Prisjakt
HemPrisjakts experterSmarta klockorTopplista - Bästa smarta klockan för iPhone

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa smarta klockan för iPhone

28 januari 2024

Smarta klockor är lite av en udda produkt egentligen, det är inte en nödvändighet som så för de allra flesta men ändå, har man väl börjat använda en så är det svårt att gå tillbaka. För egen del handlar det i mångt och mycket om att kunna få notiser direkt på armen och med en lätt vinkling av handleden kunna avgöra om det är något som kräver min omedelbara uppmärksamhet eller ej.

Är man lite mer hälsosamt lagd av sig så finns ju även alla möjligheter i världen att spåra sina hälsodata under dagen och få allt detta prydligt sammanställt och presenterat för sig. Inte nog med detta, vissa klockor här under i listan håller ett vakande öga på din hälsa och har även möjlighet att larma såväl dig som andra vid händelse av olyckor eller försämrat hälsotillstånd!

1. Apple Watch Ultra 2 4G 49mm with Trail Loop

Apple Watch, extra allt

Smakar det så kostar det...

Om den vanliga Apple Watch inte är tuff nog för att matcha dig och din look så kommer Apple Watch Ultra till din räddning. Apple Watch, extra allt!

Med en 49 mm titanboett så matchar den dessutom femtonde generationen iPhone Pro lite sådär extra bra, samtidigt som den hjälper till att gröpa ur sparkontot ytterligare en smula.

Testad enligt MIL-STD 810H, vattentålig ner till 100m djup och med ordentlig skydd för damm hänger Apple Watch Ultra med på det mesta du kan tänkas hitta på, oavsett om det är att hänga med barnen i sandlådan eller dyka i gamla gruvhål.

Tilltalas du inte av det så kanske den ljusstarka skärmen och kraftfullare systemkretsar gör det? Eller varför inte det läckra nya nattläget som aktiveras automatiskt i mörkret?

Oavsett vilken del du går igång på så är Apple Watch Ultra 2 det bästa du kan koppla till din iPhone just nu.


2. Apple Watch Series 9 45 mm Aluminium with Sport Loop

Förfinad iPhone-kompanjon

Designen börjar bli långdragen

Apple Watch har på många sätt nått stadiet där det börjar bli en mogen produkt, en produkt som mest får finjusteringar från år till år.

Med det sagt, så är nionde generationen Apple Watch fortfarande en av de bästa smarta klockorna du kan köpa till din iPhone och ett närmast självklart tillbehör för många.

Med en ny, ännu ljusstarkare skärm och klart bättre prestanda så börjar det här bli en riktigt trivsam och bra kompanjon som kompletterar din iPhone på ett utmärkt sätt.

Inte nog med att hårdvaran är bättre, årets upplaga av watchOS är dessutom kraftigt förbättrad på många sätt, något som helt klart gör vardagen med Apple Watch mycket bättre.

Apple Watch av nionde generationen fortsätter vara det självklara valet för alla er som söker en rimligt bra Apple Watch, till någorlunda rimliga priser. Ett närmast självklart komplement för många iPhone-användare.


3. Apple Watch SE (2022) 40mm Aluminium with Sport Band

Pris/prestanda i en vacker harmoni

Saknas always on-skärm

Har du inte riktigt behov av de allra senaste finesserna och klarar dig utan en skärm som erbjuder always on?

Då erbjuder Apple Watch SE en fantastisk mix av pris och prestanda genom att vara nästan lika bra som sina mer avancerade syskon, fast till ett riktigt bra pris.

Även om du inte får temperatursensorn från Apple Watch av åttonde generationen så kan du istället trösta dig med att accelerometern kan detektera en krasch lika väl och larma om du inte är vid medvetande. Smidigt nog för otursfåglarna.

Apple Watch SE är väl egentligen det mest rimliga alternativet för dig som är lite osäker på om du behöver eller villhöver en smartklocka.

Det är kort och gott ett utmärkt alternativ för att testa på livet med smartklocka, utan att behöva tömma sparkontot mer än absolut nödvändigt!


4. Garmin Epix (Gen 2)

Omfattande träningsfokus

Inte fullt lika funktionell som en Apple Watch i övrigt

Söker du en smartklocka med batteritid som räknas i dagar snarare än timmar? Kanske är du ute efter något mer träningsfokuserat och är beredd att offra visst apputbud för det? Då vill du garanterat kika närmre på Garmin Epix gen 2!

I denna mer klassiskt klockformade smarta klockan hittar vi nämligen mer kunskaper om och stöd för fler olika träningsvarianter än vad jag någonsin hört talas om innan.

På detta får vi dessutom en strömsnål AMOLED och ett batteri som enligt Garmin skall erbjuda upp till 16 dagar batteritid. Även om så kanske inte är fallet, så är det fortfarande längst i den här listan.

Jämfört med andra alternativ i listan blir du lite mer begränsad i vad du kan och inte kan göra med din smarta klocka, men om du är mer intresserad av en smart träningspartner än att läsa och svara på mejl, då kan Garmin Epix gen 2 ändå vara det du söker!


Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer