Prisjakt

Zelioth

Medlem sen 2008-12-17
5
Bidrag
13
Hjälpsamröster
Bamix Gastro 200 Professional
Full Star 1
4
(3)
2 289 kr
Z
Zelioth
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag har fått kassera 3 st stavmixers under loppet av 5-6 år inom prisklassen 250-400:-. Fick den här mixern på Julafton, och anser nu att jag använt den länge nog för att lämna en recension. Jag använder mixern dagligen för att göra smoothies. Relativt frekvent används den för släta soppor, emulsionsåser, salladsdressingar, majonnäser m.m. Jämfört med mina tidigare mixers är den bara en aning mer effektiv. Den gör ett bra jobb för de användningsområden jag nämnt, och det som ska mixas fastnar inte runt bladet, vilket har varit fallet med de tidigare mixers jag använt. För att gå in närmre på dess effektivitet så hade jag en förväntning på att den skulle vara aningen starkare än vad den är. För mig är detta inget större problem. Jag skulle inte använda den för att mixa hårda grönsaker, genomfrusen frukt m.m. Har man för avsikt att krossa is, hacka morötter, finfördela kött m.m så gör man bättre i att använda en hushållsmixer, eller i vissa avseenden en blender, Att göra detta med en stavmixer känns som gjort för att ha lika mycket spillt över diskbänken som i mixerbehållaren. Vad som sticker ut med mixern är dess byggkvalité. Inte det minsta glapp kring alla delar, och kniven, trots en väldigt simpel fästanordning sitter mycket väl på plats. En god fördel att bladen är utbytbara. Inget "vobblande" under arbetet. Den trasselfria kabeln är välkommet. Likväl är det längre skaftet en god fördel för höga grytor utan att mixern för den delen känns för lång för övriga användningsområden. Jag har inga tveksamheter för att den här mixern kommer hålla oerhört länge. För mig personligen har den betalat sig själv på några år. Bamix är nog en av få tillverkare som fortsättningsvis håller en mycket hög kvalitetsnivå på deras produkter. Jag kan verkligen rekommendera den här mixern!

Steba SV 50
Full Star 1
3.4
(5)
1 048 kr
Z
Zelioth
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Simpel sous vide, utan en massa meningslösa funktioner som wi-fi och bluetooth. Lik den första generationens Anova, som många anser varit den bästa. Jag har använt min välkalibrerade termometer Thermapen emot Steban, och den har enbart felberäknat temperaturen till +- 0.2 grader, vilket är oerhört bra! Byggkvaliteten är helt OK. Jag har demonterat alla lösa delar på den en gång, vilket gick relativt problemfritt. Plasten runt cirkulatorns botten är relativt tunn. Personligen hade jag hellre önskat enbart fysiska knappar, och så hade jag även gärna sett att fästanordningen var med skruvfästning istället. Ett par minus får den för att den emellanåt stökar med att inte vilja sätta igång igen efter att ha stängt av den manuellt med knapparna. Detta har krävt att jag behövt dra ur strömsladden och sätta in den igen för att få igång den igen. Inget större problem i sig, men det är inget som ger en större tilltro till Stebas kvalitetskontroller. Jag har inte använt mixern så många gånger under de här 8-10 månader jag ägt den, så framtiden får utvisa hur den håller med tiden. Jag är optimistisk, då jag vid flera tillfällen använt den ca 8-10 timmar, utan att den blivit väldigt varm. Den jobbar också oerhört tyst, så att använda den över natten i mindre lägenheter vore inget problem alls. Priset är ganska svårslaget dessutom!

Ronneby Bruk Ultra Light Pro Stekpanna 28cm
Full Star 1
3.6
(11)
849 kr
Z
Zelioth
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har haft denna stekpanna i ca 1 år nu. Bedömningen av den har tagits i jämförelse med tjocka gjutjärnspannor och kolstålspannor från De Buyer som jag även använder. - Plus - - Bra form, och väldigt lik i dimensionerna som en De Buyer 28 cm. Bra förhållande emellan kanthöjd och botten/topp diameter, vilket gör det lätt att komma under med en stekspade för att vända med. - Med tiden fått en mycket god nonstick-förmåga. Har använt den kontinuerligt över detta år, och dess svarvade yta har nu blivit helt slät och fått en svart patina. Bättre nonstick än De Buyer numera, trots ganska likvärdigt användande. De Buyer blev ganska bra efter kort tids användning, men kan än efter flera års god skötsel ha en större tendens att få saker att fastna än denna panna. - Lätt vikt (1730g). Ca 20% lättare än De Buyer på 28 cm. Dock på gott och ont (se Minus). Fungerar som bäst för att steka på medel till medelhög temperatur. Tänk pannkakor, köttbullar, fisk, potatis, ägg osv. - Minus - - Aningen tunnare botten än De Buyer, och därmed sämre värmekapacitet. Givetvis markant sämre än en tjock gjutjärnspanna. Inte ett bra val av stekpanna för att bryna större mängder kött. - Sämre kvalitetskontroll (Otur?). Första stekpannan jag fick returnerades då den ej låg plant på hällen i kallt tillstånd. Samma sak blev det för föräldrarna som köpte en likadan. - Trots långsam upphettning buktar pannan ut för mycket vid hög värme vilket får den att vicka lite på hällen. Detta tycks inte påverka stekegenskaperna på min induktionshäll, men är om än irriterande. Jag har använt den mängder av gånger på mycket hög temperatur, och den har alltid återgått i form. Jag skulle däremot inte känna mig trygg med att kyla ner pannan alldeles för kraftigt, då jag tror att den löper större risk att deformeras permanent. - Summering - Dess lätta vikt och mycket goda non-stick egenskaper gör den till ett trevligt komplement till andra stekpannor. Trots en stor samling av olika stekpannor väljer jag ofta den här för en mängd användningsområden. Som allroundpanna är den dock ett sämre val. För stekning av större mängder (ffa kött) så är De Buyer, alternativt en tjock gjutjärnspanna ett bättre val. Lägre betyg avser främst att den blir konvex vid hög värme. En bra stekpanna ska ligga plant mot underlaget vid mycket hög värme, därav tillverkas många stekpannor så den är kraftigt konkav vid kallt tillstånd. Dess tunnare botten som jag påpekar i plus/minus påverkar inte betyget. Det är främst en fråga om ergonomi och användningsområde. Jag tror däremot att Ronneby Ultra Light gör sig bäst i storleken 28 cm och under, då det förmodligen är större risk att stekpannor i större diameter deformeras permanent.

Wilfa WSCG2
Full Star 1
4
(51)
879 kr
Z
Zelioth
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Haft den i några veckor nu, och är oerhört nöjd med denna investering. Använder kvarnen för aeropress, mocka och filterbrygg. Maler inte tillräckligt fint för espresso, vilket inte är att förvänta sig i denna priskategori. Gått från en kaffekvarn med knivar tidigare, och smakmässigt är det en tydligt märkbar skillnad. Den är snabb och ger en jämn malning. Tycker inte det lämnas mycket rester i kvarnhuset, och det går relativt smidigt att rengöra. Uppsamlaren lämnar kanske lite att önska då den är aningen liten och är byggd i en ganska tunn plast. Ingenting som stör helhetsintrycket nämnvärt.

Microsoft Xbox 360 E 120GB 2007
Full Star 1
4.5
(249)
Z
Zelioth
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 15 år sedan

Fantastisk spelkonsol nu till ett löjligt billigt pris! + Grafiken, snäppet bättre än flesta ps3 spel enligt mig + Spelen , bästa utbudet på marknaden + Handkontrollen, mycket ergonomisk som passar perfekt i handen Tidigare problem med ljudnivån är inget man märker av nu när spelen spelas från hårddisken. Överhettning verkar heller inte vara något större problem längre, men ha gärna maskinen stående uppåt, då den håller sig bättre sval då.