Prisjakt

Travolta

Medlem sen 2008-08-09
22
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Bygghemma
Bra
(500+)
T
Travolta
22 omdömen
OKRedigerades 2 år sedan

Lite kluven kring Bygghemma. Siten är riktigt bra, stort utbud, bra filtreringsmöjligheter, kundtjänst med generösa öppettider och bra priser. Dock retar det mig när de skriver "Fri frakt" när det istället tillkommer en expeditionsavgift på (i mitt fall) 179 kr. Om det är frakten eller plockandet av ordern som kostar spelar för mig som konsument inte så stor roll men det är fult att få det att framstå som att den kostnaden är gratis när de sedan plockar hem kostnaden men under ett annat namn. Gillar dock butiken och lär fortsätta handla där men det här borde Bygghemma lösa snyggare och mer transparant.

Philips Series 9000 BT9297
Full Star 1
3.8
(10)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Riktigt bra skäggtrimmer med egentligen bara en svaghet. Bytte från en ca 7 år gammal Philips-trimmer och upplever att denna rakar riktigt nära huden och dessutom så kan jag (äntligen) raka skägget precis under näsan utan att behöva risker att köra upp hela trimmern i näsan frö att komma åt. Enda nackdelen är att det sprider skäggstrån omkring sig. Min tidigare trimmer hade någon fancy vakum-funktion som sög in skäggstråna i trimmern vilket var riktigt skönt. Nu blir det till att torka rent hela handfatet när jag är klar. Något klumpig kan också nämnas att den känns. Drar av två stjärnor för att den sprider skäggstrån omkring sig, att den är något klumpig och att den inte laddas med USB-C, vilket alla prylar borde göra. Känslan i trimmern är riktigt bra och den känns välbyggd och lyxig. Har ännu inte testat lasern. Kanontrimmer om du är beredd att lägga lite mer för att få en bra produkt!

Shokz Trekz Air Wireless Headset
Full Star 1
4.6
(9)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Köpte dessa för att ha ett bra headset till datorn när jag sitter i Skype-möten. Komforten är okej även om det är lite ovant hur man bär dem. Att ljudet skulle vara klenare än vanliga lurar var jag inställd på men tycker ljudet lät som att hålla ett par vanliga lurar en decimeter från örat, tunt och platt. Detta i sig var inget problem för mig men eftersom de jag pratade med klagade på ljudet och att jag lät en bit bort samt att det var burkigt i kombination med det höga priset gjorde att jag returnerade dessa. Kan också nämnas att räckvidden från min dator var några få meter, så snart jag gick ut genom mitt lilla arbetsrum (med gipsväggar) så bröts ljudet upp. Är du intresserad av dessa tycker jag de bör användas vid promenader/löpning för att lyssna på poddar och ljudböckar samt eventuellt musik om du inte är för kräsen kring ljudet. Att höra vad som händer runt omkring är en riktigt smart idé men tyvärr fungerade de inte för det jag skulle använda dem till.

HP Spectre x360 13-W000no
Full Star 1
4.5
(6)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har haft datorn en dryg månad och har väldigt blandade känslor för den. Hårdvarumässigt och utseendemässigt är den fantastisk. Får MacBook Air att se gammaldags ut. Tunna kanter runt skärmen, snygga fasningar i aluminiumen och snygg design på allt ifrån stort till smått. Första exemplaret jag fick hade en irriterande klickande trackpad. varje gång jag duttade på den klickade den till lite. Störigt. Dessutom gav den ifrån sig ett metalliskt gnisslande ljud, mest påtagligt när den laddas. DOA:de datorn och fick en ny. Denna gång med en bra trackpad men med samma vinande, knastrande metalliska oljud. Läst på nätet att alla enheter verkar ha det i olika omfattning. Detta gör att jag funderar på att göra mig av med den då det är enormt irriterande att (i ett helt tyst rum) höra detta ljud. 2015-modellen hade samma problem så räknar inte med att HP kan lösa detta. Sök på "coil whine" så får ni en uppfattning av vad det handlar om. Nu står jag i valet och kvalet om jag ska DOA igen, häva köpet eller bara gilla läget. Tråkigt på en så pass dyr dator. Pga av detta kan jag inte sätta mer än en 5:a i betyg, allt på datorn är fantastiskt men att en modern och dyr dator låter på detta sättet är bara inte okej. Om HP tar sitt ansvar och fixar detta kommer jag justera upp mitt betyg.

Sony Xperia Z5 E6653 3GB RAM 32GB
Full Star 1
3.6
(27)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Haft denna sedan releasedagen och har väldigt blandade känslor. Hade det inte varit för hur kameran presterar (se nedan) så hade jag varit ganska nöjd. Vattentät (typ), bra batteritid, minneskort och en bra skärm hamnar på pluskontot medan kameran är en stor besvikelse. Sonys gränssnitt är ganska avskalat vilket är bra, dock innehåller den en rad appar och specialfunktioner som Sony enkelt hade kunnat vara utan helt enkelt genom att låta Googles motsvarande funktion hantera det. "Throw" för BT-anslutning behövs inte och gör bara att Bluetooth-kopplingen blir problematisk och fungerar sämre. Genom en avaktivering via ADB fungerar det för de flesta, men ska man behöva göra sånt för att få en stabil koppling till bilen och headsetet? Vidare är prestandan inte mer än OK, saknar det där allra sista flytet som man vant sig vid från andra telefoner. Värmen är dock inget större problem så länge du inte vill filma i 4K på solsemestern... Största problemet med denna telefon är den katastrofala kvalitetskontrollen av kameramodulen. Många tar bilder med sin mobil och visar dem sedan endast på mobilen. Gör man så är kameran okej. För den lite mer kräsne är dock sanningen en helt annan. På min telefon blir västra 1/3 av bilden suddig när jag tar kort. Genom att ta ett kort på tex en linje med trädkronor så är det extremt tydligt hur suddig vänstra delen blir jämfört med högra delen. På Sonys support-forum har tråden som tar upp detta problem flest inlägg av alla support-trådar. Där man man läsa om folk som bytt telefon flera gånger, testat massor av telefoner i olika butiker - alla med samma fel. Sony själva lägger locket på och hävdar att "det ska vara så" och serviceverkstäderna får inte fixa problemet. Detta är inte mjukvarurelaterat och kan endast lösas genom hårdvarubyte (om ens det hjälper). Väldigt tråkigt så video-läget är rent magiskt med en oslagbar bildstabilisering. Köper ni denna telefon så läs på i tråden för att säkerställa att er telefon inte lider av detta och byt då snabbt ut den. https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z5-Z5-Compact-Z5-Premium/Z5C-blurry-camera-images-more-blur-on-the-left-side/td-p/1043401/highlight/false Hade jag inte haft problem med min kamera, ett problem som dessutom Sony inte anser behöver fixas i "världens bästa kameratelefon" så hade den fått betyget 8. Nu kommer jag istället köpa en ny mobil och då kan jag inte ge den annat än betyg 5.

Sony BM10
Full Star 1
4.4
(24)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Riktigt bra ljud och fantastisk räckvidd. Kan röra mig fritt i hela huset inklusive övervåningen, något som mitt headset inte klarar. Skulle önskat en on/off-knapp på själva enheten men i övrigt är jag mycket nöjd och har inget att klaga på.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
T
Travolta
22 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Dustin Home är inte billigast men leveranserna är snabba och kundservicen är trevlig och hjälpsam. Dessutom är siten bra och man får bra information om sin beställning. Visst kan man oftast spara några kronor på att beställa någon annanstans men för mig är det värt att betala det lilla extra för Dustins pålitlighet.

Proshop
Utmärkt
(500+)
T
Travolta
22 omdömen
BraRedigerades 11 år sedan

Beställde en SSD-disk som visserligen var dyrare än andra butiker men den fanns i lager vilket var viktigt då det var bråttom att få hem disken. Tyvärr så tog leveransen 3 dagar vilket gjorde att jag inte fick disken innan helgen. Det tillsammans med att shoppen är på svenska med en del danska och en del engelska texter drar ner helhetsintrycket. Dessutom så sänktes priset på disken ett par dagar efter beställning vilket iofs inte är så mycket att göra något åt. Jag kan absolut tänka mig att handla här igen om priset är bra men inte om jag har bråttom med att få hem varan.

HTC One 2GB RAM 32GB
Full Star 1
4.5
(129)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Fantastisk telefon med en design och byggkvalité få andra tillverkare ens kommer i närheten av. Jag har haft telefonen 2-3 månader och är mycket nöjd. Skärmen, prestandan och faktiskt batteritiden imponerar och Sense känns mer genomarbetat men samtidigt lättare än vad det tidigare har gjort. Rekommenderar verkligen denna telefon! En liten varning dock för att de vita detaljerna på telefonen lätt kan färgas av tex jeansfickor mm.

Seagate Barracuda Green ST2000DL003 64MB 2TB
Full Star 1
4.3
(38)
T
Travolta
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Helt okej så länge den fungerade. Köpte 2 diskar och den ena gick sönder två veckor efter att garantin gick ut.