Prisjakt

Dandelion

Medlem sen 2008-11-01
28
Bidrag
41
Hjälpsamröster
TP-Link Tapo C420S2 2-pack
Full Star 1
4
(3)
1 990 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan

Fin bild, schyst batteritid, strålande app, oslagbart pris. Mycket inställningsfunktioner. Regelbundna firmwareuppdateringar. Klockrent att kunna välja bort molntjänster utan att känna att man tappar massa funktioner. Uppskattar batteritiden till 3-4 månader iaf vid normal användning, mycket mer om kameran placeras så att den inte väcks flera gånger om dagen. Minus för veka medföljande skruvar till kamerafästena samt att "aktivitetscentret" i appen ännu inte fungerar utan abonnemang. Mäkta imponerad hittills!

Amazfit GTR 2 Sport
Full Star 1
4.1
(9)
1 890 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Med tanke på priset närmast oslagbar. Bytt "ner" mig från en Samsung Watch 4 men gillar faktiskt denna bättre. Framförallt batteritiden är mycket bättre vilket gör den användbar på riktigt! Mitt enda aber är att klockans pulsmätning inte känns helt exakt om man inte får till passformen på armen på ett bra sätt.

Audio Pro A26
Full Star 1
3
(10)
4 895 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Mångsidigheten är dessa högtalares USP, liksom det faktum att de passar in väl i ett befintligt Audio Pro-universum och går att sammankoppla på ett enkelt sätt. Jag köpte och behåller dem enkom av dessa två anledningar. Ljudet är en stor besvikelse, motsvarar inte alls mina förväntningar. Det blir snabbt odetaljerat och nästan lite skorrigt. Mellanregister existerar knappt. Det blir helt OK med separat bas men ändå ganska långt under vad man har rätt att hoppas på, vis av tidigare Audio Pro-produkter. Saknar en riktig EQ i appen vilket jag misstänker hade räddat upp en hel del. Appen är annars rätt bra och fungerar smidigt. Fjärrkontrollen oprecis, extremt riktningskänslig och därmed i princip oanvändbar. Om ni inte redan äger Audio Pro-grejer och behöver komplettera med dessa utan att ha särskilda krav på ljudkvalitén föreslår jag att man letar vidare.

Samsung Galaxy Book Pro 360 AMOLED NP930QDB-KF1SE 13,3" i5-1135G7 8GB RAM 256GB SSD
Full Star 1
5
(2)
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Något snåla specs på denna version men alla fördelar överväger, en fantastisk lätt och portabel dator som ändå klarar det mesta och därutöver extraknäcker som surfplatta med den äran. Känns klart prisvärd under 10k då den ersätter såväl min laptop som surfplatta. Skriver under på det mesta i Weimans utmärkta recension!

Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear
Full Star 1
2.9
(62)
3 263 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Tidigare innehavare av samtliga in-ears i *xm-serien. Dessa lurar är nästan allt man önskar att de tidigare var. + Ljudet är ytterligare en klass bättre över hela registret och skillnaderna är större än jag förväntade mig. Xm4 spelar både högre, renare, luftigare och lite råare än alla andra in-ears jag testat - snuddar vid en riktig HiFi-upplevelse med rätt källmaterial. Det är rätt lätt att urskilja skillnaderna när man lyssnar på musik i lossless-format och jämför mot tex spotify med dessa. De spelar dessutom tillräckligt högt för att det nästan ska bli lite obehagligt vid maxvolym (som det ska vara)! + ANC är flera klasser bättre än i tex XM3 som ändå var helt okej på detta. Nu blir det tyst på riktigt. Fungerar sömlöst på ett bättre sätt än tidigare, exempelvis släpper lurarna igenom ljud så fort man börjar prata. De är också bättre på att inte släppa igenom vindbrus om än inte perfekta. Tidigare versioner är helt värdelösa så snart det blåser lite ute. + Appen är faktiskt riktigt bra numera och med rikligt med inställningmöjligheter. Ljudet är enkelt att forma efter tycke och smak även om några större korrigeringar inte behövs. Bra tillpassningstest! Håll dig borta från allt vad öronanalys och 360-ljud heter då det pajar ljudbilden totalt. + Batteritiden imponerar och är inte ens något jag tänker på längre. Har aldrig lagt tillbaka dem i etuit med mindre än 50% trots att jag lyssnar större delen av dagen. Tidigare modeller har haft rätt kass batteritid, speciellt när man valt att använda ljuduppskalningseffekten i appen. + Trådlös laddning + Lurar samt etui är mycket lättare + Touchkontrollerna fungerar ännu bättre - Kvalitetskänslan är inte på topp. Lurarna är fina att titta på men materialvalet får en att tänka på någon form av återvunnen miljöplast, känns lite 2001. - Upplever de som svårare att stoppa in än tidigare modeller och kommer inte riktigt överens med någon av de medföljande propparna även om dessa är sköna när de väl sitter. Möjligtvis en tillvänjningsperiod men jag behöver än så länge vara mycket noggrannare med tillpassningen för att de ska kännas bra och "säkra" i örat under längre stunder. Uppdatering efter 10 dagar: Ljudkvalitén och ANC:n i dessa är tämligen överlägsen de tiotalet in-ears jag tidigare testat vilket gör det svårt att ge annat än full pott. Med rätt källmaterial kommer de få fler än mig att dagligen tappa andan vid musiklyssnande. Att jag skaffat ytterligare ett streamingabonnemang för högupplöst musik säger väl det mesta. Jag tycker fortsatt passformen inte känns 100 i mina öron med de medföljande pluggarna men det märks varken på ljudet, tillpassningstest eller ANC så det är fullt möjligt att de inte ska sitta så tajt och långt in i örat som jag föreställer mig. Är ljudkvalitet prio finns enligt mina erfarenheter inget bättre än dessa inom genren just nu!

Audio Pro Drumfire WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.6
(5)
4 290 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Högtalarna ger ett väldigt gediget och lyxigt intryck och ser betydligt dyrare ut än de 3990:- jag gav. Ljudet är riktigt bra med tanke på priset och mångsidigheten. Möjligtvis att de tappar lite dynamik i mellanregister/diskant nära maxvolym, men så är jag inte helt säker på att jag spelat in de ordentligt än heller. Ganska känsliga för placering och riktning i mitt vardagsrum dessutom, väl värt att vrida och vända lite för att hitta "sweet spot"! Första trådlösa lösningen jag är nöjd med och som i någon mån matchar mina tidigare bjässar till golvhögtalare för 10k. Inte utan att man blir sugen på att höra vad 2st Drumfire i samma rum kan prestera.... Får ej sista stjärnan pga onödigt krånglig (om än snabb) wifi-installation samt brist på chromecast/airplay 2-funktionalitet. Update efter ett par månaders användning: Fantastiskt trevlig ljudbild, förutom viss riktningskänslighet har jag inget ljudmässigt att klaga på. Får jag en bra deal igen kommer jag köpa en till. Fortsatt ej full pott då högtalaren och appen inte hittar varandra på regelbunden basis utan kröver en omstart av drumfiren. Saknar även chromecastfunktionalitet.

JBL Bar 9.1
Full Star 1
3.8
(28)
9 990 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Otroligt fiffig lösning med löstagbara surroundhögtalare. Det fungerar utmärkt och ger helt klart en ny dimension till ljudbilden jämfört med när högtalarna är kvar i limpan. Det är också den främsta anledningen till att köpa denna soundbar enligt mig. Basen ger ett enormt om än inte alltid så raffinerat ljud. Utmärkt för film, okej men inte mer till annat. Känns som att potentialen i soundbaren finns där, och visst sitter man i soffan då och då och blir hänförd av vad 820W och Dolby Atmos kan åstadkomma, men jag saknar fler inställningsmöjligheter med den medföljande fjärrkontrollen för att skapa den känslan oftare. Allt för ofta vid vardagstittande blir ljudet rätt bastungt och snävt. Det låter alltid svulstigt, men ofta också oinspirerat och detaljlöst... En app med EQ mm hade behövts. Saknar finjusteringsmöjligheter vid såväl musiklyssning som strötittande på TV, nattläge mm. Riktigt synd. Otroligt lätt att installera, dock strular musikcasting en hel del för mig från och till, förhoppningsvis något framtida firmwareuppdateringar löser. 7990 som jag betalade är den här bara värd om du verkligen värdesätter den trådlösa löstagbara högtalarna... och då kan du nästan lika gärna köpa 5.1-systemet för typ halva priset. Jag håller tummarna alltjämt för framtida uppdateringar med fler möjligheter till finjustering.

Audio Technica ATH-CKS5TW Wireless
Full Star 1
3
(1)
1 590 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Tunga för att vara true-wireless, känns välbyggda om än något plastiga. Spelar väldigt högt vilket hade varit grymt om de inte var så bastunga. Upplever att övriga frekvenser får stryka på foten ganska rejält och det saknas en del dynamik och detaljrikedom för att rättfärdiga prislappen. Passformen är bra men silikonpropparna känns snabbt slitna och man får hålla på å vika "rätt" dem. Batteritiden är grym!

Sony WF-1000XM3 In-ear
Full Star 1
3.4
(72)
2 924 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Oerhört välbalanserad och trevlig ljudbild är dessa lurars allra största fördel. Har sedan tidigare använt/lyssnat på flera andra - Bose Soundsport Free, Jabra Elite, föregångaren WF-1000X samt Audio Technica ATH-CKS5TW men tycker att de alla är rätt långt efter ljudmässigt. De två förstnämnda har inte alls samma fina dynamik i ljudet, WF-1000X är OK men skillnaden mot dessa är ändå märkbar. Audio Technicas lurar känns välbyggda och kan spela betydligt högre än dessa men är i min smak alldeles för bastunga och saknar detaljrikedomen som finns här. Dessa är inte perfekta - som nämnts är de rätt vindkänsliga när man har igång ANC, passformen med de medföljande propparna kan vara si och så, appen är rätt kass och jag saknar en del rätt basic funktioner med tanke på premiumpriset (avsaknad av volymkontroll på lurarna, ingen batteriindikator på caset mm). Min subjektiva uppfattning är dock att det oslagbara ljudet vid musiklyssning kompenserar för dessa brister och jag är totalt sett mer än nöjd. Extra plus för ANC, en funktion jag numera inte skulle vilja vara utan. Jämfört med WF-1000X fungerar det mycket bättre. Gillar också att man nu kan använda vilken som helst av lurarna vid slölyssnande på någon podd eller dylikt, enkelt sätt att förlänga batteritiden - bara att byta lur! Touchkontrollerna funkar helt okej, samtalskvaliteten är acceptabel så länge man är inomhus och uppkopplingen mot telefonen är felfri, också detta fungerar mycket bättre än i föregångaren. Räckvidden är grym, jag kan gå runt i nästan hela huset och den uppgivna batteritiden upplever jag som ärlig. En trevlig bonus är att lurarna själva upptäcker när du plockar ut dem ur öronen och pausar eventuellt ljud samt stänger av sig efter en stund för att spara batteri. Tycker byggkvalitén är klart godkänd, åtminstone lurarna känns och ser klart premium ut. Sammanfattning: Inte perfekta för allt, men som true wireless-lurar för musiklyssning är de helt oslagbara!

Zagg InvisibleSHIELD Ultra Clear for Samsung Galaxy S10e
Full Star 1
1
(1)
199 kr
D
Dandelion
28 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Värdelöst