Prisjakt

PaulAtreides

Medlem sen 2009-07-06
19
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Logitech G432 Over-ear Headset
Full Star 1
3
(1)
544 kr
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Prisvärd och bra nog för spel och discord

Lenovo Legion Y27q-20 27" Gaming QHD IPS
Full Star 1
3.9
(7)
3 998 kr
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Rekommenderas varmt, allt bara funkar och den kan både sänkas lägre och höjas högre än andra höj/sänkbara skärmar. Passar både kontorsarbete och spel, jag tycker det är en väl avvägd kompromiss för de som både vill kunna spela FPS och kunna arbeta hemifrån. + text ser bra ut i 2560x1440 med 165Hz (och andra frekvenser) + höj och sänkbar + har äkta stöd för 165Hz i både Windows, Linux och spel (till skillnad från ASUS överklockningsläge) + allt bara funkar perfekt out of the box + ingen screen tearing i spel eller netflix och andra strömmade videotjänster + kan både sänkas lägre och höjas högre än andra höj/sänkbara skärmar + kan ändras till vertikalt läge + har HDR + finns drivrutin att ladda ner så att G-sync fungerar - högfrekvent tjut ibland när den är i standbyläge, förmodligen "coil whine". Har ansutit den till en förgreningsdosa med av/på-knapp för att slippa Kommentar 2021: Jag har nu 3st skärmar av denna modell, bara 1 av 3 hade coil whine i adaptern. Övriga 2 har varit helt felfria. Kommentar 2020: för ljusa färger (utfrätt bild) märktes speciellt i FarCry med öppet landskap, detta verkar tyvärr vara oundvikligt för IPS-gamingskärmar idag, andra är precis likadana. Man får kanske välja VA eller TN och testa om det blir något lägre men min gamla spelskärm med TN hade också för mycket vithet (utfrätt bild) så jag tror det hänger ihop med att det ska gå supersnabbt att switcha färg på pixlar och den höga uppdateringsfrekvensen. Vill man undvika detta så får man köpa en IPS-skärm med 60Hz eller 75Hz som inte är lämpad för spel. Jag har använt skärmar från Dell och HP på jobbet som varit bra för arbete med mycket text och som gett rättvisande färger på bilder, men då är de betydligt sämre för spel. Den här Lenovo-skärmen är en god kompromiss.

Asus TUF Gaming VG27AQ 27" QHD IPS
Full Star 1
3.7
(19)
3 794 kr
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

+ text såg bra ut i 2560x1440 med 60Hz + höj och sänkbar + fanns simplare inbyggd högtalare (visserligen med burkigt ljud) + fanns flera förinställda lägen för att justera färgerna i spel - 165Hz var inte ett äkta läge som skärmen stödjer, utan ett instabilt överklockningsläge. - den stödjer enbart upp till 144Hz på riktigt - både i windows och i flera spel vägrade den gå med på att ställa in sig på mer än 60Hz uppdateringsfrekvens. Bara något enstaka spel gick den med på att köra i 144Hz. Väldigt instabil med andra ord. - marknadsför sig som g-sync med logga och allt men är inte äkta utan bara g-sync compatible - störande screen tearing när man kollade på netflix på skärmen - tearing ibland i spel, men inte alls lika tydlig som i strömmad video Jag returnerade till butiken, vägrar ha en skärm som inte kommer upp i utlovad uppdateringsfrekvens och ger tearing. Kommentar: för ljusa färger (utfrätt bild) märktes speciellt i FarCry med öppet landskap, detta verkar tyvärr vara oundvikligt för IPS-gamingskärmar idag, andra är precis likadana. Man får kanske välja VA eller TN och testa om det blir något lägre men min gamla spelskärm med TN hade också för mycket vithet (utfrätt bild) så jag tror det hänger ihop med att det ska gå supersnabbt att switcha färg på pixlar och den höga uppdateringsfrekvensen. Vill man undvika detta så får man köpa en IPS-skärm med 60Hz eller 75Hz som inte är lämpad för spel. Jag har använt skärmar från Dell och HP på jobbet som varit bra för arbete med mycket text och som gett rättvisande färger på bilder, men då är de betydligt sämre för spel. Den här Lenovo-skärmen är en god kompromiss.

Sony Xperia X Performance F8131 3GB RAM 32GB
Full Star 1
3.8
(12)
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Plus: +Sony uppgraderar regelbundet mjukvaran i flera år efter att produkten släppts, stor skillnad mot Samsung som struntar i att ge sina användare nya Android-versioner och säkerhetsuppdateringar +Kameraknapp på sidan gör att man snabbt kan ta kort innan man missar fototillfället +Prestandan duger bra till spel +Snabbladdning +Var väldigt prisvärd när jag köpte den för under 4000kr för ett år sedan +Video blir hyfsat bra för att vara från en simpel mobilkamera, ger bättre videokvalité totalt sett än min 7 år gamla riktiga videokamera trots sämre optik. Minus: -Kameran klarar bara att ta bra bilder i solljus, alla bilder tagna inomhus, med snabba rörelser eller i mörker blir fula, speciellt om man zoomar in bilderna på dator. Bilderna är verkligen bara lämpade för små mobilskärmar och delning på sociala medier. En stor besvikelse eftersom de marknadsförde kameran som en fördel. Vad ska man med över 20Mpixel till om det består av brus och oskärpa? -Skärmen verkar inte klara fingertryckningar ända ut i kanten, det gör att det återkommande blir fel när man spelar vissa spel -Man får inte ta bort en värdelös reklamapp som heter What's New, jobbigt att betala 4000kr och sen vara tvingad att se reklam också

MSI Z170A Gaming M5
Full Star 1
4.5
(2)
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Hårdvara funkar perfekt ett drygt år efter köp. Allt fungerar felfritt i Linux, men ljud- och nätverksdrivrutinerna för Win7 64-bit krånglar ofta och man kan aldrig lita på att nya drivrutiner är tillräckligt testade för Win7. Jag kör dualboot med Windows 7 och OpenSUSE Linux, M.2-SSD och Nvidia-grafikkort och ca 5st HDD. Kan varmt rekommendera detta moderkort. Det har kommit två uppföljare till kortet som heter MSI Z270 Gaming M5 och MSI Z370 Gaming M5 som kan vara värd att titta på om ni funderar på att köpa detta. Jag har tidigare haft MSI-moderkort som hållit i 10 år(tills jag slängde det pga ålder) så det var därför jag köpte MSI igen 2016 efter några mindre lyckade ASUS-köp däremellan som krånglade och gick sönder efter ca 1-2,5 år. Än så länge verkar M5-moderkortet vara i helt perfekt skick och fungerar till synes helt felfritt, så det rekommenderas varmt om man kör Linux eller Win10, men inte Win7.

Hoover XP81XP15
Full Star 1
1
(1)
2 728 kr
P
PaulAtreides
19 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Varning! Redan efter ett par veckor gick ett möbelmunstycke sönder, sen gick hjulet till ett golvmunstycke sönder inom några månader. Sugförmågan verkar konstgjort hög för att manipulera test, munstyckena för golv är utformade så att de ska fastna och suga maximalt på en liten fläck, men resultatet är att plastgolv och mattor sugs upp och det går helt enkelt inte att dammsuga utan att skada golvmattan eller släpa med sig mattor. Att öppna upp ventilen på handtaget hjälper inte eftersom sugförmågan från dammsugaren är rätt låg och det är i utformningen av munstyckena som den höga sugförmågan sitter. Den faktiska sugförmågan om man tar bort munstyckena är faktiskt onormalt låg jämfört med andra påslösa dammsugare vi haft tidigare från Electrolux, man får anstränga sig för att få upp allt grus/sand som barnen drar hem från lekplats och förskola. All konstgjord sugförmåga verkar sitta i munstyckenas utformning. Vi kan å det starkaste avrekommendera denna produkt som enbart verkar vara gjord för att få bra testresultat och absolut inte gjord för att vara en bra dammsugare i folks hem. Köp den speciellt inte på postorder, utan om ni verkligen vill gå på en nit och köpa denna värdelösa produkt så köp i en butik där ni kan gå tillbaka och skälla ut personalen för att de säljer sådan skräp. Jag överdriver inte alls när jag säger att detta är den sämsta dammsugare vi någonsin ägt, utan det är helt ärligt den sämsta vi någonsin haft och nu funderar vi på att köpa en ny dammsugare bara några månader efter det misslyckade köpet.

SanDisk Mobile Ultra microSDXC Class 10 UHS-I U1 30MB/s 64GB
Full Star 1
3.8
(20)
200 kr
P
PaulAtreides
19 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Alla mina 4 kort av denna sort har nu gått sönder, avrekommenderas starkt! Det första dog inom ett år, tänkte att det kanske var "ett måndagsexemplar" eftersom de andra funkade. Men nu våren 2017 dog det sista av dem, jag har alltså aldrig ägt ett sämre minneskort än denna modell eftersom 100% av dem dog. Köpte flera kort när dessa var nya med lång garanti, tänkte att det var för att SanDisk var så säkra på hög kvalité som de gav så lång garanti men det visade sig bero på att kvalitén var så usel att de visste att de behövde bytas ut med jämna mellanrum. Varning för köp! Jag köpte mina micro SD-kort från 2 olika butiker så det kan inte ha varit bara en batch med dåliga kort, utan korten jag köpt i bägge butiker har gått sönder. (Deras fullstorleks SD-kort har jag däremot aldrig haft problem med, alla SanDisk Extreme SD & SDHC-kort jag haft i åratal funkar felfritt än idag.)

Keller Sports
P
PaulAtreides
19 omdömen
OKRedigerades 7 år sedan

Man ska handla här om man inte tänker ångra sig och om man är hemma dagtid eller kan ta emot leverans på sitt jobb. Ofta väldigt billigt jämfört med svenska butiker och utbudet är större än i många svenska webb-butiker eller butiker. Jag brukar köpa skor här av modell och storlek jag redan vet är bra, då funkar det jättebra och jag sparar in några tusenlappar. Deras enda nackdel som jag stör mig på är att de flera dagar i veckan skickar ut rabattkoder som bara funkar för ett fåtal ointressanta produkter, det är i gränslandet för att det ska upplevas som spam och irriterar mig ofta att koderna inte funkar för de produkter jag är intresserad och då har man slösat bort tid på att kolla deras hemsida i onödan. I relation til priset är butiken väldigt bra om man vet vad man vill köpa, men de ligger efter när det gäller service, ångervillkor och leveransvillkor jämfört med större svenska webb-butiker. Men vet man vad man vill ha och är ute efter låga priser och produkter som är svåra att finna i Sverige så är butiken kanonbra! Tex säljer de Asics Fujitrabuco 5 gtx i alla storlekar som passar bra för våra svenska skogar om man ska vandra, promenera, jogga eller orientera i fuktig terräng, har inte hittat någon svensk butik med lika bra utbud. Listan kan göras lång på modeller av skor och kläder som finns i denna tyska butik men som är svåra att finna i rätt storlek, färg och årsmodell i svenska butiker, det märks att 80 miljoner tyskar gör att man kan ha större produktutbud och lägre priser.

Samsung SM951 MZVPV256HDGL 256GB
Full Star 1
3.5
(2)
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

VARNING! Svår att få den att fungera med Windows 7 pga att Samsung varken tillhandahåller drivrutiner man kan använda vid Win7-installation eller tillåter att deras data migration tool används för denna M.2 disk. Deras verktyg stödjer enbart de mest populära SSD av deras konsumentserier. Det betyder i praktiken att man måste installera Win7 på en annan hårddisk, hitta ett fristående diskkloningsverktyg, klona till M.2-SSDn. Det var också ett himla pyssel att överhuvudtaget hitta drivrutiner för Win7 till denna företagsinriktade SSD eftersom Samsung inte tillhandahåller dem till konsumenter. Disken funkar däremot sannolikt fint med Win10 och Linux som stödjer M.2 SSD by default, men det hjälper inte mig eftersom just denna disk var tänkt för att köra Win7 och ha en massa Steam-spel på. (Jag tänkte köra OpenSUSE Linux på en annan disk och Win7 på denna.) Rekommendation: köp INTE denna SSD om du ska köra NÅGOT ANNAT än Windows 10 eller en modern Linux-distro på den. Det är definitivt inte värt krånglet att få den att fungera som systemdisk för Win7 eller andra operativsystem som inte stöder M.2 SSD by default!

Samsung SM951 MZHPV256HDGL 256GB
Full Star 1
4
(4)
P
PaulAtreides
19 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

VARNING! Svår att få den att fungera med Windows 7 pga att Samsung varken tillhandahåller drivrutiner man kan använda vid Win7-installation eller tillåter att deras data migration tool används för denna M.2 disk. Deras verktyg stödjer enbart de mest populära SSD av deras konsumentserier. Det betyder i praktiken att man måste installera Win7 på en annan hårddisk, hitta ett fristående diskkloningsverktyg, klona till M.2-SSDn. Det var också ett himla pyssel att överhuvudtaget hitta drivrutiner för Win7 till denna företagsinriktade SSD eftersom Samsung inte tillhandahåller dem till konsumenter. Disken funkar däremot sannolikt fint med Win10 och Linux som stödjer M.2 SSD by default, men det hjälper inte mig eftersom just denna disk var tänkt för att köra Win7 och ha en massa Steam-spel på. (Jag tänkte köra OpenSUSE Linux på en annan disk och Win7 på denna.) Rekommendation: köp INTE denna SSD om du ska köra NÅGOT ANNAT än Windows 10 eller en modern Linux-distro på den. Det är definitivt inte värt krånglet att få den att fungera som systemdisk för Win7 eller andra operativsystem som inte stöder M.2 SSD by default!