Prisjakt

jonitz

Medlem sen 2003-12-25
31
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Denon AVC-S660H
Full Star 1
1
(1)
7 340 kr
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Ej färdig produkt, som förhoppningsvis går att lösa med uppdaterad mjukvara. Problemet är framförallt HDMI-switchen. Bra att den klarar av höga hastigheter (40 Gbps) men HDMI-kontrollen (on/off styrd från källa) är slumpmässig om den fungerar eller inte (oftast fungerar den men irriterande ofta så fungerar den inte). Problem även med att byta namn på en källa/source, där den har tendens att byta tillbaka till det ursprungliga default-namnet efter några timmar eller någon dag. Mitt första exemplar gick dessutom sönder efter några veckor (en av kanalerna fick ett raspande ljud). Mitt nya exemplar har dock samma problem med HDMI. Min gamla Yamaha var 100% pålitlig vad gäller HDMI-kontrollen men klarade ej av höga hastigheter (4K HDR) så var tvungen att byta ut den. Hoppas kunna höja betyget vid senare tillfälle med mer mogen mjukvara. UPPDATERING: Uppdaterade till senaste mjukvara för ca 1 vecka sedan. Fortfarande problem med HDMI-kontrollen. UPPDATERING2: HDMI-kontrollen slutade helt att fungera för ca 1 vecka sedan. Drog idag ur strömkabeln och lät den stå strömlös ett tag innan jag kopplade in den igen. Nu är den tillbaka till det normala, vilket innebär att den oftast fungerar (ca 90% av fallen). UPPDATERING3: Märkte under sommaren när man inte använt den på över en vecka att det inte gick att få signal/ljud ut från den. Gjorde en återställning och ny setup, vilket fixade biffen. Var senare under sommaren borta under drygt en vecka igen, samma sak med inget ljud när åter hemma. Märkte denna gång med att det räckte med att lägga in samma inställningar på nytt genom USB istället för att göra en återställning. Hur vet jag att det inte är felaktiga inställningar som orsakar inget ljud? Jo den har "lock" på inställningarna, så ingen som kan ändra dem. Ändå hjälper det med att läsa in samma inställningar igen vilket ju är märkligt. UPPDATERING4: Märkte att HDMI-kontrollen mår mycket bättre med ytterligare till enhet inkopplad. Kopplade in min Shield i en av ingångarna, använder den inte men nu kan min HTPC styra ON/OFF rätt så 100%-igt UPPDATERING5: USB-porten har slutat att fungera...

Supra UHD8K 48Gbps HDMI - HDMI 2m
Full Star 1
5
(2)
435 kr
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Fick mycket bättre svärta och skarpare detaljer med denna denna... Nej men skämt å sido: bra byggkvalitet i termineringen och den klarar av höga överföringshastigheter. Finns billigare kablar som också är certifierade för >= 40 Gbps, men de har sämre terminering och kan fallera om du har för skarp böj nära kontakten.

HiFi Klubben
Utmärkt
(500+)
j
jonitz
31 omdömen
Utmärktett år sedan

Köpte en receiver som fick problem med ett raspande ljud i höger bakkanal efter några veckor. Inga problem med att få en ny.

Fractal Design Ridge (Vit)
Full Star 1
3.5
(2)
1 397 kr
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Känns rejäl och är lättbyggd. Upptar liten yta vid vertikal montering. Toppfläktarna bör ställas in på låga varvtal för att hålla nere ljudnivå på acceptabel nivå. Kör utan grafikkort.

AMD Ryzen 5 5600G 3,9GHz Socket AM4 Box
Full Star 1
5
(4)
1 512 kr
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Perfekt för de flesta barn som spelar lite enklare spel där den inbyggda GPU:n räcker till. Väldigt mycket värde för ca 1500 SEK.

programvarukungen.se
OK
(6)
j
jonitz
31 omdömen
Utmärktett år sedan

Fick beställd licens på ett par minuter.

LG GSXV91BSAE (Rostfri)
Full Star 1
4
(1)
40 735 kr
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Inte helt trivialt att sätta betyg på en kyl-frys. Den gör jobbet kan man väl säga, och vi har den som tillägg till vanlig kyl samt frys. Som barnfamilj så behövs extra utrymme. Kul med vattendispenser samt ismaskin. Dispensern ger inte kylskåpskallt vatten trots att vattenbehållaren är i kylen, på grund av framledningen. Spolar man igenom ett glas så har man sedan kallt vatten. Ismaskinen kan ge kuber samt krossad is. Uppdaterar betyget längre fram om så behövs.

TCMcykel.se
Utmärkt
(113)
j
jonitz
31 omdömen
DåligRedigerades 3 år sedan

Alldeles för lång leveranstid. När man inte klarar av en redan väl tilltagen uppskattad leveranstid på 1-4 vardagar för lagervaror så skjuter man sig själv i foten. 12 aug - elektronisk förhandsinfo 13 aug - inget händer 14 aug - helg 15 aug - helg 16 aug - inget händer 17 aug - upphämtas av DHL 18 aug - transporteras 19 aug - levererad Varför man inte skickar iväg varan redan dag 1 när varan finns i lager och man dessutom bemödar sig att registrera paketet hos DHL är för mig en gåta. Då hade man klarat sin uppgivna leveranstid. Är det inte bara billigare men faktiskt även snabbare från annat land så kanske det blir så nästa gång, även om det tar emot.

LG OLED65CX6 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.6
(51)
j
jonitz
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Full pott för svärtan! Väldigt bra bild i övrigt också.