Prisjakt
HemPrisjakts experterTangentbordTopplista - Bästa trådlösa tangentbordet

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa trådlösa tangentbordet

7 februari 2024

Vi går mer och mer mot den trådlösa världen: trådlösa headsets, trådlösa möss, trådlösa högtalare och trådlösa tangentbord är idag självklarheter. I den här listan kommer jag tipsa dig om några trådlösa tangentbord som jag tycker är värda att lyfta lite extra. Jag kommer variera listan med både gamingtangentbord och vanliga tangentbord.

Jag kommer också dela med mig av vilket tangentbord jag använder mig av just nu och berätta varför jag gillar det skarpt. Jag använder mitt tangentbord mycket till skrivande och skiftar ofta mellan två olika datorer. Låter det som något för dig? Läs vidare så får du veta mer.

1. Logitech MX Keys S (Nordisk)

Oslagbar känsla och smidighet för skrivande

Handledsstöd ingår ej men finns att köpa

MX Keys S är "uppgraderingen" av MX Keys, ett trådlöst tangentbord från Logitech som jag just nu använder när jag skriver och programmerar.

Tangentbordet har tunna konkava tangenter som jag verkligen fattat tycke för. MX Keys S har även en automatisk belysning som bara lyser upp när du använder tangentbordet eller håller händerna över det, detta för att spara på batteriet.

Batteritiden är riktigt imponerande. Logitech själva hävdar 10 dagar på en full laddning och upp till fem månader (!) utan belysningen i gång. Mitt batteri höll mycket längre än 10 dagar med belysningen på, men det beror väl på hur mycket man använder det. Tangentbordet laddas med USB-C.

MX Keys S är väldigt lämpligt för den som skiftar ofta mellan olika datorer och skriver mycket. Det finns nämligen 3 knappar som man kan synka upp 3 olika datorer med och på så sätt enkelt skifta mellan dem med ett knapptryck. Fungerar bra för mig som har både en laptop och en stationär dator vid samma skrivbord.


2. Logitech G915 TKL Lightspeed Clicky (Nordisk)

Makroknappar & inbyggda profiler

Dyr, inget handledsstöd

G915 är ett väldigt populärt tangentbord för både skrivande och spelande.

Det finns i flera versioner med olika sorters switchar/tangenter. Denna version heter clicky tydligt klickande ljud som respons när man trycker ner en tangent.

Gillar man inte klickandet så finns det även med "tactile"-switchar som iställer ger en tydlig "bump" när man trycker ned en tangent. Dock så är priset något högre på den versionen och därför har jag valt att lista clicky i den här listan.

G915 körs med fördel via Bluetooth eller med USB-dongel med en batteritid på upp till 30 timmar med 100% ljusstyrka. Det laddas via micro-usb.

Även detta tangentbord fungerar smidigt att använda mellan olika datorer. Du kan till exempel ha USB-dongeln i din gamingdator och köra via Bluetooth till jobb eller pluggdatorn när den används.


3. Razer BlackWidow V3 Pro Green Switch (Nordisk)

Skönt handledsstöd i konstläder

Priset

Här är ett riktigt rappt gamingtangentbord från Razer. Jag gillar att det här tangentbordet har ett rejält handledsskydd som gör det väldigt bekvämt att använda under längre perioder.

BlackWidow V3 Pro har goda anslutningsmöjligheter med både Bluetooth, trådlös 2,4 Ghz samt via USB-C.

Tangenterna är dubbelmärkta och ska således tåla längre tids användning, även switcharna tål en hel del och har en angiven hållbarhet på 80 miljoner klick!

BlackWidow V3 Pro finns med både gröna och gula switchar, det vill säga: klickiga switchar eller lite tystare, mjukare switchar.

Priset är aningen högt men ha i åtanke att detta är fullutrustat gamingtangentbord med riktigt bra kvalitet och som dessutom är trådlöst.


4. Microsoft Surface Keyboard (Nordisk)

Prisvärt, ca 1 års batteritid

Ingen belysning

Här har vi Microsofts motsvarighet till Apple Magic Keyboard. Jag placerar det här tangentbordet högre upp på listan för att prislappen är så mycket lägre!

Tangentbordet ansluts med Bluetooth och tyvärr går det inte att ansluta detta tangentbord med en USB-mottagare vilket är högst opassande om man inte har Bluetooth på sin dator.

I övrigt är det här tangentbordet riktigt stiligt byggt och matchar snyggt till din Surface om du har en sådan.

Det drivs av 2 stycken AAA-batterier och är kompatibel med både PC, Mac, Android och Apple iOS.

Jag kan verkligen rekommendera det här prisvärda tangentbordet om du inte vill behöva byta batterier ofta då batteriet räcker upp till 1 år. Använder du ditt tangentbord i dagsljus och inte heller behöver bakgrundsbelysning så blir valet ännu enklare.


5. Apple Magic Keyboard with Numeric Keypad (SV)

Fungerar sömlöst till Apple

Ingen belysning

Här har vi Apple-fantasternas favorit. Magic Keyboard är nämligen speciellt lämpat för dig som använder en Apple-dator.

Apple Magic Keyboard är trådlöst och parkopplas enkelt och smidigt med din Mac eller iOS-enhet. Tangentbordet har väldigt bekväma tangenter som gör skrivandet enkelt.

Batteritiden uppges vara minst 30 dagar. Tangentbordet laddas med en Lightningkabel och parkopplas via Bluetooth, utan extern USB-mottagare.

Nackdelen med detta tangentbord är att det inte officiellt har stöd för andra enheter, så som Windows-datorer (men det fungerar antagligen för de allra flesta ändå). Att det inte har någon belysning kan också bli ett problem om du trivs med att arbeta i mörkare miljöer.

Men trivs du med Apples produkter och ekosystem så är detta tangentbord varmt rekommenderat. Ett bra arbetstangentbord för Mac-användaren helt enkelt.


6. Logitech Wireless Keyboard K270 (Nordisk)

Billigt, praktiska finesser

Ingen Bluetooth-anslutning

Har du scrollat igenom den här listan och tänker "jag behöver ju inte det bästa och dyraste"? Du kanske bara vill ha ett helt okej trådlöst tangentbord med bra batteritid?

Då har jag ett alternativ för dig med. K270 från Logitech är i mina ögon "ett helt vanligt tangentbord", MEN med vissa riktigt lockande finesser.

Till att börja med så uppges batteritiden vara upp till 24 månader vilket är sanslöst bra. K270 är även spillsäkert, har snabbknappar för e-post, volymkontroll med mera. Allt detta till ett riktigt vettigt pris som de allra flesta kan tänka sig att betala för ett tangentbord.

K270 ansluts med en USB-mottagare genom 2.4Ghz-bandet vilket gör att det är snabbt och responsivt.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons