Prisjakt

Energiverket

Medlem sen 2009-01-23
52
Bidrag
28
Hjälpsamröster
Philips Viva Collection HD2650
Full Star 1
3
(3)
585 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Brödrostar som inte används speciellt ofta skall inte gå sönder efter ett par år.

Landmann Triton PTS 3.0
Full Star 1
3
(21)
4 195 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Köpte min den 29 maj 2017 för 2990 kr. Den har stått under tak och med skyddshuva. Redan förra året var brännarna och flametamers slut, så jag köpte ett ett kit för att byta dessa. Visade sig att brännarna var för svåra för mitt tålamod så den har fått gått på övertid i år. Gallret och resten av grillen är helt OK. Jag är nöjd med att ha kramat ur lite drygt sex säsonger ur den. Funktionsmässigt gillar jag att den har gjutjärnsgaller. Enkel att rengöra med stålborsten och lite olja. Den är lagom stor för vår familj på 5 personer. Jag har provat att använda den som rök, och det hade säkert fungerat bra för den som inte är en sådan nybörjare som jag.

Roborock S7
Full Star 1
4.3
(29)
5 480 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Efter ett par månader i drift så sänker jag mitt betyg. Sidoborsten är betydligt hårdare än på Sugrid. Fördelen är att den är mer effektiv och att den inte verkar slitas lika fort. Nackdelen är att den fastnar i allting. Jag har Luddviganpassat mitt hem nu med att få bort alla kablar och gardiner och allt annat löst. Likt förb*** lyckas han bara komma hem ca 75% av gångerna. Sugrid hade inga av dessa problem. Sugrid och Luddvig har olika för- och nackdelar. Jag är osäker på vilken som är bäst... --------------------------------------------------------------- Efter 4 år, 21186 m2 och 521 timmars tjänst dog vår Electrolux Pure i9 v1 dammsugare som vi kallade för Sugrid. Hon ersattes med S7 vid namnet Luddvig. Det här blir mångt och mycket en jämförelse. Luddvig kan moppa. Det blir bra och funkar fint. Det kunde inte Sugrid. Luddvig tar upp hundhår utan att det fastnar i den stora rullen under eller i sidoborsten. Det är klart att det blir lite, men det går inte att jämföra med Sugrid som hade det tufft med långa hårstrån. Luddvig har en något tydligare app än Sugrid. De är jämförbara. Båda klarar bra att inte åka ner för trappen eller ut på altanen. Båda klarar fint att jobba hårt på mattor, men Luddvig är mer effektiv. Det var stressande att stå och titta på Sugrid. Hon velade fram och tillbaka och såg helt ostrukturerad ut. Luddvig är mycket mer strukturerad. Luddvig har en mindre skräplåda än Sugrid, men det är inte ett problem. Luddvig har svårt med trösklar. Luddvig klarar inte alla normala trösklar som vi har i vårt 70-talshus. Här var Sugrid bättre. Luddvig har svårt med sladdar. Vi hade sällan problem med att Sugrid fastnade. Luddvig har betydligt mer problem och slutar ofta med att han har trasslat in sig i något. Luddvig är tystare än Sugrid. Båda går bra att koppla till Google home och styra med rösten.

Electrolux Pure i9 PI91-5
Full Star 1
3.5
(20)
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Uppdatering 2022. Efter 4 år, 3 dagar i veckan, 21186 m2 och 521 timmar dog hon. Felet är att hon inte kan röra sig längre. Det verkar som att elektroniken är OK, men kanske ett kugghjul som driver hjulen är trasigt. För svårt för mig att reparera. Summering: Jag är otroligt nöjd. Hon fick namnet Sugrid och har gjort en enastående insats. Familjen sörjer och ser nu fram emot en ny, men denna gången en Roborock S7. -------------------------- Nu har den tuffat runt hemma ett par månader så det är dags för en recension. Jag har flera vänner med robotdammsugare, flest med Roomba av olika modeller. Jag upplever att Pure i9 är ett steg före konkurrenterna just nu. Det som Pure i9 gör bättre än konkurrenterna är att den inte trasslar in sig i sladdar och puttar runt på lösa föremål som ligger på golvet i samma utsträckning som konkurrenterna. På samma sätt som konkurrenterna kan jag se och styra den från min telefon och får en logg på var den har varit. På samma sätt som konkurrenterna fixar den trappor, mattor, kanter och lagom höga trösklar på ett bra sätt. Vi har också ett par medeltjocka mattor, men har inte de bekymmer som joreimer beskriver. Jag bär upp den på övervåningen ibland och kör där också. Det behövs ingen installation eller konfiguration för det alls. Det är bara att köra. Priset har pendlat mycket. Jag satte en bevakning och köpte min för 6400 kr. Just nu verkar de vara ytterligare lite billigare. Min fru var mycket negativ innan vi köpte den. Hon ansåg att vi skulle behöva dammsuga i alla fall. Hon har dock ändrat sig helt. Hon är nu mycket positiv också där den tar mer än 80% av behovet. Det är få saker som jag är så nöjd över att ha köpt.

Lenovo Tab M10 ZA4G 32GB
Full Star 1
2.8
(5)
2 088 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Plattan fungerar bra för Candy Crush. Designen av usbporten för laddning är dock usel. Alldeles för ömtålig och gick sönder efter ett år trots försiktigt användande. Blev lagad på garanti och gick sönder igen efter ett år.

Fallout 4 (PC)
Full Star 1
3.8
(19)
65 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Jag har vandrat omkring i drygt 100 timmar. Det finns mycket att titta på och göra, och jag har mycket kvar. Hittills har det varit en fullkomlig njutning. Det här är ett spel, som även andra skriver, i samma klass som Skyrim, Oblivion, Fallout 3 mf. Ett måste innan bomben faller helt enkelt... Uppdatering: Efter 340 timmar känner jag mig klar. Det som slår mig är att förutom olika uppdrag och platser så har jag verkligen uppskattat relationer i det här spelet. Man träffar på NPC's som vill följa med. De har alla sin historia och sitt specifika äventyr. --------------------------- Uppdatering 2020 Min dotter (20 år) köpte Game of the Year versionen för under 100 kr. Spelet håller fortfarande. Hon inspererade mig att spela om det och jag skäms för att slösat bort över 1000 timmar av mitt liv på detta spel.

Red Dead Redemption 2 (PC)
Full Star 1
3.9
(12)
176 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Det här är inte ett spel för personer som söker ett socialt liv. Det här är inte heller ett spel för personer som först och främst söker snabba tävlingar, såsom t ex Fortnite. Jag älskar detaljerna, miljöerna, alla små händelser, karaktärerna och handlingen. Det finns inget motsvarande. Jag har hittills spelat 75 timmar och med min spelstil mycket mer att hämta innan jag går över på online-delen. Jag gillar också Skyrim, Farcry, Fallout och Assassin's Creed, så jag förmodar att det finns likheter. Rent tekniskt så köpte jag en SSD och uppgraderade grafikkortet till nVidia 1660. Jag är nöjd med det. Laddtider och grafik är bra. De första dagarna fungerade spelet dåligt med initiala buggar. De blev lösta efter ett par dagar, och efter det har jag inte noterat en enda bugg.

Sony MDR-ZX110AP On-ear Headset
Full Star 1
3
(4)
175 kr
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Detta headset är ett litet guldkorn i sin prisklass. Man får mycket ljud för en billig penning. Det är klart att headsetet är plastigt, men hållbarheten har varit helt enastående. I vår familj har vi alla ett par och hittills har bara ett par gått sönder, vilket är rekord. Passformen är mycket bra. De sitter lätt och är bekväma. Dessa är ett par reservhöron som varje hushåll behöver. De snabbt kommer att gå från att användas i reserv till ofta och jämt.

Seiko 5 SNK805K2
Full Star 1
1
(1)
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag har haft min i ett par år. Min har blått armband. Jag tycker den är snygg och bekväm, men tyvärr har den problem att hålla tiden. Den drar sig konstant.

Seiko 5 SNK807K2
Full Star 1
1
(1)
E
Energiverket
52 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Det viktigaste med är klocka är att den håller tiden. Det första året så drog sig klockan konstant -5 minuter per dag. Efter ett år ändrade den beteende och drar sig nu +5 minuter varje dag. Det gör den värdelös.