Kategorier
Prisjakt
Topplista

Mobilerna med bäst batteritid

Köpråd från Prisjakt Experter

Batteritiden är för många något av det viktigaste men det är också en av de tuffaste funktionerna för tillverkare att förbättra. I takt med att vi vill ha tunnare mobiler med större, skarpare displayer är utmaningen att få mjukvaran i kombination med hårdvaran att sluka så lite batteri som möjligt.

Batteriet mäts i mAh, milliampere, men det är viktigt att inte helt stirra sig blint på mest ampere, för en stor del av energikonsumtionen beror också på hur de andra komponenterna är konfigurerade, hur mjukvaran beter sig och faktiskt hur du själv använder mobilen. Har du en låg skärmstyrka och inte använder mobilen speciellt mycket kan du få ut flera dagar i batteritid men är du en användare med maxad skärmstyrka och spelar mycket får du räkna med att ladda i princip dagligen.

En annan viktig sak att tänka på är att med mycket batteritid och större batteri ökar vikten på telefonen, ingen av dessa telefoner kommer vara speciellt lätta, utan det är stora, robusta och tunga mobiler.

1. Samsung Galaxy M21 SM-M215F/DS 64GB

Displayen är en AMOLED...
...som är något liten för vissa

Självklart har Samsung gett sig in i batteristriden. Samsung behöver ingen presentation, de gör riktigt bra mobiler och M21 förtjänar absolut att ligga i toppen av denna lista.

Det stora batteriet på 6000 mAh ger dig mer än en dags användning, även om du använder den mer än "normalt". Samsungs mjuk- och hårdvara är också väldigt bra på att dra fördel av en låg energiförbrukning och har flera olika energisparalternativ.

Du kan lagra 64 GB på internutrymmet och har 4 GB i arbetsminne att leka runt med.

Jag har valt att placera denna mobil på första plats på grund av att skärmen är en AMOLED medan de närmsta konkurrenterna endast kör LCD-skärmar. AMOLED är mycket skarpare och tydligare och skärmen är på 6,4". Vikten på 188 gram gör också att den är lättare än många av motståndarna.

Detta är en mobil för dig som vill ha grym batteritid och en skarp och tydlig skärm. Du får dock betala några hundralappar extra för det men beroende på hur du använder din mobil kan det vara värt det.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy M21 SM-M215F/DS 64GB
Samsung Galaxy M21 SM-M215F/DS 64GB
2 806 kr

2. Motorola Moto G9 Power

Den enorma skärmen och priset
Kameran faller något tyvärr

Många har räknat ut Motorola i favör för Apple, Samsung och Xiaomi men Motorola gör fortfarande grymt bra mobiltelefoner.

De har valt att satsa på andra delar än att vara först med funktioner och ett av deras fokus är att få ut så mycket batteritid som möjligt. Med en mobil som har "Power" i namnet blir det väldigt tydligt att fokus ligger just här.

Med massiva 6000 mAh får du ut väldigt många timmars användning. Du får 128 GB utrymme att fylla upp och 4 GB arbetsminne som gör att du kan göra relativt mycket samtidigt på telefonen utan att den släpar efter.

Skärmen ligger på hela 6,8" och där närmar vi oss nästan "phablet"-storlek. Att få en så pass stor LCD-skärm med lång batteritid är fanatiskt. Vikten ligger på 221 gram vilket kan vara mycket för en del.

Denna passar dig som inte behöver de senaste funktionerna, inte är speciellt brydd om att få den skarpaste bildkvalitén och inte vill öppna plånboken för mycket. Men som vill ha en grym batteritid såklart!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Motorola Moto G9 Power
(3)
Motorola Moto G9 Power
1 939 kr

3. Xiaomi Poco M3 128GB

Mycket mobil för pengarna
MIUI, kameran

Poco är ett företag som ägs av Xiaomi men som opererar helt på egen hand. Det är ett otroligt spännande varumärke som är nya på marknaden men med gamla och trygga muskler bakom sig.

Poco har gjort sig kända för att göra flaggskeppsmobiler med en prislapp som är långt under det vanliga priset för high-end telefoner.

Du får hela 6000 mAh att leka runt med och med Pocos operativsystem MIUI kan du räkna med att få ut över en heldags användning - även om du spelar eller tittar på film.

Du får ett lagringsutrymme på 128 GB och RAM-minnet är på 4 GB. LCD-Skärmen är 6,53" och är stor och tydlig, något svag ljusstyrka men det är en minimal detalj i sin helhet. Vikten är på 198 gram.

Denna mobil passar dig som inte tänker ta proffsbilder men vill fortfarande ha en mobil med senaste funktioner och är redo för framtiden.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Xiaomi Poco M3 128GB
(3)
Xiaomi Poco M3 128GB
1 780 kr

4. Asus ROG Phone 5 ZS673KS (8GB RAM) 128GB

Toppspecifikationer!
Priset, vikten

Det är givet att spelmobiler får stora batterier, spel är något av det som drar mest på batteriet. Därför är spelmobiler också utrustade med mycket krut och anpassad mjukvara för att dra så lite energi som möjligt samtidigt som du ska få så mycket kraft som möjligt.

Jag skulle säga att denna mobilen är bäst på det mesta i listan. Den har ett kraftfullt batteri på 6000 mAh, en stor och tydlig AMOLED-display på 6,78", arbetsminnet är på hela 8 GB och den har massiva 256 GB hårddiskutrymme att spara spel och filmer på.

ROG Phone 5 är utrustad med den senaste tekniken på insidan men med detta kommer också ett pris därefter, denna mobilen är mycket dyrare än de andra i listan. Den väger också 239 gram vilket kan kännas som en betongklump för en del.

Denna mobilen är för dig som inte är priskänslig, vill ha senaste tekniken och gillar att spela krävande spel med mycket grafik.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Asus ROG Phone 5 ZS673KS (8GB RAM) 128GB
Asus ROG Phone 5 ZS673KS (8GB RAM) 128GB
8 490 kr

5. Xiaomi Redmi 9T (4GB RAM) 64GB

Kameran är mycket bra
MIUI passar inte alla

Xiaomi har dundrat in med buller och bong i Europa med mobiler i toppklass för ibland hälften av priset mot motsvarande mobil av annat varumärke. Det negativa enligt många är att Xiaomi kör med ett eget Android-anpassat gränssnitt som heter MIUI som kanske inte passar alla.

Precis som mobilerna ovan har också denna ett maxat batteri på 6000 mAh - räkna med över en dags användning utan problem. Du får också 4 GB arbetsminne att nyttja för multitasking och 64 GB i hårddisklagring för att kunna lägga in dina favoritfilmer och spel.

Skärmen är en LCD-display på 6,53" och jag skulle vilja påstå att kameran är bäst i av alla i listan. Redmi 9T väger 198 gram.

Denna passar dig som vill ha en modern mobil med alla funktioner. Detta är den enda telefonen som är lanserad i år (2021) och har därför ny, trygg teknik på insidan.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Xiaomi Redmi 9T (4GB RAM) 64GB
Xiaomi Redmi 9T (4GB RAM) 64GB
1 737 kr