Prisjakt

traian

Medlem sen 2008-11-07
22
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Rapidfire (Nordisk)
Full Star 1
3.7
(3)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

jag gillar detta tangentbord väldigt mkt, men ville egentligen ha den med silent-brytare. tyvärr var det slutsålt när jag köpte, så det fick bli detta ist. positivt: + tangenterna + färger och ljusstyrka + nya knappar för media (hade k70 mk1 innan och dessa är klart bättre) + bra gummifötter undertill + bra handledsstöd negativt: - i prinicip samma ljudnivå som cherry red - tangentbordet funkar inte i bios! Dvs, man kan inte använda det föränn OS är laddat STOOORT minus, minst 4 stjärnor dras av pga detta. Detta betyder att du måste ha ett annat tangentbord om du vill in i bios och ändra något :( tyvärr märkte jag inte detta förrän nyligen. EDIT: hittade till slut efter mkt googlande hur man sätter tangentbordet i BIOS-mode: man håller "låsWINknappen"+F1 i några sekunder tills tangentbordet blinkar till. scroll lock kommer därefter att blinka. http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=974353 omständigt, men betyget får gå upp några snäpp iaf.

Logitech G9X
Full Star 1
4.2
(33)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Hade G9 innan, och var riktigt nöjd med den. Köpte denna för drygt 2 år sen och enda felet jag kan hitta är väll som nån annan tidigare skrivit att ena skalet glappar lite.

Andersson GGH 2.5
Full Star 1
2.8
(8)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

+ sitter rätt bra + ganska sköna dynor + usbanslutning + riktigt billiga nu till det tråkiga: - ljudkvaliteten för micken SUGER! - dåliga inställningsmöjligheter med medföljande programvara - blir varma efter ett tag - klumpig kontrollenhet på sladden - ganska tjock o klumpig sladd - MICKEN SUGER! verdict: om du ska spela spel där man behöver använda mic, satsa på ett annat headset!

Corsair Vengeance K70 Cherry MX Brown (Nordisk)
Full Star 1
4.3
(7)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ok,. tänkte dela med mig av mina tankar kring detta tangentbord. Har haft det i cirka 3 dagar nu. Kommer från ett Logitech Illuminated Keyboard, med väldigt tysta o låga saxbrytare, så det kommer till viss del bli en jämförelse med den, samt att jag nog inte passerat inväjningsperioden för ett nytt tangentbord än. vad är positivt; + Tangentlayouten + Design/utseende + Tyngden är bra + bra mediaknappar + skön bakgrundbelysning med bra funktioner (3 intensiteter+ egen konf av vilka tangenter som skall lysa), skulle vart ännu bättre om man själv kunde ställa in färg på led-en. + Hittills har det upplevts väldigt skönt att skriva på, dock lite feltryck ibland, hoppas det försvinner snart när man vant sig lite mer vid det. vad som är negativt: - Låter OFANTLIGT mkt mer än mitt gamla tangentbord, som i jämförelse var tyst som en mus. - höjden på tangentbordet; är van vid ett relativt platt tangentbord. - mediaknapparna reagerar inte alltid direkt (kan vara mjukvara dock, ej 100 vad det beror på) - mediaknapparna kunde vart lite mer lättillgängliga. - vet inte om de bruna brytarna är för mig, måste nog prova de röda oxå, kanske så att de passar mig bättre... hittills så är jag väldigt nöjd överlag. finns alltid småpunkter att förbättra, men så är det med allt. EDIT 2014-02-14: kom på en till liten negativ sak; om den ändå har en USB-pass-through, varför inte ha USB 3.0?! drar av en stjärna för det, så otroligt dumt att inte ha det, och till detta höga pris dessutom! Edit2, 2014-07-29: drar av en till stjärna då 3 LEDs har slutat lysa, ska tillbax med det till affären. hoppas man får byta. Funderar på o testa med röda brytare om jag får.

Asus Radeon R9 280X DirectCU II Top HDMI DP 2xDVI 3GB
Full Star 1
4.5
(12)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

har haft detta kort ett par veckor nu, grymt kort till ett bra pris! köptes på netonnet för 2790 kr. Endast kört det på standardfrekvenser, men det har funkat hur bra som helst i de spel jag testat, BF4, CoD ghost, F12013 + bra prestanda/kr + klarar av tunga spel (typ bf4) på väldigt höga inställningar + tyst + håller låg temperatur + låg ljudnivå + tar endast upp två expansionsplatser + enkelt att installera - kan inte komma på något direkt negativt EDIT 20140613: drar av två stjärnor pga av detta: - man kan ej ha 3 skärmar igång samtidigt utan aktiv adapter, just nu kör jag 1 st 24" kopplat till DP, med aktiv adapter, 1 st 55" till HDMIn o en 19" till DVIn. - man kan ej välja vilken port som är default. nu ger den alltid först signal till TVn som är kopplad till HDMIn ist för till min defaultskärm som är kopplad till DPn. lite irriterande varje gång jag startar upp/startar om systemet...

Sony MW1
Full Star 1
3.2
(25)
t
traian
22 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

tappar kontakt om man har handen över den, helt under all kritik!

Logitech Illuminated Keyboard (SV)
Full Star 1
4.4
(89)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

hade ett tangentbord liknande detta förut: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=91623 men har haft detta i ett par år nu, och måste säga att jag är extremt nöjd! väldigt skönt o skriva på, lätt o rengöra, funkar väldigt bra för spel(har inga höga krav på det), har kört både FPS och bilspel utan problem... enda anledningen till att den inte får toppbetyg är några små, men ack så naggande småsaker, som jag tror de flesta inte stör sig på, men som jag tycker bör finnas på ett perfekt tangentbord: 1. en knapp mellan Alt Gr och högra ctrl för högerclick 2. 2 fn knappar 3. mjukvara som gör att man kan ställa in knapparna precis hur man vill, så att man kan mappa knappar utan att behöva använda fn-knappen. ja, det var nog det...

Dell UltraSharp U2410 24" Full HD
Full Star 1
3.8
(20)
23 535 kr
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

IPS hit o IPS dit...hur det må va med den saken vet jag inte, men denna skärm SUGER! Köpte den när min gamla LG L246WH höll på o dö, tänkte att jag fixar den senare så kan man ha 2 24". Jag köpte bara 2 kondensatorer o bytte så nu funkar den fin-fint igen. Denna lämnades snabbt tillbaka (tack INET för att ni tog tillbax den, trots öppnad förpackning!) så, varför suger den då, kanske ni undrar? Jo: 1. Antiglare skyddet gör all text helt oläslig, oavsett inställningar 2. Svårt att kalibrera, färgerna är OTROLIGT överdrivna 3. De j**** fu***** touchknapparna som bara tar emot 50% av trycken på dem. så, finns det nått positivt öht? + bra med portar, DP, HDMI, USB, VGA osv + bra fot med bra inställningsmöjligheter. så för att sammanfatta: Köp EJ! (om du inte tror att du kan leva med antiglareskyddet som gör text oläslig eller överdrivna färger eller med idiotiska touchknappar som bara funkar ibland....)

SanDisk Sansa Clip+ 4GB
Full Star 1
4
(31)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

positivt: + bra display + liten o behändig + bra clip! + helt ok ljud + enkelt o navigera i menyer negativt: - tål INTE svett! tänk inte ens tanken! första jag hade dog redan första träningspasset! som tur va tog teknikmagasinet emot den o jag fick en ny. tejpade för så gott det gick, bla sd-kortsplatsen (är det nån som använder den öht?) och usbporten. - sämre batteritid får man leta efter, batteriet förbrukas när den är avstängd, wtf? - nämnde jag den dåliga batteritiden? max ca 2h!

Asus RT-N56U
Full Star 1
4.3
(183)
t
traian
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har haft den ett par veckor nu, och måste säga att jag är imponerad! Hade en linksys wrt-320n innan med DD-WRT på, och mot slutet så var det en massa kicks mm.... Hasitgheten på min 100/10 lina är som om jag inte hade en router alls emellan. Jag tycker att originalgränssnittet är väldigt bra och relativt överskådligt, saknar dock viss funktionalitet, som att kunna köra ssh mot routern och att stänga av webgränssnittet från wifi-användare, därav bara 8 stjärnor. hoppas att det kommer nån bra custom-firmware till denna snart. + snabb + helt ok gränsnitt + bra med 2 band, 2.4 o 5 GHz parallellt + nämde jag att den var snabb? - ingen ssh i original FW - Kan ej stänga av gränssnittet för wifi användare fixas det som är negativt i kommande FW update, eller om det dyker upp nån bra custom-FW så kommer denna definitivt att få 10 *! EDIT: finns riktigt bra custom FW här; http://code.google.com/p/rt-n56u/ så nu blir det 10*