Prisjakt

Nibor

Medlem sen 2019-11-29
3
Bidrag
8
Hjälpsamröster
SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS-I U3 V30 A2 160/60MB/s 64GB
Full Star 1
5
(2)
119 kr
N
Nibor
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Fungerade ca 3 månader innan kortet blev korrupt. Körde denna 24/7 i min Raspberry Pi 4 med Home Assistant. Fungerade utan problem i ca tre månader innan HA plötsligt slocknade. Pi'en indikerade då på "start*.elf not found" (grön lampa blinkar fyra gånger, korta intervaller), kort summerat: problem att boota OS från SD kortet. Satte kortet i datorns kortläsaren och fick då bara upp en ~30mb partition i filformatet RAW. Gick inte återställa eller formatera, inte med SanDisk SD Formatter Tool heller. Reklamerade till återförsäljaren och dem skickade ett nytt kort direkt. En googling visar att detta verkar vara ett vanligt problem med detta kort. Blir lägsta betyg pga kort livslängd, får se hur nästa kort klarar sig. Edit: Senaste kortet har nu varit igång 24/7 mer än ett år. Edit Snurrar fortfarande! (2023-01) Höjer betyget.

Qubino Mini Dimmer
Full Star 1
3.5
(4)
629 kr
N
Nibor
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Kör min via Razberry och Home Assistant. HA har inte stöd för OZW v1.6 än vilket pucken kräver så den dyker upp som oidentifierad. Dock så synkar den utan problem och alla sensorer är tillgängliga (har testat dim och switch). Det går att få till så den identifieras korrekt för den som kan. Ett plus att denna pucken inte behöver säkras upp med 4mA vilket den förra behövde. https://community.home-assistant.io/t/adding-qubino-mini-dimmer-support/145591/6 Edit: Mini Dimmern dyker nu upp i HA korrekt. Edit: Sänker betyget då den är halvt värdelös då den slutar svara om man inkluderar den via S2. Qubino har själva upptäckt problemet men inte kommunicerat detta vad jag vet. Qubino uppdaterar firmware utan extra kostnad om man skickar pucken. Frakten får man dock stå för själv. ”The device stops responding after 2-4 days when included securely (S0 or S2). A fix is available in firmware 31.0 or higher, but Qubino does not provide over-the-air upgrades, so devices will have to be sent to them.”

Apple iPhone 12 Pro 5G 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.4
(17)
5 683 kr
N
Nibor
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Många delade meningar kring iPhone 12 Pro, här är mina erfarenheter hittills. Jag går från en iPhone XS. PROS - Den är rapp! Tycker att iOS 14 flyter på bra överlag. Snabbaste telefonen jag ägt helt klart. - Kamerans vidvinkel och telelinsen är magisk. - Kameran är grym, stillbild samt video (i rätt ljus) - Tycker att batteritiden är bra. Blev lite förvånad över att jag hade mer än 50% kvar på kvällen. (det hade inte min XS med min dagliga användning) - Personligen gillar jag den kantiga designen. Den rundade XS är skön att hålla i men jag har hela tiden en konstig undermedveten känsla av att den kommer glida ur handen. Hade telefonen varit liite tunnare hade den varit perfekt i handen. - Bra kräm i ljudnivån. CONS - Den keramiska skärmen. Den är säkert extra stöttålig MEN den repas lättare än någon annan iPhone jag ägt. Sånt som gjort lättare repor tidigare gör djupa och breda spår i skärmen :(. Skärmskydd är ett MÅSTE vilket jag inte varit med om tidigare. - Skärmkanten är liite väl bred för en telefon för +10k. - Telefonen är liite väl tjock för att jag ska tycka den ligger perfekt i handen och då har jag rätt stora händer. - Kameran i dåligt ljus. Apples kameror presterar fortfarande sämre i dåligt ljus jämfört med konkurrenter. SUM Jag har varit trogen iPhone sen 3S och haft en rad iPhones sen dess. Kan personligen medge att detta kan vara en av de sämre iPhones jag ägt hittills. Inte för att den är dålig men jag tycker inte designen samt det lättrepade glaset håller måttet för en telefon i denna prisklassen år 2020. Jag är lite splittrad över om jag i nuläget kan rekommendera iPhone 12 Pro, därför betyget. Överlag är jag nöjd då den är snygg, ligger helt OK i handen och den är riktigt rapp. Jag väljer iOS över Android och värt att nämna att jag kör Apple suiten hemma. Edit: Det som ingår i lådan är endast telefonen och en USB-C till Lightning-kabel. Jag har redan ett gäng Appleladdare och headset som bara ligger och skräpar. Har man varit med ett tag så borde inte dem uteslutna sladdarna vara ett problem. Edit: Är du kluven till den kantiga designen, åk och kläm i nån butik! Går du från en telefon med rundade kanter _kommer_ denna kännas vass och tung i början. Personligen var det lite av en vanesak och nu kan jag nog inte ha en telefon som är lätt och "rund" utan att få den där "tappa-känslan".