jenordfoto

Medlem sen 2011-08-02
41
Bidrag
47
Hjälpsamröster
Kockums Jernverk Stekpanna 28cm
Full Star 1
3.3
(1)
499 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
11 dagar sedan

Fin panna för priset. Verkar vara gedigen kvalitet. Det enda som finns att anmärka på är att handtaget är lite oergonomiskt.

LG OLED77B1 77" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.1
(4)
19 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan

Än så länge så är det här den bästa TVn jag haft äran att köpa, men förstås också den dyraste. Men även om bildkvaliteten är bland det bästa du kan hitta där ute så bör man ändå komma ihåg att det finns nackdelar med allt. Ljusstyrkan på en OLED bör fungera för de flesta, men man ska ändå ha i åtanke att du som har ett ljust vardagsrum kan komma tycka att ljusstyrkan är dålig, och om du vet av dig att du ofta tittar på tv med hög ljusstyrka så kanske du bör se dig om efter någonting annat. Vidare så är displayen nästintill högblank vilket resulterar i att mycket reflekteras i displayen så som lampor, fönster, persienner etc. Burn in är något som vi också känner till från främst Plasma-tiden där bland annat texter brände in på displayen och alltid var synlig trots att bilden bytts ut. Med OLED så riskerar du återigen att saker bränner in på displayen, framför allt om du använder TVn inkorrekt eller tittar mycket på tvkanaler med statiska texter och logotyper, eller ännu värre - Använder den som datorskärm. LG har dock implementerat och försökt minimera riskerna att få permanenta skador på TVn, bland annat genom mjukvara för att tona ned logotyper, byta ut pixlar(något som sker kontinuerligt), starta skärmsläckare som hela tiden förändras och köra en s.k. pixel refresher efter att du stängt av TVn efter ett totalt tv-användande av 4 timmar. För att detta ska fungera korrekt så får du som användare aldrig ha för vana att bryta strömmen till TVn, annars riskerar ni skador. Om du kan leva med risken att få skador på TVn, för det finns folk som fått det med LGs apparater, så kan det här absolut vara en tv för dig. Den har en enastående bildkvalitet bestående av ett djup av kontraster och svärtor likt ingenting du tidigare skådat. + Bildkvaliteten + Appar + Användarvänlighet - Risk för s.k. Burn in - Priset i kombination med ovanstående - Ljusstyrkan

Bosch WQG233CASN (Vit)
Full Star 1
3.3
(1)
10 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Nu har vi ägt den i ca en månad och den fungerar kanon. Tyst, energisnål och snällare mot kläderna är tre saker som jag tycker mig ha lagt märke till. Att man kan dra kondensröret ned i golvbrunnen är också väldigt behändigt. Dock så har den inte automatisk rengöring av kondensorn, och inte heller luddfiltret men personligen så rör det mig inte i ryggen - Behövde en tumlare akut och helst av allt senaste generationen. Två saker som jag däremot stört mig på är att den bara tumlar medsols, den byter alltså aldrig håll vad jag kunnat se - Vet förvisso inte hur vanligt det är att en tumlare gör det heller. Det andra är att det finns massvis med torkprogram, vilken förvisso är bra, men kan även göra en aningen fundersam över vad man ska välja. Ibland vill man ha kläderna helt torra, men istället har man fått kläderna lätt fuktiga. Men det där lär man sig troligtvis med tiden. Det finns också möjlighet att skräddarsy egna program, så om man vet att att någonting är lite mer svårtorkat så kan man med enkelhet lösa det och binda exempelvis +1 i menyn till jackor och +2 till tjocka luvtröjor. Kan rekommendera den här maskinen om man överlever utan självrengörande kondensor och luddfilter. Edit 05-05-22: Jag vill rätta mig själv. Tidigare så sade jag att tumlaren endast tumlar medsols - Detta är fel. Nu i efterhand så har jag själv sett att den också tumlar motsols.

Satvision Scandinavia
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 månader sedan

Klockrent, snabb leverans och bra produkter.

Google Home Mini WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.6
(75)
279 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan

För pengarna så skulle jag våga kalla den för mycket prisvärd. Används frekvent för att tända och släcka i vardagsrummet och det fungerar galant. Särskilt trevlig att ha i köket för att kunna ställa timer eller få morgonnyheterna uppläst för en när man äter frukost. Dess fulla potential nås troligtvis när man har en i varje rum. Finns både för och nackdelar att nämna, men kan dra det största störningamomentet. Om du gör en timer på t.ex. en motorvärmare och ni är flera i hushållet så kommer endast du själv att kunna se och ändra timern. Din sambo kan förvisso göra en egen timer, men den synkas inte mellan kontona så du vet aldrig vad som är inställt på den andres konto. Givetvis kan man sätta timern via pluggen vars namn jag inte kan minnas i skrivande stund, men det är fortfarande nästan konstigt dåligt. Men i övrigt så rekomenderar jag produkten. Kan tillägga att ljudet är överraskande bra för priset och storleken även om det förstås inte är "bra".

Deltaco SH-P01
Full Star 1
3.7
(18)
119 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Den gör det den ska tillsammans med Google Home. Det som ger den lite minus i kanten är att den kan vara bökigt att para, samt att den är för stor i min mening. Har både denna och Nedis motsvarighet, och de är likvärdiga och kör samma online-protokol.

Nedis WiFi Smart Outdoor Plug WIFIPO120FWT
Full Star 1
3.9
(11)
188 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Utmärkt! Använt både till utomhuslampa och motorvärmaren. Gör rutinerna i Google home och allt funkar fint. Plus i kanten för att den har energimätare.

Hellberg Xstream LD Headset
Full Star 1
3.6
(5)
1 999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Bra ljud, enkel att ansluta och ergonomiska. Du pausar, byter låt samt höjer och sänker enkelt på knapparna på sidan. Även medhörningen fungerar bra vilken aktiveras på understa knappen genom att den hålls in. Mellanregistret hade kunnat vara lite bättre, samt att bygeln hade kunnat vara lite mer vadderad. Basen är av den bättre sorten. Önskar att det gick att höja lite mer, om inte vid musik så åtminstone vid samtal. + Ljudet + Ergonomin + Medhörning + Mikrofonen(bommick) + Ljudisolering + Batteritiden + Priset - Bygeln - Lågt ljud vid samtal - Mellanregistret Trots dessa tre negativa punkter så är kåporna kanon! Rekommenderas starkt. ⭐ Uppdatering 23/9-2021 Fortfarande mycket nöjd över köpet. Är också starkt övertygad om att dessa har bättre ljud än Peltors motsvarighet. Det enda negativa som är värt att nämna är som redan nämnts bygeln. Efter några timmar så får jag ont över hjässan då den klämmer lite för hårt över skallen. Fortfarande ett mycket rekommenderat köp.

Netatmo Smart Home Weather Station
Full Star 1
3.2
(34)
1 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Är i överlag nöjd efter över ett år, men hade önskat att gränssnittet kunnat uppdateras. Allt fungerar som det ska och det har aldrig varit något problem med varesig väderstationen eller regnmätaren - Har inte ens bytt batterier. Hade gärna haft fler enheter inne, men jag tycker att priset för kompleteringsenheterna är för högt, annars hade det varit bra att ha en i garaget. Någon nedan klagade på att graferna och mätningarna är timmar gamla trots att det står att det är uppdaterat för ex. 1 minut sen. Nej, det är inte bluff och båg. Du kan zooma på graferna, prova att göra det innan du lämnar oriktiga uppgifter på Prisjakt. Kan i överlag rekommendera detta, men hade som sagt önskat att gränssnittet hade mer att erbjuda.

Xiaomi Mi Band 5
Full Star 1
3.7
(20)
282 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Fungerar som tänkt även om den ibland under långa bilturer räknar lite steg, men det är väldigt lite och spelar ingen större roll. Kan rekommendera.