS är lite mjukare att använda på en 4s. Men jag skulle välja android alla dagar i veckan ändå för den millisekunden jag förlorar en gång om dagen i lagg. + Hårdvaran är helt fantastisk. Ljudet är riktigt krispigt, och stöd för minneskort gör att den är så mycket bättre än konkurrenternas alternativ. Den smiskar det mesta på fingrarna i de flesta benchmarks. + Priset tycker jag är skäligt i jämförelse med mobiler i samma klass. Köper man den med abonnemang så kostar den likvärdigt med iPhone 4s och HOX. Samtidigt är den ljusår bättre än båda två. - Hade hellre sett Googles egna kalenderapp istället för S planner. - S voice är lika kasst som Siri. Samsungs påhitt som t.ex. smart stay och direct call är väl fyndiga, men absolut inga dealbreakers. - Den automatiska ljusstyrkan tycker jag är ganska dålig. Den gör lite som den själv vill känns det som. Kunde varit lite mjukare övergångar också. Den här telefonen har i princip allt man kan önska sig och lite till. Den är inte för alla. Men för mig var den ett klockrent köp. Kommer väl inte att åldras som ett vin, men det känns som att den kommer hänga med bra i ett par år iaf :)

Ultimate Ears UE Mobile Boombox Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.3
(4)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra ljud i förhållande till storlek, batteritid och pris. Den känns hållbar och eftersom jag köpte den så billigt kommer jag att kunna ta med den på stranden med gott samvete. + Billig (Köpte för 400 kr) + Bra batteritid + Otroligt enkel att använda + Väldigt liten + Känns gedigen + Ger helt okej ljud med okej volym. Men inget som jag skulle rekommendera på festen. Med rätt placering inomhus så spelar den faktiskt ganska bra. + Micro usb som funkar att ladda med mobilladdaren - Ingen pryl med monsterljud. Spelar varken högt eller särskilt fantastiskt. - Ganska ful. Den helsvarta/helvita är dock ganska så diskret. Skulle aldrig kunna köpa de andra färgerna. Kan rekommendera denna om man vill ha en liten smidig högtalare och inte är en audiofil. Har använt den en del utomhus och det funkar otroligt bra. Smidig att ha med sig på resan också. Hade den haft en inbyggd FM-radio, varit lite snyggare samt haft lite bättre ljudkvalitet så hade den varit den ultimata portabla högtalaren.

LED Lenser H7
Full Star 1
4.8
(12)
465 kr
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

+ lätt + strömsnål + billig (för dess ljusstyrka) + har än så länge fungerat bra i regn + sitter bra när man springer Än så har jag inte hittat några nackdelar alls.

Google Nexus 7 16GB
Full Star 1
4.6
(60)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Bad en kompis köpa med sig en från Storbritannien. Kostade 199 pund, och för det priset får man en riktigt schysst platta. + Bra känsla i grejerna + Allt flyter på lika bra som min S3:a med jellybean + Apputbudet duger bra för mig. + Märker inte av något flimmer. + Funkar super med mitt 64gb SanDisk Cruzer extreme USB-minne (NTFS) och en OTG kabel från ebay. + Smidigt format + Bra batteritid - Fett samlas lätt på skärmen. Man får ha putsduken redo. - Enkelt att roota men osmidigt pulande med drivrutiner. - Hade varit najs med SD kort eller bättre utrymme. - Blir ganska seg efter ett tag

Microsoft Touch Mouse
Full Star 1
2.6
(5)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte för tre månader sedan och batterierna lade precis av. Fullt godkänt tycker jag. Touchen ger bra respons och är inuitiv. Mycket lik apples magic mouse i sina funktioner, men måste säga att magic mouse är strået vassare. + Godkänd batteritid + Bra touchrespons + Bra mjukvara. Det går att lägga in egna macron och ganska avancerade sådana och binda till touchfunktionerna. (Det som maxxess säger är felaktigt, de har troligen uppdaterat mjukvaran) + Smidig installation + Bra windows 8 stöd. Fungerar ypperligt i skrivbordsläge, har ej använt i "metro". + Bra överblick med tre fingrar upp. Som på OSX :) + Billig, för 250kr så får man mycket för pengarna. Hade gärna lagt till en hundring för en laddningsstation och Li-jon eller Li-polymer batterier. - Saknar mittknappen väldigt mycket. Har dock lagt till den med två fingar upp touch. Vilket fungerar bra. Men en riktig mittknapp behövs verkligen när man surfar. - Inte speciellt snygg - Lite svårt att skilja vänsterklick från högerklick. - Ganska dålig räckvidd (ca 5-6 meter och dåligt genom väggar) Summa summarum är det en helt okej mus för oss windowsanvändare som inte har någon magisk mus men ändå tycker att dessa funktioner är coola. Gör den mig mer produktiv? Knappast, hade lika gärna kunnat använda tangentbordets genvägar än att klappa på musen. Är det smidigare och skönare att använda touchen? Ja, det tycker jag iaf. Är det den bästa musen någonsin? Absolut inte, mycket går att förbättra. Men en v2 men mittknapp, laddningsstation, stiligare utförande och bättre ergonomisk design hade jag verkligen gått igång på.

SteelSeries Ikari Laser
Full Star 1
4.2
(23)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har haft den sedan releasen och den fungerar bra än. + Precis i sina rörelser + Passar utmärkt i handen + Lätt att använda mjukvaran + Bra byggkvalitet + Bra sladd + Snabbskiftet i sense är guld i vissa spel + Programvaran / drivrutiner - Kan börja röra på sig fast den är helt stilla (dock väldigt lite) - Vem fan tittar på displayen under musen? Slutsats: Skönaste datormusen jag någonsin haft. Min har inte flagnat något som andra säger. Har väl mindre handsvett eller något :D - Efter uppdatering till windows 8 så har drivrutinerna till musen börjat krångla. Har inte hittat några drivrutiner som funkar riktigt bra så den här musen får gå i pension nu.

Seagate Desktop HDD ST3000DM001 64MB 3TB
Full Star 1
2
(60)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Fungerar ypperligt. Jag använder två stycken i raid 0. Har inte upplevt något oljud alls. + Bra ljudnivå + Förhållandevis bra pris (40öre/GB). Kommer antagligen att krypa ner mer i pris. + Mycket bra prestanda i raid 0. - Drar en del ström. Men inte något att tala om. - Kanske inte passar så bra i en htpc pga ljudnivån. Har dock inga erfarenheter av detta och de märks inte i mitt fractal R3. Raid 0 tester: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/49858-seagate-barracuda-3tb-raid-0-performance-unleashed.html

BaByliss ST70E iPro 230 iCurl
Full Star 1
4.3
(3)
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Fungerar mycket bra. Tjejen gillar den skarpt. Använder den själv ibland också. + Snabb uppvärmning! + Priset (köpt för 330kr) + Funkar bra att locka med också. + Bra med avstängningsfunktion. + Känns skonsam mot håret. + Har fått bra betyg i olika test. - Hade gärna sett en finare påse än den lilla lappen som följer med. Men det är en petitess.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme edt 50ml
Full Star 1
4.7
(18)
599 kr
D
Defect0
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

En riktigt frisk och fräsch doft som passar vid många tillfällen. Jag tycker den passar bäst på sommaren. Har en ton av citron och mandarin som gör att den luktar fräscht och gott. Synd att den är så pass vanlig. Men fortfarande en av mina favoriter.