Prisjakt

avozetta

Medlem sen 2004-05-24
90
Bidrag
50
Hjälpsamröster
Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear
Full Star 1
4
(16)
2 990 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 månader sedan

Kommer från ett par Bose QC 35 II som jag varit mycket nöjd med, så väl brusreducering som ljudkvalité. Kuddarna var nu lite sunkiga så jag bestämde mig för något nytt (sen visade det sig att de gick att byta ut kuddarna så jag har dem kvar som jämförelse och kanske fortsättningsvis i vardan, se vidare nedan) Provat rätt många olika märken/modeller men skippade att försätta med Bose (QC 45) som fått lite kritik. Musikljudet är verkligen det som sticker ut här på Sennheiser, jämfört mina Bose, det är som att öppna en dörr, mer dynamik och klarare ljud, man lyssnar med ett lende :-). Trevligt med en EQ som nu utökats till 5 band. Men tyvärr håller brusreduseringen inte samma nivå. nu släpps det in en hel del ljud runt din omgivning, långt ifrån så tyst som jag har med mina Bose, både lågfrekvent och inte minst tal släpps in. Varför det finns ett "transparency mode" förstår jag inte, du hör dina grannar väl ändå. Så det blir tyvärr inte ett toppbetyg från min, sida mina Bose QC 35 blir kvar som reskamrat och Sennheiser för mer kvalitétslyssnade kanske. Uppdatering efter att ha flugit med dem, även helikopter. Lurarna verkar klara av det statiska bruset bättre, medans det mer dynamiska i stadsbruset går mindre bra som jag redan antytt tidigare.

Lowepro Nova 160 AW II
Full Star 1
5
(1)
689 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Min motsvarande väska från Dörr gav blixtlåset efter två år, lite tidigt kanske!? Hittade denna från Lowepro som jag märkesmässigt varit nöjd med tidigare, maken till praktisk väska från man nog leta efter trots det nätta formatet för min Sony RX10 IV. Kameran får plats med motljusskyddet i utfällt läge + att du kan ha en liten ficka i ena ändan för tunnare tillbehör. Sen finns ytterligare 4 blixtlåsförsedda fickor för mera tillbehör. Och 2 resårförsedda fack på gavlarna. Väskan huvudfack för kameran kan stängas och vädertätas i 3 steg, supersmart. 1) Snabbt endast med snäpplås 2) +Blixtlås 3) + inbyggt regnskydd för hela väskan som ligger dolt i ett fack

Trangia Gas Burner GB74
Full Star 1
4.8
(5)
549 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Nu är mitt gamla spritkök uppdaterat till gas. Brännaren gör det den ska, koka vatten går nu riktigt snabbt. Men det är väldigt vassa kanter på plåtblecken som man lätt kan göra sig illa på vid montering.

Fitbit Versa 3
Full Star 1
3.3
(8)
1 975 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Haft den ett par månader nu och är is stort mycket nöjd med vad jag fått. En förlängning av min mobil med klocka, notifieringar, larm, timer, väder och lång batteritid, en vecka om jag håller skärmen släckt när jag inte tittar på den. Som bonus finns där också möjlighet att logga sina träningspass och sin sömn och en hel del andra hälsodata om man gillar det. Räcker långt med det som ingår i köpet men du kan få mer statistik genom att betala en månadsavgift. Där finns också stöd för Google Assistant, Fitbit Pay samt styra Spotify Det går också att föra ett samtal genom klockan men de få gånger jag nyttjat det har motparten klagat lite på ljudkvalitén. Jag hade en Pepple Time innan och det märks att Fitbt köpte upp dem tidigare, lite samma koncept med enkla lösningar och lång batteritid. Inte något som ska ersätta en mobil.

Eizo FlexScan EV3895 38" Ultrawide Välvd IPS
Full Star 1
4
(1)
16 990 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

En utmärkt arbetsskärm som med den inbyggda KVM-switch:en gör att jag enkelt kan dela Mus, Tangentbord och Webkamera mellan min privata dator och min arbetsdator. Gott om arbetsyta med den höga 4K-upplösningen som med råge ersätter de två separata 24-tummarna jag hade innan (EIZO FlexScan EV2455). Rekommenderas varmt om man har separata högtalare, de inbyggda är inget ha, därav drar jag av en stjärna. För så mycket pengar borde även helt OK ljud ingå.

Garmin Dash Cam Mini 2
Full Star 1
3.5
(2)
1 090 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Var ute efter en liten smidig bilkamera som inte stör nämnvärt under färd, den här gör precis det. Full HD-upplösning räcker långt men ger kanske inte den detaljrikaste bilden i alla lägen vid efterbehandling. Men installationsförfarandet (parning med telefon och registrering hos Garmin) är under all kritik, därav ryker 2 stjärnor. Minsta lilla problem under installationsförfarandet och du måste börja om i så väl telefonen som på enheten, det finns även en tidsfaktor att ta hänsyn till. Tog mig 3 veckor med hyfsad support från Garmin att på den att funka på min telefon. Men visst, sen funkar det att koppla upp sig varje gång vid behov Att redigera en inspelning direkt via telefonen för senare användning är inte att tänka på, det tar en evighet för applikationen att skapa den nya videon. Enklast är att ta ut SD-kortet ur kameran och sätta in det i datorn för vidare analys/redigering i stället.

Beurer FT 85
Full Star 1
5
(1)
219 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Klockren termometer som mäter kontaktlöst mot pannan. Läser man bruksanvisningen och ser till att det har legat minst 30min i samma rum innan mätning, så blir det också rätt värden!

Google Chromecast med Google TV (4K)
Full Star 1
4
(93)
672 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Så nöjd efter de första veckorna. Snabb och smidigt gränssnitt och nu med fjärrkontroll, så skönt att slippa picka på telefonen. I skrivande stund är inte denna officiellt lanserad i Sverige (om jag inte missat det), men det mesta är nog på plats redan för dig som oroar dig för installationen. Du kan nu välja svenska som språk och Google Assistent funkar fint på svenska. Min gamla Panasonic Plasma blev nu snabbare och än smartare då jag tidigare hade gen1 av Chromecast. Köpt via Inet (import från tyskland)

Dreame V10 Sladdlös
Full Star 1
3.7
(13)
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Som komplement till en robotdammsugare är den här helt OK med med mycket tillbehör, inte minst en flexslang som gör den behändig även i trånga utrymmen som t.ex. i bilen. Laddar snabbt och håller länge på en laddning. Med golvmunstycket monterat ger den ifrån sig ett i vårt tycke irriterande ljud från den roterande borsten, tyvärr (kanske bara vårt exemplar) Som handdammsugare är den lite tung för längre tids kontinuerlig användning. 2020-11-08: Extremt lätt att göra ren, få delar, jag lägger till en stjärna. 2021-02-18: Tyvärr har spärren på ena kombomunstycket gott sönder, så borsten är obrukbar på den nu. Lite tidigt tycker jag, en stjärna går bort.

Bose QuietComfort 35 II Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.9
(138)
2 499 kr
a
avozetta
90 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Mina QC35 gick sönder, NC på höger lur la av efter drygt 2 år, var väldigt nöjd med dem. Trots att garantin hade gott ut med några månader gav BOSE mig nya utan större krångel, kanonsupport! Så vad är då skillnaden mellan version 1 och 2?: Komfortmässigt inget alls, lika sköna som tidigare och funkar fint med glasögonbågar. Ljudmässigt kan jag inte heller märka av någon skillnad. Här kanske det finns lite förbättringspotential, de är dock inte dåliga på något sett. Brusreduceringen då? Här märker jag av en skillnad att man hör mer fån vilket håll insläppt ljud kommer i från, inte helt fel när man är ute i trafiken. Annars släcker de ut lika bra som tidigare modell. Nu finns också en dedikerad knapp på vänster lur som du kan styra brusreducering med eller aktivera röststyrningen med. Du väljer det själv med inställningar i appen. BOSE får nog akta sig lite. Kände och lyssnade på senaste modellen från SONY,Sony WH-1000XM3, och det kännes lika sköna, funkade med glasögon och lät mycket bra, kanske bättre en BOSE. Brusreduceringen hade jag dock inte möjlighet prova i lämplig miljö. Uppdatering 202101: Jag drar av en stjärna nu när behovet ökat att koppla upp sig mot fler enheter. Androidtelefonen är aldrig ett problem men mot datorer med inbyggd eller extern blåtand via usb-dongel är det ett lotteri med parning och uppkoppling. Och om luren lyckas koppla upp sig så händer det ofta under pågående samtal på t.ex. Teams att samtalskvaliten försämras efter några minuter och det blir ohörbart. Räckvidden är också sämre en föregående modell. Då finns ju en medföljande sladd som alternativ som tyvärr är lite kort i vissa situationer. Får nog ge Sony en chans nästa gång om de fungerar bra med glasögon.