Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa smarta klockan för iPhone

  • 30 maj 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom smarta klockor

Smarta klockor är lite av en udda produkt egentligen, det är inte en nödvändighet som så för de allra flesta men ändå, har man väl börjat använda en så är det svårt att gå tillbaka. För egen del handlar det i mångt och mycket om att kunna få notiser direkt på armen och med en lätt vinkling av handleden kunna avgöra om det är något som kräver min omedelbara uppmärksamhet eller ej.

Är man lite mer hälsosamt lagd av sig så finns ju även alla möjligheter i världen att spåra sina hälsodata under dagen och få allt detta prydligt sammanställt och presenterat för sig. Inte nog med detta, vissa klockor här under i listan håller ett vakande öga på din hälsa och har även möjlighet att larma såväl dig som andra vid händelse av olyckor eller försämrat hälsotillstånd!

1. Apple Watch Series 7 4G 45mm Stainless Steel with Sport Band

Utmärkt komplement till iPhone

-

Det kanske inte förvånar någon att den senaste generationen av Apple Watch tar täten när vi listar bästa smarta klockan till iPhone?

Oavsett sannolikhetsgraden så är den sjunde generationen av Apple Watch en riktigt trevlig enhet, en som faktiskt pryder min egna arm.

Med marginella finjusteringar så fortsätter Apple att höja ribban över vad den smarta klockan kan göra och för mig är det tveklöst hälsofunktionaliteten som står högst på intresselistan.

Nytt för denna generation är en ytterligare något större variant med ännu mera skärm, ända ut i kanterna jämfört med tidigare. Detta skapar en läcker effekt med rätt typ av klocka och det dessutom utan att offra kompatibiliteten med gamla armband.

Apple Watch är och förblir det enda rätta till en iPhone och den sjunde generationen är det just nu bästa alternativet.


2. Apple Watch SE 4G 44mm Aluminium with Sport Loop

Pris/prestanda i en vacker harmoni

Saknas always on-skärm

Har du inte riktigt behov av de allra senaste finesserna och klarar dig utan en always on-skärm? Då erbjuder Apple Watch SE en fantastisk mix av pris och prestanda genom att vara nästan lika bra som Series 6, fast till ett riktigt bra pris.

Precis som i sitt något dyrare och mer avancerade syskon har vi här möjlighet att koppla upp med 4G och därigenom lämna din iPhone hemma. Behöver du inte det? Då blir den billigare...!

Apple Watch SE är väl egentligen det mest rimliga alternativet för dig som är lite osäker på om du behöver eller villhöver en smartklocka.

Det är kort och gott ett utmärkt alternativ för att testa på livet med smartklocka, utan att behöva tömma sparkontot mer än absolut nödvändigt!


3. Apple Watch Series 3 42mm Aluminium with Sport Band

Prisvärt komplement till din iPhone

Något utdaterad

Det bästa alternativet om den senaste generationen Apple Watch kostar lite mer än vad det smakar, det är helt enkelt en lite äldre generations Apple Watch.

Denna tredje generationens Apple Watch kommer fortsätta att säljas som ett mer prisvänligt alternativ till den senaste generationen, men det utan att behöva offra alltför mycket funktionalitet.

Just denna version saknar datakoppling men oroa er icke, det finns sådana versioner med om det önskas! Kanske 42 mm boett är i största laget? Då finns även en något mindre variant med 38 mm boett som alternativ.

Oavsett storlek så är detta ett utmärkt alternativ som fortfarande erbjuder bra stöd för notiser och appar, bra övervakning av din hälsa och presenterar allt på en riktigt trevlig och skarp skärm!


4. Fitbit Versa 2

Lång batteritid

Simplare teknik

Även om Apple Watch är fantastisk på mycket så är batteriet inte det mest långlivade. Är lång batteritid något man är ute efter så är denna Fitbit ett klart bättre alternativ och därmed får den förtjäna tredjeplatsen på listan.

Med en batteritid på upp till 6 dagar så är detta ett högintressant alternativ för dig som inte vill ha en pryl till att ladda varje natt. Trots det får du fortfarande god funktionalitet med notiser direkt på armen, övervakning av din hälsa och vattentålighet ned till 50 meters djup!

Tack vare AMOLED-skärmen får du även ett trevligt alltid på-läge som ger dig möjlighet att använda klockan som en mer traditionell klocka, alltid där, alltid tillgänglig.

Skulle du någon gång framöver även vilja byta bort din iPhone, då kan du dessutom känna dig trygg med att denna Fitbit Versa 2 kommer fungera minst lika bra även på en Android-telefon!


5. Garmin Venu 2

Detaljerat träningsfokus

Inte samma enkelhet som Apple Watch

Vill man ha en riktigt snygg, rund smartklocka som passar såväl iPhone som andra mobiler så är Garmin Venu 2 ett stabilt och bra val.

Jag har tidigare testat föregångaren och var ändå rätt imponerad över vad den kan, även om jag själv inte skulle välja den framför en Apple Watch.

Nytt för andra generationen är möjligheten att hitta en storlek som passar just dig, med tre varianter tillgängliga.

Garmin Venu 2 är valet för dig som söker mer träningsfunktionalitet jämfört med Apple Watch eller som bara helt enkelt vill ha en rund smartklocka.

Oavsett vem du är, så är Garmin Venu 2 ett riktigt intressant alternativ, väl värt att övervägas.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom smarta klockor

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer