Prisjakt

dragan

Medlem sen 2004-11-29
5
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Apple AirPods Pro Wireless In-ear (2019)
Full Star 1
3.8
(173)
2 495 kr
d
dragan
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Mina första AirPods, men har använt många andra top of the line lurar genom åren. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskade dem totalt sett, men några punkter som jag är besviken/förvånad över finns trots allt: Noice cancelling är rätt värdelös jämfört med mina andra lurar. Givetvis kommer man inte upp till Bose QC35 (over ear), men även andra InEar presterar bättre. Folk som pratar runtomkring en slår igenom, inte så att man faktiskt hör vad de säger men man hör att det låter. Batteritiden är det som jag är mest besviken på, men det hänger nog mer på mitt användarmönster än att de är sämre än vad de lovar. Reagerar nästan varje dag på att lurarna dör mitt under samtal vilket gör att jag får hoppa fram och tillbaka mellan vänster/höger för att hålla i alla fall en lur vid liv tills pågående samtal är färdigt. Om man ska säga någonting positivt så laddar lurarna förvånansvärt snabbt när man stoppar dem i fodralet.

OBH Nordica Balance 5000
Full Star 1
3.3
(4)
304 kr
d
dragan
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Håller med om allt som Fjodor2000 skriver i sin recension men vill lägga till en sak som drar ner betyget i mina ögon: Enheten blir extremt lätt repig och ser efter bara några veckors användning inte alls lika proper ut som jag hade hoppats på att den skulle göra. Rent funktionellt finns däremot inget att klaga på från min sida och gissningsvis får man vad man betalar för när det gäller den estetiska hållbarheten.

Wardow
OK
(17)
d
dragan
5 omdömen
Usel4 år sedan

"Bekväm returfrakt, 30 dagars returrätt" säger Wardow. Däremot skyltar man inte direkt med att man faktisk inte är en svensk butik utan att man har sitt lager i Tyskland. Min returfrakt för en ryggsäck på drygt ett kilo landade på 330:- Aldrig någonsin att jag kommer att handla av Wardow igen, men lika förvånad är jag över hur Prisjakt hanterar leverantören: Varför listas de ens som en svensk nätbutik på Prisjakt???

Wilfa BL-1200S
Full Star 1
2.8
(35)
d
dragan
5 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

För första gången har jag hittat en produkt som i mina ögon fundamentalt skiljer sig från det samlade betyget på Prisjakt. Att denna pryl i skrivande stund kan ligga på plats nummer 2 övergår i ärlighetens namn mitt förstånd. Ljudnivån är helt galen, vi pratar "barn som börjar gråta"-varning. Vi pratar "lägenhetsgrannar som blir tokiga över tidiga frukostvanor"-varning. Tänk vinkelslip så är ni i närheten. Mitt exemplar gick inte att skruva loss själva knivdelen från bägaren för diskning, men det är mer i led med de kvalitetsbrister som nämnts av andra tidigare i denna tråd. Den ska gå att få loss enligt manualen. Jag använde den inte tillräckligt många gånger för att kunna avgöra om lukten av väldigt varm elektronik skulle gå över efter inbränning eller inte, men den fick i alla fall jobba väldigt hårt med frysta jordgubbar. Det enda positiva är att den är fantastiskt snygg för pengarna, men min enhet åkte direkt tillbaka till leverantören.

Samsung LE40M86BD
Full Star 1
4.6
(76)
d
dragan
5 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 år sedan

Håller med om det mesta som är sagt i övriga omdömen, *men* själv lämnade tillbaka min enhet efter att ha testat två olika exemplar som samtliga uppvisade samma "defekter": Panelens nätdel avger sjukt höga ljudnivåer när den visar mörka partier, enligt Samsung support är det fritt citerat "precis som det ska vara, nätljudet ska vid normal användning överröstas av högtalarna". Beror säkerligen på hur pass bra akustik man har i rummet samt att det i mitt fall blev betydligt sämre när jag hade panelen väggmonterad. Om man tittar och använder en volym som lämpar sig för små barn i rummet låter panelen mer än surroundanläggningen. För att citera min annars fullständigt teknikointresserade fru: "Vad fasiken är det som låter? Du menar inte att du köpt en hårfön för 15.000:-?" I mina ögon fullständigt underkänt för en panel i denna prisklass och med tanke på svaret från Samsung åkte maskinerna rätt tillbaka till butiken och byttes mot annat märke som med råge spöar Samsungen. När det gäller min betygsättning kan jag inte riktigt komma på vad som är rimligt att sätta; å ena sidan skulle jag vilja ge den en etta för att den är så grymt underkänd, men det är å andra sidan inte rätt emot panelens övriga egenskaper. Om man inte är känslig för ljud (vilket för övrigt var ytterligare en synpunkt från Samsung supporten: "Du kanske inte ska ha en Samsung-TV") är den ett mycket bra val. För mig, inte en chans... Synd på en annars grymt läcker och synnerligen kompetent produkt, men om jag bara ville ha haft något snyggt att titta på i avstängt läge hade jag köpt en tavla istället.