Prisjakt

attah

Medlem sen 2008-01-27
16
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Xerox C230
Full Star 1
2
(1)
2 164 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

OK utskriftskvalitet, men inte mer än så. Största problemet är att den har alldeles för lite RAM (256MB), så det är helt omöjligt att skriva ut bilder (foton) i full upplösning (600dpi). Då gnäller den om att det är slut på minne, även om det bara var en sida. Det spelar ingen roll vilket intermediärformat man använder, så även "dokument" med stora bilder kommer gå dåligt. Om du verkligen verkligen bara skriver ut text och enklare grafik så duger den, men för priset så kan du få andra skrivare med bättre kvalitet och med vettiga mängder RAM-minne (1+GB).

Zoom Q2n-4K
Full Star 1
2.5
(2)
2 390 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Sådär. Tänk dig att du köper en ljudinspelningsenhet för 1000:- och en actionkamera för 1000:- i ett paket. Actionkameran kommer vara rätt kass, räkna med det. Nu är det ju ingen actionkamera, för den saknar helt bildstabilisering, men ändå. Utomhus med bra ljus och bred vidvinkel (inzoomning minskar också kvalitén) så är den *okej*. Som webbkamera är den inte bättre än vanliga inbyggda i laptops (med 2.0-uppgraderingen får man i alla fall 1080p, men det gör inte så stor skillnad eftersom det mest är grynigheten som förstör). Att ha till att plocka fram till ett styrelsemöte där man sitter på behörigt pandemiavstånd och har resten på videolänk, det är den rätt bra på. Men snacka om nischat use-case!

Hay PC Linear
Full Star 1
5
(1)
4 795 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Snygg, utmärkt ljus, smidig upphängning och perfekt dimningsbar. Drivdonet verkar lite väl noname-kinesikst med märket "3AAA", men funktionen är toppen. Kör min med en Sunricher ZigBee-dimmer som alltså gör att lampan funkar med Philips Hue. Funkar klockrent!

Razer Leviathan
Full Star 1
4
(2)
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bra välbyggd soundbar som gör det den ska... nästan. Vad hände med subwoofern? Den låter bara som att grannen spelar någon helt annan musik/film än vad du gör och är enormt irriterande. Kör därför min soundbar utan... och det är helt okej.

AKG N20 In-ear
Full Star 1
4.2
(16)
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mycket nöjd! Jag har tidigare hävdat att det funnits ett stort glapp i AKGs in-ear-produktserie, med ingenting alls mellan typ 500 och 10000. Det börjar ordna upp sig och det med besked. Klart och detaljerat ljud á la AKGs lite modernare skapelser K272, K550 osv. Det är såklart en lite orättvis jämförelse med fullstora lurar för dubbla priset, men den *typen* av ljudåtergivning vill jag påstå att det är man får. Personligen gillar jag ljudet i K240/2 och K701/2 mer, men med det sagt kan jag inte påminna mig att jag lyssnat på bättre in-ear-lurar i prisklassen. Gillar du neutralt och detaljerat ljud så kan det här mycket väl vara de bästa lurarna för dig. Jag har sällan problem med att in-ear-lurar sitter obekvämt, men dessa sitter bättre och skönare än några andra jag testat. En stjärna off för något för lite mys-bas och att fjärren kunde kännts något stabilare. Bonus: eftersom lurarna har så låg profil kan man (jag) ligga på sidan och lyssna på musik utan att få ont eller täppa till ljudkanalen.

Torque Audio T103Z
Full Star 1
3.7
(10)
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Meh! Jag gav 749:- på Dustin weekend rush, och det är väl inte direkt så att jag känner att de är helt odugliga givet priset, men jag byter nu till ett par andra lurar. Som andra säger är det bara svart av de medföljande valvesen som är något att ha över huvud taget, och då blir det som förväntat lite tunnt neråt i registret. Inte särskilt roligt för musik i längden, däremot ok för ljudböcker och podcasts. Jag förstår ine varför folk lovordar kvalitén så mycket, hade de inte haft den här nivån för det hör priset så hade något varit allvarligt fel. Detta är inte "premium" för fem öre, det är "bra" och definitivt inget extraordinärt i prisklassen. Mina har också tappat den orange färgen och gulnat ganska illa på det dryga år jag haft dem. Plus för passform dock, sitter skönt i mina öron åtminstone, trots tung kabel som kan vara lite otymplig.

Fractal Design Newton R3 600W
Full Star 1
4.1
(18)
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Nja! Mycket fint och stabilt nätagg, ingen fråga om saken. Tyvärr är det tråkig kvalitet på flätan till de fasta kablarna och ganska fula modulärkablar (svart flatkabel). Både fixa och modulära grafikkortskabeln har 2 st 6+2-kontakter, så om man kör med grafikkort med bara en kontakt så kommer den ena hänga och dingla. Tråkigt! Skippa den fula väskan och skicka med bra kablar istället! Fläkten/fläktkontrollern är riktigt värdelös, kör långt ifrån fullbestyckat (GTX 960 och cpu på 84W max-tdp, en ssd inget mer) men ibland varvar den upp och låter utav bara h-e för att sedan sakta varva ner till avstängt läge. Får väl sätta dit en extrafläkt så det är konstant luftflöde igenom i hopp om att den inbyggda fläkten inte kommer köras alls, tråkigt när man lagt över 1000 spänn. Plus för platina.. :)

Noctua NH-D9L
Full Star 1
4.5
(6)
599 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Håller en Xeon E3-1246 v3 på 60-62 grader (15 min full last) så gott som ljudlöst i ett odämpat chassi! Att den samtidigt håller sig inom foorprint för socketen (inga begränsningar i ram eller grafikkort) gör att det bara inte blir bättre.

Logitech MX Master
Full Star 1
3.7
(53)
1 448 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Riktigt bra! Passar perfekt för mig som har lite större händer (strl. 9-10). Den fullständigt osar kvalitet, inget som sitter löst eller så. Knapparna är precisa och lätta men utan att man riskerar att klicka av misstag. Tumknapparna är små, men går bra att trycka på. Sensorn verkar riktigt bra och musen är väldigt lätt att använda med hög precision, men det var ju väntat. Unifying-mottagaren verkar ha bättre tillförlitlighet/räckvidd än den som följde med den M705 som jag har på jobbet. Funkar bra out-of-the-box på Linux, har dock inte testat på Windows så kan inte kommentera inställningsmöjligheterna där. Jag är dock inget större fan av Free Scroll eller vad man kallar det, men det här är i alla fall lätt den bästa versionen jag har stött på (den aktiveras automatiskt om man scrollar snabbt nog eller med en knapp). Bronsfärgen ser bättre ut i verkligheten än på bild, men jag vet inte om det var det bästa färgvalet. Är den värd 999? Mja, kanske.

Fractal Design Node 804 (Svart/Transparent)
Full Star 1
3.8
(11)
1 322 kr
a
attah
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Bra, snyggt chassi med bra finish. Lättjobbat med undantag av att man inte kan montera backplate med moderkortet monterat. Ett av ganska få chassin som har 5 kortplatser vilket är viktigt om man vill ha ett dubbelhöjds grafikkort i nedersta sloten på ett mATX, vilket jag har. Synd att det inte är 4-pin/PWM fläktar, dåligt med tanke på att det är från 2014. Fast för 700 så kan man ju kosta på sig att köpa nya fläktar. Överlag ett mycket bra och snyggt chassi trots några små designmissar.