Prisjakt

johnbull_1975

Medlem sen 2009-05-11
46
Bidrag
16
Hjälpsamröster
Bear Varimixer Teddy
Full Star 1
5
(2)
12 209 kr
j
johnbull_1975
46 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Fantastisk maskin när skålen sitter fast... Stark och tyst och tung. Står still på bänken och degen klättrar inte på kroken. Går att köra riktigt långsamt så att mjölet inte dammar innan degen gått ihop och degen inte blir för varm under knådning. Trefasmotor med inverter från enfas är visst hemligheten. Starkast när den går sakta, precis där kraften behövs. Ska man köra den fort med ballongvispen för att vispa grädde behövs inte så mycket kraft. Efter att ha knådat en surdeg på ca 1700 gram i 25 min känns maskinen inte varmare än när man startade. Efter att ha kört tre sådana degar i rad känns det att den genererat lite spillvärme. Då är maskinen något varmare än mina händer. De flesta andra konsumentmaskiner är nog stekheta efter ett sådant knådningspass, om de inte stängt av pga överhettning. Den är så tyst att man kan prata i köket utan att höja rösten medan man håller på och de som tittar på tv 8-9 meter bort behöver inte höja volymen. Ett svagt högfrekvent pipande hörs på allra lägsta hastighet. Det är från trefasinvertern, ungefär som man kan höra från vissa laddbara skruvdragare på allra lägsta varvtal. Dock lossnade skålen under knådning och den började glappa, vilket gjorde att det nöttes gropar i fästytorna på skålen. Maskinen är vanlig i Danmark och där har flera användare samma problem. Wodschaw uppges jobba på problemet. Efter två utbyten där skålen satt ännu sämre fick jag en uppdaterad version med en excenter med en spak som låser skålens rotation. Med den verkar skålen sitta där den ska. Spärren känns dock inte riktigt lika "rock solid" som resten av maskinen. Har man otur när man flytar på maskinen kan man stöta i låsspaken och då tror jag man knäcker något. Men då skålen sitter fast kan jag äntligen baka igen! Hade den lösningen varit lite elegantare och robustare hade det blivit 10 stjärnor. Enligt uppgift ska den låsningen bli standard på maskinerna och då den knådar som "ingen annan" maskin är det den bästa jag provat!

Lenovo TAB 2 A10-70 ZA00 32GB
Full Star 1
3.9
(14)
j
johnbull_1975
46 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte den då Elgiganten reade den för 1295kr. Mycket platta för de pengarna kändes det som men mer. Dock blev det retur då även efter factory reset efter sista uppdateringen ändå droppar wifi med 3-10 minuters intervall. Andra enheter inom räckhåll fungerar utmärkt och lenovon indikerade utmärkt signalstyrka. Flera andra har beskrivit samma problem på div forum. Några ytterligare minus; - Saknar ljussensor, så bakgrundsbelysningen måste ställas in manuel - Lite krångel med div felmeddelanden om google play tjänster mm under alla installationer/uppdateringar, ca 4-5 st innan man var på lollipop 5.0.1 och det krävdes en factory reset och ytterligare en omstart innan allt fungerade efter sista uppdateringen.

Kjell & Company
Utmärkt
(500+)
j
johnbull_1975
46 omdömen
DåligRedigerades 10 år sedan

Alldeles för otillförlitliga lagersaldon i webbshoppen. Fick förklaringen att "det kan bli så när butiker beställer varor" Det är inte acceptabelt. Stämmer inte lagersaldon exakt ska man inte visa lagersaldon Annars trevlig personal i butikerna, så jag håller mig nog till butikerna framöver och beställer från annat håll om jag har bråttom och vill ha snabb och säker leverans.

Gaggia Gelatiera
Full Star 1
4.5
(2)
j
johnbull_1975
46 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Kan göra väldigt slät/mjuk/len och fin glass. Med för mycket vattenhaltiga ingredienser tenderar den att kunna bli lite isig. Sorbet tar ganska lång tid att frysa, men kylskåpskall smet på mjölk och/eller grädde går på 20-30 minuter och det inte är >30 grader varmt i köket. Hade hört att maskiner med kompressor väsnades väldigt mycket, men tycker den är tämligen tyst. Med barn vid bordet störs man inte av att ha den på bänken intill. Lite kladdigt att få ur glassen, då det sitter en fastfrusen omrörare mitt i. Lämnar man den efter att omröraren stannat blir glassen väldigt hård och då är den ännu svårare att få ur. Kör man för mycket smet i den löstagbara skålen så rinner det ner lite i den fasta skålen, kring skaftet på omröraren och då går det inte att återanvända spriten man har för värmeöverföring. Är den ren brukar jag suga upp den med en pipett, för att inte slösa på de dyra dropparna.

Bosch ART 26 Li
Full Star 1
2.5
(6)
j
johnbull_1975
46 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Skräp Har en villatomt på 700m2. Gräs/ogräs/kvickrot läng sett staket på 30m och och så lite lätt trimning längs två altaner och en thujahäck på ca 15m. Det räcker inte batteriet till (och det blir ingen skillnad efter att batteriet blivit cyklat (urladdat-uppladdat) några gånger). Plastknivarna är bjäffs. Det går åt mängder med knivar och är tjatigt att vända på maskinen och bända loss och byta hela tiden. Om man kör mot en sten så är kniven körd direkt.

Denon AH-D340
Full Star 1
4.3
(3)
j
johnbull_1975
46 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Beträffande ljudet har jag inget att klaga på. Men med ett par lurar i den prisklassen förväntar i alla fall jag mig en anslutningskabel med standardkontakter. Det medföljer endast en kabel med mikrofon och knappar och fyrsegmentsproppar i båda ändarna, passande Apple-produkter. En standardkabel med 3.5 mm stereoproppar tycker jag borde ingått, därav några stjärnors avdrag.

Bagaren och kocken
Utmärkt
(500+)
j
johnbull_1975
46 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Snabb manuell/mänsklig orderbekräftelse och snabb leverans. Jag fick dock en defekt produkt (inget som butiken rimligen kunde ha upptäckt då man inte kan kräva att det öppnar alla förpackningar för att kontrollerar). Bagaren och kocken gav ett exemplariskt bemötande och en snabb och löste problemet snabbt och smidigt.

Bagaren och kocken
Utmärkt
(500+)
j
johnbull_1975
46 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Smidig webbutik Snabb manuell orderbekräftelse inom 4h första arbetsdagen efter order, så att man vet att ordern även är mottagen av en männsika och inte bara ett system. Skickat samma dag. Snabbt och lätt! Precis som man vill att det ska vara - klockrent!

WhiteAway
Bra
(500+)
j
johnbull_1975
46 omdömen
UselRedigerades 11 år sedan

Beställde en köksmaskin, som skulle ha 4-10 dagars leveranstid. Kontaktade Whiteaway efter 5 dagar för att höra hur det gick och de hade ingen mer information. Efter ca 7 dagar ändrades orderstatus från ""beställd från leverantör" till "behandlas". Dagen efter blev det "beställd från leverantör" igen. Efter 10 arbetsdagar kontaktade jag dem igen och fick veta att maskinen var restnoterad hos leverantören. Efter tre veckor kontaktade jag dem igen men det fanns ingen ny info. Sen fick jag veta att den var restnoterad av tillverkaren. Jag kontaktade tillverkaren som svarade att de inte hade någon order från Whiteaway. Då jag konfronterade Whiteaway med detta kom det fram att det var deras leverantör, den Danska distributören Expericense som hade den restad och inte gav svar på varför. Hela tiden stod den i webbshoppen som 4-10 dagar. Efter fyra veckor tröttnade jag och lyckades på några dagar få ordern annulerad. Så snart den var annullerad beställde jag från en annan firma och fick den levererad på tre dagar, till samma pris. Två stjärnor får de ändå och det är enbart personalen på kundtjänsts förtjänst, för att de hela tiden svarade på mail och chatt (telefon var omöjligt, ingen återkoppling om kötid och jag köade en dryg halvtimme några gånger) och hela tiden gav ett trevligt bemötande.

Cleancut se
Bra
(404)
j
johnbull_1975
46 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Snabbt och smidigt! Har beställt tre gånger nu och det går så snabbt att jag kunde inte låta bli att uppdatera här: Alla tre gångerna har prylarna skickats samma dag och jag har fått dom dagen efter. Nu senast beställde jag kl 13:34 och 13:43 kom ett mail att det var skickat! 9 minuter! Före lunch dagen efter kom avisering per SMS och jag kunde hämta paketet på vägen hem från jobbet. Snacka om att leverera på volley! Cleancut har uppenbarligen eget lager och det tillsammans med god service och vilja ger ju snabba leveranser! De svarar även på produktfrågor så snabbt så man blir förvånad. Jag har ställt ett par frågor på kvällarna och fått svar kring kl 21-22! (Cleancut - se till att ha lite ledigt oxå så att ni orkar vara lika bra framöver oxå! Jag kan vänta på svar till dagen efter om jag frågar på kvällarna :-) )