Kategorier
Prisjakt

ulfmoh

Medlem sen 2010-06-26
31
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Braun Age Precision PRT2000
1.9
(7)
99 kr
3 månader sedan
Tog ett tag innan jag förstod mig på hur jag skulle få en begriplig temperatur med denna febertermometer. Köpte en extra för jag trodde den första var ett måndagsexemplar då den visade hög feber vid första mätning trots att jag kände mig frisk. Som jämförelse har jag också en gammal ärvd Braun 6022 som mäter i örat. Resultatet av ett antal mätningar med alla tre blev att första mätningen med PRT2000 ofta visar helt fel, upp till en grad för mycket, så första mätningen bortser jag ifrån. Gör därför alltid tre mätningar och efter att ha checkat med 6022:an har jag nu ett visst förtroende att den kan mäta rätt. Lite besvärlig procedur för att få igång den dock, först ska man slå på den, sen ange åldersintervall på den som ska mätas, och just då slocknar belysningen. Detta måste upprepas för varje mätning, så termometern är en aning tålamodsprövande. Ett plus dock för att den är snabb, de alternativ jag hittade på nätet skulle mäta upp till en minut.
Kronans Apotek
Utmärkt
(500+)
Usel
3 månader sedan
Beställde en febertermometer som hemsidan visade att den fanns i webblager. Ringer efter tre dagar och undrar när den ska skickas. Ingen aning fick jag till svar eftersom den först ska komma in från leverantör. Så leveranstiden verkar bli betydligt längre än den utlovade. Blir nog inga fler köp från Kronans Apotek.
Kronans Apotek
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 månader sedan*
Ofta bra priser , betalning med Klarna och gratis frakt.
*Redigerades 3 månader sedan
Sage Appliances Bambino Plus
4
(2)
5 289 kr
2 år sedan*
Har haft en Sage Bambino Plus i ett halvår nu och kan bara säga att jag är mycket nöjd med den. Har tidigare bryggt mitt kaffe i en AeroPress och malt för hand. Blev lite omständligt med tiden och bestämde mig för att köpa en fristående espressomaskin. Det som avgjorde att det blev en Sage Bambino Plus var för den automatiska mjölkskumningen och att den är färdig för bryggning efter bara några sekunder. Kompletterade efter några veckor med en elektrisk kvarn då malningen av bönorna för hand kändes lite utdaterad. Efter en inledande fas med att lära mig göra en en acceptabel shot med medföljande double-wall (pressurised) filter började jag söka efter single wall filters för att få lite mer kontroll över bryggningen. Sådana levereras med alla Sagemaskiner, förutom Bambino Plus, som standard. Döm om min förvåning när jag fick besked från svenska distributörer och t.o.m från den skandinaviska generalagenten i Danmark att dom inte kunde hjälpa mig med att få tag på sådana. Fanns att köpa från Sage i England och från en distributör i Danmark men som inte levererade till Sverige. Tack och lov hjälpte en vän i Danmark till och jag fick tag på dem till slut. Så efter att fått tag i single-wall filters är min bryggning inriktad på att hitta rätt malningsgrad och bönor i min smak för att få till en espressoshot som jag kan göra en njutbar cappucino på. Tack vare den automatiska mjölkskumningen (går att göra manuellt om man vill) som går att finjustera för temperatur och grad av skum, är det lätt att fokusera på det viktiga; att få till en så bra espressoshot som möjligt. Enda minuset för min del är att Bambino Plus inte levereras med single wall filters som standard.
*Redigerades 5 månader sedan
Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan*
Billigast, snabb och gratis leverans.
*Redigerades 5 månader sedan
Outnorth
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 månader sedan
Min absoluta favoritbutik när jag handlar friluftsutrustning. Bra sortiment och schyssta köpvillkor och med en tillmötesgående och snabb kundtjänst. Till det många gånger de bästa priserna.
Johan & Nyström Espresso Verde 0,5kg
2.8
(3)
139 kr
9 månader sedan*
Mitt standardkaffe numera efter att ha prövat på en hel del annat. Maler bönorna i en Graef 800 till min Sage espressomaskin. Mörkt och fylligt med en bra balans mellan beska och sötma när allt är rätt utfört. Perfekt till cappuccino och macchiato.
*Redigerades 9 månader sedan
Graef CM 800
3.7
(6)
1 416 kr
2 år sedan*
Fick justera den övre kvarndelen mer än vad som bruksanvisningen rekommenderade för att få finmalet för espresso. Drar sig lite i malningen så efterjustering behövs då och då. Övre kvarnen behöver rengöras ganska ofta, märks då kvarnen börjar "spotta" ut det malda kaffet. Autofunktionen då man slår på kvarnen genom att pressa portafiltret mot kvarnen fungerar utmärkt och gör det lätt att dosera. Uppdatering nov 2019/jan 2020: Har nu börja använda kvarnen för singeldoser, dvs jag väger upp den mängd kaffe jag vill brygga och maler endast den vilket har fungerat utmärkt. Har gjort det i en månad och kvarnen verkar inte lida av det. Blev inspirerad att testa när jag såg en recension av Niche Zero Grinder så att jag kan variera kaffesort och mängd utan att behöva tömma bönbehållaren varje gång./ Det ligger kvar en hel del malet kaffe i utloppet har jag upptäckt. Detta kan man lösa genom att rista maskinen ett par gånger och därefter slå lätt på utloppet så får man nymalet kaffe med minimal inblandning av gammalt i portafiltret.
*Redigerades ett år sedan
Devold Breeze Boxer
2.8
(2)
375 kr
ett år sedan*
Sköna att bära och bra passform, men ack så dålig hållbarhet. Köpte mina första för drygt ett år sedan och fyllde snabbt på med tre par eftersom de blev mina favoriter. Men redan är tre par utslitna med gapande hål i baken. Hade samtidigt köpt ett par Icebreaker Anatomica, också i merinoull, som kanske inte var lika sköna men inte alls visat några tecken på att slitas ut. Så i fortsättningen blir det Icebreaker i garderoben eftersom jag prioriterar hållbarhet.
*Redigerades ett år sedan
Philips FC8780
3.1
(7)
1 871 kr
ett år sedan*
Ersatte min 25 år gamla Miele som varit en trotjänare. Trodde inte att skillnaden skulle vara så stor åt det positiva hållet. Tyst, lättrullad, mycket bra sug, helt enkelt inga svagheter än så länge. Hoppas på lika lång hållbarhet som Mielen.
*Redigerades ett år sedan
Sida 1