Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa surfplattan

Joakim Ewenson

Joakim Ewenson

  • Topplista
  • 30 apr 2021

Surfplattor börjar bli allt bättre på att ersätta behovet av en bärbar dator för en stor del av befolkningen. Väldigt många skulle klara av sitt vardagliga behov utan problem med den senaste generationens surfplattor och kanske är det just därför du besöker den här topplistan?

Oavsett om du är ute efter att ersätta din laptop är eller bara är nyfiken på vad som är bäst på marknaden just nu så är den här listan för dig. Här går jag igenom mina favoriter och toppval när det kommer till surfplattor och varför jag tycker just du skall kika närmare på dessa alternativ!

1. Apple iPad Air 4G 64GB (4th Generation)

Hög prestanda och bra skärm

Den fjärde generationen av iPad Air förändrar verkligen allt med sin nya större skärm, sina mindre påträngande kanter och prestanda som vida överstiger det som levereras från konkurrerande produkter!

För de allra flesta så är det här tveklöst den bästa kompromissen mellan pris och prestanda. Egentligen handlar det mesta bara om vilken variant man vill ha!

Just detta exemplar har 64 GB lagring vilket är lite snålt, men istället får du möjlighet att montera ett SIM-kort och få 4G-uppkoppling och därmed möjlighet att använda din iPad nästan vart som helst, när som helst!

Den fjärde generationen iPad Air står tveklöst högst på min önskelista just nu och det är bara en fråga om NÄR snarare än OM jag kommer köpa en!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple iPad Air 4G 64GB (4th Generation)
Apple iPad Air 4G 64GB (4th Generation)
7 777 kr

2. Samsung Galaxy Tab S7+ 12.4 SM-T970 128GB

Tveklöst bästa Android-plattan
Dyr!

Samsung fortsätter som en av få tillverkare att kämpa på marknaden för högpresterande Android-surfplattor. Med nya Samsung Galaxy Tab S7+ har man fått till en riktig fullträff och här har vi en ordentlig konkurrent till Apples iPad!

Inte nog med att du får en ordentligt stor 12,4"-skärm med Super Amoled-teknik, skärmen har även en uppdateringsfrekvens på 120 Hz vilket ger en silkesmjuk upplevelse.

Föga förvånande är även övrig prestanda med i absoluta toppklassen. Här finns det mer än nog kraft för att göra allt en surfplatta kan, men även mycket som en bärbar dator kan göra. Kompletterar du med ett tangentbord så har du en riktig "laptop-killer" i din hand!

Samsung Galaxy Tab S7+ är inte en billig surfplatta, men det är en surfplatta som imponerar ordentligt mycket på alla fronter.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Tab S7+ 12.4 SM-T970 128GB
(3)
Samsung Galaxy Tab S7+ 12.4 SM-T970 128GB
8 399 kr

3. Apple iPad Pro 12.9" 128GB (4th Generation)

Enormt kraftfull

Senaste generationen iPad Pro är inget annat än ett riktigt fullblodsmonster när det gäller såväl prestanda som design.

Här får du en tunn, lätt surfplatta med fantastisk byggkvalité. Skärmen som täcker upp merparten av enhetens framsida gör den oerhört trevlig att se på, om du är beredd att betala för det.

När det kommer till prestanda så är detta inte bara en oerhört kraftfull och snabb surfplatta, den slår även många bärbara datorer på fingrarna flera gånger om!

Än kan inte mjukvaran till fullo dra nytta av all kraft som finns i iPad Pro, men det är definitivt en framtidssäker modell som kommer hålla dig nöjd under många, många, många år framöver. Tänk bara efter om du vill kunna spara mycket på din surfplatta, så du väljer rätt lagring från början - du kan nämligen inte addera extra minneskort i efterhand.

Det här är den bästa plattan för dig med höga krav och stort kreativt sinne!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple iPad Pro 12.9" 128GB (4th Generation)
(3)
Apple iPad Pro 12.9" 128GB (4th Generation)
10 933 kr

4. Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB

Mycket prisvärd

Jag hade förmånen att testa Samsung Galaxy Tab S6 Lite mer eller mindre sekunden den kom till marknaden. Jag vill lova att jag blev duktigt imponerad, så till den grad att det relativt stora svenska järnvägsföretaget där jag jobbar köpte in ett antal hundra enheter baserat på bland annat min varma rekommendation.

Tittar man på specifikationerna så är det kanske inget omedelbart WOW på samma sätt som exempelvis för Samsung Galaxy Tab S7+. Men prestandan räcker mer än väl till för att ge en riktigt behaglig upplevelse som räcker för 95% av alla användare.

Med Galaxy Tab S6 Lite får du en mycket välbalanserad surfplatta som kommer fungera utmärkt för surfande, mediekonsumtion och allmänt vardagsbruk.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är inget annat än ett utmärkt och alldeles lagom bra val för dig med vardagliga krav!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB
(4)
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB
3 283 kr