Prisjakt

HaraKiN

Medlem sen 2003-11-10
35
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Thrustmaster TWCS Throttle
Full Star 1
4
(2)
1 027 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Har haft min throttle i några år nu och kan bara säga att den är prisvärd MEN den är långt från perfekt... Den har en tendens att "klibba fast" vilket gör att när man skall starta en rörelse framåt eller bakåt så krävs det lite kraft och det som ofta händer på grund av detta är att den släpper med ett litet ryck. Detta är inget problem för någon som spelar arkadiga spel men kan tänka mig att någon som är i behov att kunna precist ställa in gas kan detta bli störande. Detta problem har dessutom blivit mer märkbart över tid. Det jag till slut gjorde var att öppna upp den, torka av allt gammalt smörjfett (de har inte sparat på fettet) och applicerat ett nytt TUNNT lager fett. Passade även på att lossa lite på en skruv som håller en bladfjäder med tryck på hela glidmekanismen. Dessa två åtgärder gjorde underverk för känslan och upplever att den är markant mycket lättare i glidet nu. Med facit i hand är detta något jag borde gjort första dagen.

Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(67)
2 790 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan

Välljudande! Mycket nöjd med dessa lurar. Tvekade lite med köpet efter att ha läst tidiga tester där man skrev att de fungerar dåligt med Android på grund av att dessa telefoner skulle sakna stöd för LDAC. Min ca. 4 år gamla OnePlus 6 kopplar upp med LDAC utan problem för att ge överföring av högsta kvalitet så jag antar att man löst det numera. + Ljudet är välbalanserat + Noise-cancellingen är toppen + Smidig app för inställningar av funktioner och EQ + "Programerbar" snabbknapp på ena luren för antingen noisecancelling eller assistent - Kanske lite väl små på insidan av lurarna men jag har ganska stora öron. - Inställningen för noisecancel återgår till läget PÅ varje gång man startar om lurarna (men eftersom jag valt att ha snabbknappen för att styra NC så är det snabbt åtgärdat). - Skulle föredra fysiska knappar framför touch vad gäller kontrollen av spårval och volym. Allt som allt för priset just nu (ca. 2500:-), KÖP!

Amazon.se
OK
(500+)
H
HaraKiN
35 omdömen
BraRedigerades 2 år sedan

Jag undviker fortfarande att handla alltför dyra grejer från Amazon.se men deras utbud av småprylar är ju helt outstanding även om de bara har en bråkdel av den amerikanska butiken. Det är mer än en gång som man tänkt "Hmm... En sån pryl skulle lösa mitt problem" och sen hittat det man söker efter på just Amazon. Tips från coachen: Välj alternativet "fraktas av Amazon" när du söker efter produkter. Då sållas alla "Wish-handlare" bort... Har varit i kontakt med supporten vid ett tillfälle gällande en strulande leverans och det löstes supersmidigt så även om ett tillfälle egentligen är en för liten samplesize så blir det tummen upp för deras support. Det som fortfarande är störigt är ju deras "Google" översättningar vilket gör det lite bökigt att hitta det man letar efter ibland.

Remington HC4250 QuickCut
Full Star 1
4.7
(26)
405 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Riktig smidig apparat. Formen på apparaten kräver också lite omställning då greppet blir aningen annorlunda mot en klassiskt formad apparat. Men nu när jag vant mig föredrar jag denna framför "stavfomade" apparater. Det rundade och samtidigt bredare skären gjorde att jag missade i avståndsbedömningen vid första klippningen och skar mig i "ör-fästets" undre kant. Inte apparatens fel och nu tänker jag på bredden när jag klipper. :-) Ljudet är helt ok. Inte den tystaste apparat jag testat men heller inte överdrivet högljudd. Det blir en väldigt nära klippning om man vinklar apparaten rätt vilket jag gillar. Använder inga distanser så kan inte kommentera dem även om de SER ut att vara aningen sköra. Det följer det med ganska många olika distanser så alla borde kunna hitta den man vill ha.

Xiaomi Mi Band 4
Full Star 1
4.2
(42)
134 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Extremt prisvärt band! För 499:- som jag gav för bandet finns nog inget annat alternativ. Man måste upp i nästan det dubbla för att hitta motsvarande funktioner hos andra märken. Jag köpte bandet istället för ett armbandsur eftersom jag då kände att jag fick aktivitets-funktionerna "på köpet" även om jag inte använder dem i större utsträckning. Batteritiden på detta band är löjligt bra. Jag laddade bandet fullt (ca. 2tim laddning) och slog på ALLA funktioner som fanns inklusive ljusstyrkan på MAX (då är den ljusstark!). Pulsmätning 1 gång i minuten, sömntracking osv... 11 dagar senare började den komma ner under 10% batteri kvar men då pillade jag rätt mycket med den oxå eftersom den var ny. Nu har jag slagit av allt lullull och använder den i princip enbart som "klocka med inbyggt stegräknare" (fortfarande med ljusstyrkan på max) och i skrivande stund är jag inne på min 9:e dag med 75% kvar! Den är kanske aningen givmild på stegen men det verkar de flesta band vara. Sömntrackingen är det enda som är total SKIT. Trots att jag vet att jag vissa nätter sovit dåligt och vet att jag stundtals varit vaken och vänt på mig så visar den alltid "UTMÄRKT" sömn. Ett plus som väldigt få (inga?) av de andra billiga band verkar ha är att man kan styra de grundläggande inställningarna i Spotify (play/pause och byta låt) från bandet så man slipper gräva fram telefonen varje gång. + Pris/prestanda + Färgskärm (OLED) som går att byta utseende på + Ljusstyrkan på skärmen + Batteritiden + Spotifystyrning +/- Kanske inte SUPERexakt stegräkning -Sömntrackingen är ett skämt -Att man måste ta ur själva klockan ur bandet när den skall laddas (kan man iofs leva med eftersom det bara är en eller två ggr per månad) Köp! (om du inte letar efter en sömntracker)

Conrad.se
Bra
(500+)
H
HaraKiN
35 omdömen
OKRedigerades 7 år sedan

Billiga priser på mycket men vad gör det när man inte kan komma i kontakt med kundtjänst... Fått varor som var trasiga vid leverans och står att de ska svara inom 48 timmar, men icke! Så de 3 stjärnorna är enbart för priset... De uteblivna 7 är för dålig kundvård... EDIT: Ändrar mitt betyg till 2 stjärnor eftersom Conrad tydligen har tid att svara på min kritiska recension via Trustpilot och även har tid att svara på omdömen här på prisjakt men inte har tid att svara mig och ge mig hjälp via sin egen kundtjänst efter över en veckas väntan... De hävdar dessutom i sitt svar på Trustpilot att de HAR svarat mig via kundtjänsten vilket inte stämmer... Nu när man (efterklok som man är) går in och läser omdömen här på Prisjakt så ser man att mitt problem verkar vara ett genomgående tema iaf de senaste månaderna. Folk får inget svar av kundtjänst och deras vanligaste 'klipp&klistra' svar här verkar vara "Vi har haft en driftstörning..." Fundera både en och två gånger innan du handlar av Conrad... Så länge allt går som det ska så är det en ganska billig shop... I annat fall verkar de kunna bli en dyr historia... EDIT 2: Ändrar betyget till 5 stjärnor. Efter många resor fram och tillbaka med både UPS och Conrad har ja nu äntligen fått allt löst och fått mina pengar tillbaka. Det tog ganska exakt 3 veckor att få svar från kundtjänsten trots att dom skriver att man skall få svar inom 48 timmar. När jag väl fick svar så sköttes allt inom 4 dagar. Jag upplevde ett proffsigt bemötande (bortsett från den initiala väntetiden) och det är enbart detta som gör att jag ändå inte sätter ett jättelågt betyg på butiken.

Meta (Oculus) Rift
Full Star 1
3.8
(14)
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har testkört en lånad Rift i ca.1 vecka nu och måste säga att jag redan från början var helt hooked. Efter en superenkel 5min installation med steg-för-steg instruktioner på skärmen var jag igång. Känslan när man första gången sätter på sig headsetet är svår att beskriva. Jag fick någon slags barnslig lyckokänsla. När jag sparkade igång demon som följer med och det kommer en stor dinosaurie klampande sjönk jag långsamt ner i stolen i skräckblandad förtjusning och började sen skratta lite för mig själv när jag insåg min egen reaktion. Headsetet sitter skönt och även om man märker att man blir varm i ansiktet varje gång man tar av sig det så är det inga problem att genomföra längre sessioner. Det blir en glipa i nedkant som tyvärr bryter illusionen lite varje gång man tittar uppåt och ljuset från skärmen kryper in. Detta tänkte jag dock försöka avhjälpa med nåt mjukt att lägga över näsan för att det skall bli tätt. Vissa skriver att grafiken är dålig och att tekniken är långt från perfekt men jag skulle säga att det inte gör särskilt mycket. Tekniken pushas hela tiden framåt och så kommer det alltid vara. Jag kommer ihåg när jag gick från ett Atari 2600 till ett Nintendo 8-bitars och sedan till ett PS2. Varje gång tyckte jag att "Jäklar va snyggt å vilken bra grafik!" även om det med dagens mått mätt är riktigt dålig grafik. Jag tänker lite likadant här. Det är sjukt coolt och faktiskt ganska snyggt (trots att man kan se pixlarna om man släpper fokus från själva spelandet) och såklart kommer alla generationer efter denna att bli ÄNNU snyggare men även dessa kommer någon gång bli utdaterade och ha "värdelös grafik" när man ser tillbaka på dom. De inbyggda lurarna (som går att ta av och ersätta med vanliga lurar) är tillräckligt bra i min mening även om de såg lite klena ut vid första anblicken. Jag har inte hunnit testa touchkontrollerna eftersom min lånade enhet inte hade några men även utan så var valet att slå till på en egen inte särskilt svårt, särskilt inte med tanke på prissänkningen som Oculus har i sin egen webshop just nu. Kan bara tänka mig att det blir ännu bättre med touch. Så nu är låneriften återlämnad men min egen är beställd och fraktas just nu åt mitt håll... :-)

The Last of Us - Remastered Edition (PS4)
Full Star 1
4.8
(89)
139 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Det var längesen jag fastnade så i ett spel som jag gjorde i The last of us... Jag började med att tycka "Meh... Fattar inte vad hypen handlar om..." men långsamt, långsamt i takt med att storyn utvecklades så började jag verkligen leva mig in i rollen som Joel... Det jag gillar är att karaktärerna är lite oslipade... Alla beslut som huvudrollerna tar är inte "superetiska" men dom känns samtidigt realistiska i situationen... Spelet går lite "på räls" men det är också ett måste för att ha en så stark handling som denna... Det känns lite som att spela en film och när sluttexten rullade så var jag lite ledsen att det var över...

Until Dawn (PS4)
Full Star 1
4.8
(31)
149 kr
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Kul spel (interaktiv film)... Detta skall spelas med hög volym och ett mörkt rum för att få ut max! Riktigt spännande början när man inte riktigt vet vad som händer. Dock blir det lite enformigt efter halva samt att storyn "ballar ur" lite men fortfarande ett bra spel totalt sett... + Bra grafik + Bra stämning (första halvan RIKTIGT läskig stämning) + Roliga och lite tillspetsade karaktärer som skulle kunna vara hämtade ur vilken B-skräckis som helst. :-) +Kul med kritiska val som måste göras under tidspress - Gillar personligen inte quicktime events. - Kameran känns felplacerad mellan varven. Inget jag kommer spela om men väl värt de 249:- jag gav för det för några kvällars underhållning.

Electrolux ESB2500
Full Star 1
3
(4)
H
HaraKiN
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Underbar blender! Superenkel att använda och gör vad den skall... Så nöjd att jag köpte en till att ha på jobbet oxå... Har inte testat men skulle nog inte lita på att det lilla locket man lossar för att dricka ur kommer stå emot att ligga å "skramla runt" i en väska men det sitter hårt nog för att sitta kvar om man placerar flaskan upprätt i en väska eller ryggsäck. Å andra sidan skulle jag nog endast lita på ett lock av skruvkonstruktion för ha ligga löst och då tappar man ju lite vitsen med snabblocket. Flaskorna har en onödigt skarp kant på insidan vilket gör att man får trixa lite för att komma åt där när man skall diska. Inte nåt stort problem men skulle så enkelt kunnat undvikits med en liten förändring i design. Detta är oxå den enda anledningen till att det inte blir full pott.