Prisjakt

acandell

Medlem sen 2011-02-26
69
Bidrag
51
Hjälpsamröster
Thule Xpress 970
Full Star 1
4.7
(10)
699 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 dagar sedan

Köpte denna då min tidigare biltema/jula-modell knäcktes under en resa och jag ville ha något hållbarare. Den är säkert hållbar men har den stora bristen att den vrider sig på kulan så att cykeln till sist gnider bakhjulet mot bakluckan, medan framdelen på cykeln sticker ut en meter från milen. Har av någon anledning aldrig haft det problemet med de billigare varianterna.

Panasonic CS-HZ25XKE / CU-HZ25XKE
Full Star 1
3.6
(5)
16 125 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en månad sedan

Har konstant problem med att den fortsätter värma efter att måltemperaturen uppnåtts. Den kan vara inställd på 18 grader, säger själv att det är 20 grader, men surrar och går samt drar ca 300w. Montören var och bättrade på isoleringen i rörgenomdragningen, men det verkar inte ha hjälpt särskilt. Söker man lite så verkar detta vara "normalt" för Panasonic värmepumpar. Finns bl.a en tråd på byggahus.se.

Bythjul
OK
(500+)
a
acandell
69 omdömen
Dåligett år sedan

Däcken var i lager, leveranstid "2-3 dagar", men det tog två veckor och inga meddelanden om försenad leverans eller liknande. När de till sist skickade dem så fick jag spårningslänkar till någon helt annan försändelse som redan levererats 2019. Försökte ringa kundtjänst men efter en timme med "fortfarande samtal före" så gav jag upp. Pga allt detta fick jag ställa in en utlandsresa. Det blir tillbaka till konkurrenten nästa gång.

Logitech G305
Full Star 1
4.5
(67)
377 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Kör man med vänsterhanden så är det inte lätt att hitta bra möss, men denna är utmärkt. "Tum-knapparna" sitter förstås på fel sida, men det kan man leva med. Jag ignorerar dom helt enkelt. Är ingen extremgamer så kan inte uttala mig om sånt, men viktigt för mig är att muspekaren åker dit man förväntar sig. Många möss har en felplacerad sensor som gör att muspekaren åker diagonalt när man drar handen horisontellt (eller upplever att man drar den horisontellt). Denna är 100% spot-on enligt min upplevelse. Mycket prisvärd dessutom!

TCL 85C735 4K Ultra HD (3840x2160) QLED Google TV
Full Star 1
4.4
(9)
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Har bara haft den en helg, och kan komma att uppdatera när jag har fått mera perspektiv. I dagsläget så måste ändå en 85" för mindre än 13000 bli 5* även om det finns ett par brister. * Bild: Färger och skärpa är suveräna, men då kommer jag från en projektor. Nackdelen här är att svärtan inte imponerar särskilt. Det märks bara i mörka scener när det är mörkt i rummet, men rätt tydligt att det inte är "local dimming". Har också lite problem med att det kan bli rätt dålig kontrast på mörka partier i ljusa scener, trots HDR-stöd, men kan vara en justeringsfråga. * Ljud: Ingen erfarenthet då den är kopplad till en reciever. * Smart-TV: Verkar OK, men har en Shield som jag använder istället. * Fjärrkontroll(er): Helt OK, men tyvärr ingen belysning på dem. * Övrigt: Uttagens placering är inget vidare. Dels är ström i enda änden och allt annat i den andra så ska du ha kabelskenor så är det risk att det blir två. Om du å andra sidan ska ha den slimmad mot väggen så sitter alla AV-kontakter i en "brunn" på baksidan, utan något urfasat utrymme för kabeldragning så det blir alltid kablar mellan TV'n och väggen.

StyraHem
Utmärkt
(500+)
a
acandell
69 omdömen
Utmärktett år sedan

Har handlat av dem en tre, fyra gånger nu och alltid topp, plus bra mailkonversation när jag inte riktigt visste vilken produkt jag behövde. Snabba leveranser också, vilket uppskattas.

Harman Kardon Onyx Studio 7 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.5
(11)
1 290 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Gav kärestan en Onyx 4 för några år sedan, och den har verkligen överträffat alla förväntningar. Fyller rummet med rimlig "stereokänsla" fast det bara är en liten burk som spelar. Nu när min egna gamla blåtands-högtalare föll till sin död så passade jag på att önska denna till jul. Så första spontana omdömet: Efter att ha lyssnat på den ett par timmar och växlat mellan Onyx 4 och denna så har 4:an betydligt bättre och klarare ljud, medan 7:an har mera bas. Det är väl en smaksak men jag föredrar 4:ans ljud. Allt detta kan ju bero på att 7:an inte är inspelad ännu, så jag får försöka komma ihåg att återkomma om ett par månader.

Logitech M310
Full Star 1
2.4
(5)
349 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Horribel mus! Muspekaren åker aldrig dit man tror den ska så man får sitta och flytta hit och dit tills man äntligen kan klicka på det man tänkte. Sitter fast med den nu, men snart åker den ut genom fönstret.

Shelly Plug S
Full Star 1
4.1
(18)
185 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Klockren! Testköpet av denna plugg gjorde att jag nu har ett löpande projekt att byta ut alla andra smart-grejor hemma mot Shelly-produkter. Liten och smidig, enklare administration med WiFi än Zigbee/Z-wave, mycket funktionalitet, öppet API och även en webserver för administrationsgränsnitt på en sån liten pryl. Integrerar direkt med HomeAssistant, men appen är också bra. Har haft noll problem med varken app eller själva pluggen. Går att köra med molnuppkoppling, men **också utmärkt att köra utan**. Detta till skillnad från alla Tuya-pluggar (Nedis och diverse andra fabrikat), där du hamnar i famnen på kinesiska företagets servrar och nätverk. Har man HomeAssistant exponerat och säkrat så behöver man heller inte någon molntjänst för att fjärrstyra allt. Den ska klara 2500W, men är förinställd att bryta vid 1800W så det kan man behöva ända om man använder det till något krävande. Behöver man hantera mer så finns det "Shelly Plug" utan "S" för det (16A), och i extremfall kan man köra en Shelly 3EM med kontaktor.

WD My Book 8TB
Full Star 1
4.3
(7)
2 178 kr
a
acandell
69 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Recension endast för disken i sig, inte USB-chassiet, men har fyra av dessa nu, och två var heliumfylla "EZAZ", två luftfyllda så lite hit-and-miss om man ska shucka, men alla CMR. Alla är förmodligen "refurbished" också, men jag oroar mig inte särskilt och pris/GB ligger de alltid väldigt bra till verkar det som. Disken i sig kräver med stor sannolikhet att man kopplar bort en pin på kontakten om den ska användas i PC och dylikt, men det tar två sekunder med en synål (eller lite tejp om man inte vill göra skada). Om man ska återanvända USB/SATA kortet som sitter i, så måste man också kapa en ledningsbana, men också det tar två sekunder med en synål.