Prisjakt
Topplista

Snyggaste hörlurarna

Köpråd från Prisjakt Experter

Det finns de som köper hörlurar enbart baserat på hur de ser ut, även om de är urusla på att spela musik. Och så finns det motsatt läger som struntar i om de ser ut som en vandrande elektronikaffär, bara tonerna till Wiener Filharmonikernas tolkning av Mahlers Symfoni No.3 återges i all sin dynamiska prakt.

Själv är jag någonstans mitt emellan, likväl en estetiker som en musikälskare av rang och då är det inte alltid lätt att välja hörlurar. Lyckligtvis, till följd av den revolutionerade smartphone- och musikindustrin har både teknikutvecklingen och köparnas krav och medvetenhet ökat drastiskt de senaste 10 åren. Hörlurstillverkare har lärt sig att inte bara att ljudet spelar stor roll, utan förstår också att vill man sälja volymer till de breda massorna, då måste människor vilja synas med hörlurarna på.

Utseende är naturligtvis mycket subjektivt, men letar du efter hörlurar som både är snygga OCH helst presterar likvärdigt, då hoppas jag att detta kan hjälpa dig!

1. Bang & Olufsen BeoPlay H95

Bang & Olufsen BeoPlay H95
Bang & Olufsen BeoPlay H95Hörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(2)
fr.6 990 kr
Hitta bästa pris här
Ljudet, batteritiden, kontrollerna
Saknar vissa funktioner, priset....

Man må ha ett riktigt brinnande intresse för kombinationen välljud och dansk findesign för att kunna motivera ett köp av B&Os jubileumslurar.

De är tveklöst bland de snyggaste på marknaden och föga förvånande är premiumkänslan i absolut toppklass, med bara exklusiva material. Trots en batteritid på hela 38h är lurarna kompakta och vilar snyggt hopfällda i sitt lyxiga metallcase.

Det skadar inte att ljudet (faktiskt!) är bland det bästa som går att få i bluetooth-lurar och att kontrollgränssnittet med roterande ringar runt kåporna är oh-så tillfredsställande att använda jämfört med knapp- och touchkontrollerna i många konkurrenter.

Men så kostar också konkurrenterna hälften så mycket och många av dem är dessutom rustade med smarta beröringssensorer för play/pause, något som tyvärr lyser med sin frånvaro här.

Finsmakaren lär finna mycket glädje i H95 och audiofilen likaså, men för somliga är priset kraftigt i överkant varför jag inte kan rekommendera dem till alla.

2. Bang & Olufsen BeoPlay HX

Bang & Olufsen BeoPlay HX
Bang & Olufsen BeoPlay HXHörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
(3)
fr.3 790 kr
Hitta bästa pris här
Batteritiden, förbättrad ANC
Högt pris, ej auto play/pause

HX är B&Os senaste lyxlurar. De har B&Os senaste ANC-implementering med dedikerad passthrough, som likt värstingarna H95 är adaptiv och anpassar sig efter omgivningen. Liksom toppmodellen är batteritiden klassledande, hela 35 timmar per laddning med ANC igång jämfört med 25 i föregångaren H9.

Man sägs också ha förbättrat samtalsupplevelsen med en uppsättning av 4 individuella mikrofoner.

Andra välkomna tillskott mot föregångarna är det inkluderade hardcase-fodralet, som ger ett betydligt bättre stötskydd vid packning, samt Bluetooth-protokollet som uppdaterats till 5.1 standarden inkl multiparkoppling.

Som vanligt med B&O är lurarna tacksamt nog rustade för att ge en lika intuitiv användarupplevelse både över iOS och Android.

HX ser ut att kunna vara ett par riktigt schyssta ANC-lurar i toppsegmentet och en värdig utmanare till H95 i "snyggaste"-kategorin.

3. Apple AirPods Max

Apple AirPods Max
Apple AirPods MaxHörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(22)
fr.4 316 kr
Hitta bästa pris här
Grym ANC, ljudet, kvalitetskänslan
Fodralet, klumpiga, priset

Airpods Max ser kanske lite klumpiga ut på bild jämfört med sina konkurrenter. Men "in person" är de verkligen trevliga att handskas med; den industriella precisionen och rena byggkvalitén går inte att anmärka på överhuvudtaget!

För priset räcker det knappast med en fin konstruktion, varför Airpods Max också har ANC i absolut toppklass, minst lika bra 'transparency mode' som i Airpods Pro, en förträfflig om än något varm/tillbakalutad ljudbild, användarvänlighet i världsklass och en extra bonus i 'spatial audio' som är riktigt kul vid filmtittande (när/där det stöds).

De är helt klart mindre smidiga att bära med sig än sina konkurrenter och har begränsad funktionalitet med Android. Jag hade också välkomnat en EQ-funktion även om jag inte anser att det behövs.

Detta till trots är Airpods Max tveklöst bland de tyngsta (i dubbel bemärkelse!) snygglurarna just nu. Värt priset eller ej får var och en själv avgöra.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. B&W PX7

B&W PX7
B&W PX7Hörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(13)
fr.3 498 kr
Hitta bästa pris här
Batteritiden, byggkvalitén, bra ANC
Obalanserad/icke neutral ljudbild

I min recension av B&W PX7 gav jag lurarna pluspoäng för batteritiden (30h), stenhård byggkvalitet, bra brusreducering och såklart för den utsökta estetiken. Dessa egenskaper gör PX7 till de kanske snyggaste "flygarlurarna", även om långtidskomforten lämnar lite att önska.

Lite mer problematiskt blir det när vi går in på ljudet, då många förväntar sig toppklass här av B&W som trots allt är ett respekterat HiFi-märke.

Ty även om PX7 är en raffinerad hörlur som behärskar många av de typiska HiFi-kännetecknen väldigt bra (upplösning, dynamik, stereokänsla) så kommer de inte att tillfredsställa purister eftersom de är alldeles för färgade, med en ojämn diskant och överlag mörk och bastung klang. Fans av elektronisk musik lär kanske bli nöjda men jazzfantaster lär vilja kika åt annat håll. Jag personligen står inte ut med dem.

Men på flyget och i andra mindre kritiska sammanhang kan PX7 kanske vara ett lockande alternativ... förutsatt att du är villig att casha för dem, förstås.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Sennheiser Momentum Wireless 3

Sennheiser Momentum Wireless 3
Sennheiser Momentum Wireless 3Hörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(13)
fr.2 997 kr
Hitta bästa pris här
Ljudet, designen, funktionaliteten
Halvdan ANC, något klumpiga

Det är inte många konkurrenter som lyckats bocka av så många rutor som Sennheiser gjort med sin senaste och bästa version av Momentum-lurarna.

Momentum 3 låter suveränt och bör tillfredsställa såväl jazzfantaster som basälskare. De är bekväma. De har en läcker retro-design med skinnkuddar och borstad metall. De är hopfällbara. De har ett smart och intuitivt kontrollgränssnitt. De har nästan alla trådlösa funktioner du kan tänka dig inkl NFC, låg latens och multiparkoppling. De har en bra app, de har ANC... ja det mesta helt enkelt.

De är inte bäst på allt dock. T.ex. är Sony WH-1000XM4 överlägsna både på ANC och batteritid. Momentum är dessutom lite klumpiga och fragila jämfört med sina ANC-konkurrenter.

Men vill du ha en enda hörlur för (nästan) alla syften, med go premiumkänsla, då är Momentum Wireless ett utmärkt val.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

6. Master & Dynamic MW65

Master & Dynamic MW65
Master & Dynamic MW65Hörlurar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
(2)
fr.5 288 kr
Hitta bästa pris här
Lyxig retrokänsla, god batteritid
Halvdan ANC

Gillar du tanken på retrodesign men vill åt ännu mer premiumkänsla i materialen än Sennheiser och B&W? Då kan Master & Dynamic MW65 vara det du letar efter. De är byggda nästan uteslutande i läder och metall.

Visst är de snygga och finns dessutom att välja i 5 olika färgkombinationer. De har också 24 timmars batteritid (och laddar snabbt), en snyggt balanserad ljudbild och är enkla att använda tack vare de fysiska kontrollerna samt stöd för Google Assistant.

De är Master & Dynamics första over ear-lurar med aktiv brusreducering, vilket är ett tacksamt tillskott. ANC:n är dock inte den mest effektiva, så om isoleringsförmåga är högsta prio bör man se till Sony eller Airpods Max istället.

Priset är också högt som väntat av ett par lyxlurar, så det ska till att designen verkligen faller dig i smaken annars kan du hitta bättre allround-alternativ.

7. Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless

Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless
Beats by Dr. Dre Solo Pro WirelessHörlurar
fr.1 933 kr
Hitta bästa pris här
Ljudet, designen, ANC, intuitiva
Eventuellt, komforten

Solo Pro är i dagsläget de klart bästa lurarna i Beats-sortimentet och en perfekt följeslagare för dig som letar efter (faktiskt) riktigt bra ljud och effektiv ANC-förmåga i en cool och 'low profile'- förpackning.

De är också väldigt lättanvända med Apple H1-stöd för sömlös parkoppling med iOS-enheter, simpla kontroller och en fällbar design som automatiskt slår på och av lurarna inför och efter användning.

Den enda egentliga nackdelen med Solo Pro är att on-ear-utförandet per design ger sämre komfort än många lurar som helt omsluter örat. För att få till en bra förslutning och passform sitter de ganska bestämt på huvudet vilket eventuellt kan leda till svettiga och irriterade öron efter någon timmes konstant lyssning. De går heller inte att använda med kabel. Batteritiden är dock bra, så det torde inte vara några problem för de flesta.

Solo Pro är välbyggda street-lurar särskilt för Apple-användaren som söker underskattad stil, grymt ljud och en enkel användarupplevelse. Välj din färg!