Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa organizern

  • 29 maj 2022
Sophie Nilsson
Sophie NilssonExpert inom skötväskor

En organizer är ett perfekt komplement till en skötväska. Den passar när du inte behöver ha med så mycket eller när du bara vill kunna ha småsaker nära till hands. I och med att en organizer inte väger så mycket så kan den också hänga på handtaget. De flesta organizers är universella och passar de flesta barnvagnarna även om det såklart finns vissa som passar bättre på vissa handtag. Bry dig inte om ifall organizern är av ett märke och din vagn av ett annat - organizern kan ändå sitta perfekt på din vagn. Jag har testat en hel del olika organizers. Här tipsar jag om de bästa samt lyfter fram olika för- och nackdelar.

1. Bugaboo Organizer Stroller Bag

Stor och rymlig, mångsidig

Lite dyrare men helt klart värt det

Bugaboos Organizer Stroller Bag är min absoluta favorit. Läs vidare så ska jag berätta varför.

Den är som ett mellanting mellan organizer och skötväska. Den är lite större och rymmer en hel del men går ändå att smidigt hänga på handtaget.

Något jag gillar starkt är att den har flera dragkedjefack. Många organizers är helt eller delvis öppna så denna sticker ut lite från mängden där.

Den finns i två färger, 'Grey Melange' och 'Black'. Jag har använt båda men jag gillar den svarta mer eftersom den går att matcha till nästan allt.

En annan fördel med Bugaboo Organizer Stroller Bag är att den har en bärrem. Perfekt om du behöver ta loss den från vagnen - då kan du bara bära med dig den den på axeln.

Jag skulle faktiskt vilja påstå att den här organizern passar i princip alla vagnar, oavsett hur handtaget är utformat. Och även på dubbelvagnar, stort plus!


2. Skip Hop Stroller Organizer

Finns i många färger, prisvärd

Helt öppen

Här har vi en organizer som är perfekt om man ska ut en snabb sväng och bara behöver ha med sig det där lilla. Ett perfekt komplement till skötväskan som du kan fylla med det du vill ha nära till hands.

Den har en smart extraficka där man kan förvara sin plånbok, nycklar eller mobil vilket är jättebra i och med att resten av organizern är helt öppen.

Jag uppskattar också de två isolerade dryckesfacken på sidorna. De passar perfekt för nappflaska, vattenflaska eller kaffe till föräldern 😉 Dock får man se upp för spill, organizern rör sig med vagnen och den har inte något lock.

Denna modell av organizer tycker jag lämpar sig bäst på ett så kallat knäledshandtag. På ett sådant sitter den som bäst men den funkar absolut på vagn med teleskophandtag också.

Skip Hop Stroller Organizer finns att köpa i både enfärgat och olika mönster.


3. The Buppa Brand Organizer

Snygga detaljer

Vid öppning, kan bli ostadigt

Buppa Brands organizer är en till väldigt praktisk organizer som vi har använt mycket här hemma.

Den är väldigt rymlig så du får plats med allt det nödvändiga som du behöver nära till hands.

Ävemn här finns en löstagbar liten ”ficka” som stängs med dragkedja. Den går dessutom att ta loss från organizern om du behöver lämna vagnen men vill ta med dig värdesakerna t.ex.

Inuti finns det ett mindre fack med dragkedja samt en justerbar avdelare som går att flytta beroende på var man vill ha den - smidigt! I ytterkanterna finns det också två fack för dryck.

The Buppa Brands organizer finns att köpa i grått eller svart och båda har fina detaljer i brunt. Den går att fästa på de allra flesta barnvagnsmodeller.

Passar dig som vill ha en prisvärd organizer med mycket plats.


4. Britax Organiser

Lock över facket

Passar inte alla vagnar

Britax organizer har även den två isolerade fack för dryck som håller din dryck varm eller kall.

Den har också ett lock vilket kan vara en stor fördel då många andra organizers är helt öppna. Man kanske inte vill att allt ska ligga helt öppet, eller vem vet, man kanske har en klåfingrig bebis som tycker om att rycka ur sakerna som ligger där i.

Flaskhållarna sitter längst ut på varsin sida, locket är i mitten och under det ett lite större fack. Sedan finns det även lite extra förvaring för småsaker på framsidan vilket alltid är ett plus.

Något som kan ses som ett minus är att fästena är rätt breda. Det innebär att den sitter bäst handtaget är vågrätt, som på till exempel Britax GO-modellerna eller ett vinklat knäledshandtag.

Passar i övrigt bäst för dig som vill ha isolerade dryckesfack och lock.


Sophie Nilsson
Sophie NilssonExpert inom skötväskor

Jag är en barnvagnsnörd ut i fingerspetsarna, har sedan jag varit barn själv alltid fascinerats av barnvagnar och hade enorm kunskap långt innan jag själv fick börja rulla vagn på riktigt. Alltid när jag var med kompisar/släkt med barn som satt i vagn ville jag rulla vagnen. Sedan jag fick mitt första barn för 6 år sedan har vi bytt vagnar så många gånger att de flesta höjer på ögonbrynen. Men många vänner har insett att det är en tillgång att känna mig, då jag nu ofta får frågor som tex "vilken är den bästa vagnen?" eller "vilken sulky ska jag välja?" Och med barnvagnsnörderi tillkommer såklart även nörderi inom en hel del tillbehör :-)

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Topplista: Bästa organizern

  • 26 maj 2022
Irianna Tamvaki
Irianna TamvakiExpert inom skötväskor

Organizern är ett otroligt bra tillbehör, speciellt när de första månaderna passerat och man tar mer promenader. Då vill man kunna nå nappen lite snabbare, eller så vill man slippa packa en hel skötväska om man bara ska gå en promenad till centrum för att handla lite. Såklart vill man också ha någonstans att ställa promenad-termosen! Det ska vara så praktiskt som möjligt, och det är också vad jag utgått från när jag rankat produkterna i topplistan.

1. Storksak Stroller Organiser Luxe

Rymlig, vattenavstötande, tålig

Finns inte i så många färger

Storksak har tänkt igenom varenda liten söm på denna organizer. Snygg? Ja! Praktisk? Ja! Vattenavstötande tyg? Ja!

Här möter kvalité praktisk och rymlig förvaring. Det finns plats för två nappflaskor/smala termosar i sidofacken. Det finns även två mindre fack under locket, samt en liten framficka med dragkedja som rymmer din smartphone.

Här ryms det viktigaste: blöjor, ett ombyte, dregglisar, napp(ar), napphållare, skötdyna, salva, ett par klämmisar, våtservetter och någon sked.

Så fort mitt barn blev runt 6-8 månader skippade jag skötväskan helt och hållet, istället kunde jag packa organizern och klara mig bra. Jag hade då en snarlik organizer som denna, från samma märke.

Den är universell och passar de flesta barnvagnarna. Den har också två stora fördelar som är ganska ovanliga bland organizers: vattenavstötande scubatyg som håller dina saker torra och ett heltäckande lock.

Rätt val för dig som letar efter en praktisk, rymlig, vattenavstötande och snygg organizer.


2. Fillikid Buggy Organizer 2in1 Stroller Bag

Mini-skötväska med många tillbehör

Kunde varit lite snyggare

Näst på tur har vi denna organizer från Fillikid. Den är enkel och kommer med massa praktiska tillbehör: flaskvärmare, skötdyna, nappbox och axelband.

När du vill gå ifrån vagnen, t.ex. på en lekplats, kan du enkelt haka av organizern från sina kardborrefästen och hänga den på axeln. En till fördel med axelbandet är att om man har en syskon-/tvillingvagn så kan man hänga den direkt på styret.

Den är rymlig inuti, du kan lätt få plats med 1-2 blöjor, favoritsnuttisen, vällingen och lite till. Tack vare dragkedjan runt hela locket kan du enkelt komma åt hela insidan samtidigt som du kan skydda sakerna från stöld och regn.

Vill du förvara din mobil och hörlurar separat så följer det med en innerficka i mesh som går att ta loss och bära med sig. Fickan har också ett litet hål där du kan trä igenom hörlurs- eller laddsladden.

Nappboxen kommer med en hake så du lätt kan komma åt den. Använder barnet inte napp har du en perfekt liten låda för snacks.

Passar dig som inte vill lägga för mycket pengar men ändå vill ha det lilla extra.


3. Bellotte Elina Organizer

Snygg, prisvärd

Inget axelband

Jag fastnade för denna organizer då den ser så härlig ut! Designen känns enkel men lyxig. Den är gjord av konstläder och går att stänga helt tack vare dragkedjan.

Den breda öppningen gör det enkelt att packa och hitta sakerna. Inuti finns små fack runt om på sidorna för att få bättre ordning.

Här får du plats med det viktigaste: 2-3 blöjor, ett ombyte kläder, ett paket våtservetter och en klämmis. Det finns ett ytterfack för t.ex. en mobil eller skallra. Organizern passar de flesta singelvagnarna/sulkys och monteras med fästena som följer med.

Perfekt för dig som vill komplettera skötväskan med en riktigt snygg organizer att hänga på vagnen.


4. Tinéo Organizer

Bra förvaring för liten peng

Locket täcker inte hela facket

Tinéo organizer må se liten ut, men den har massa små fack så du kan organisera allt du behöver ha med dig. Den är prisvärd, har bra förvaring och kan fästas på de flesta barnvagnar och sulkys.

Mittenfacket består av tre olika utrymmen med gott med plats för en flaska, vällingdoserare och en extra dregglis eller favoritleksaken. Det finns ett litet lock som täcker mittenpartiet.

På baksidan finns en nätpåse som du kan vika ut när du behöver extra utrymme. Det som ploppar upp i mitt huvud är att den skulle passa perfekt för en kladdig haklapp eller en leksak man vill att barnet ska titta på.

Jag rekommenderar denna till dig som är ute efter en mindre organizer till en mindre barnvagn, kanske en resevagn.


5. Skip Hop Stroller Organizer

Liten, kompakt, designen

Saknar heltäckande lock

Skip Hop är känd för sina praktiska och genomtänkta produkter. De tänker inte bara på småbarnsförälderns behov, utan också på design. Har du redan en Skip Hop-skötväska kanske du vill matcha med denna organizer.

Här får du en nätt och smidig organizer med mugghållare. Sen finns även plats för ett mellanmål (kankse 1-2 frukter eller en matburk) och favoritleksaken.

Den lilla framfickan rymmer en mobiltelefon och en mindre plånbok och kan stängas med dragkedja. Den har även ett litet hål så du kan trä igenom hörlurssladden. Fickan kan tas loss från organizern så du kan ha med dig värdesakerna.

Passar de flesta vagnarna, men jag skulle rekommendera den till singelvagnar, sulkys och resebarnvagnar då den är lite mindre.


6. Buddy & Hope Organizer

Prisvärd, barnvagnskrokar medföljer

Dragkedjan öppnas inte helt

Här är en ganska klassisk organizer som du kan lätt trycka ihop så den blir platt när du inte använder den. Den kan förmodligen vara kvar på barnvagnen när du fäller ihop den.

Organizern har dragkedjor på sina två fickor. Det finns en mindre ficka framtill och ett större fack. Du har bra med plats för en flaska, en leksak, ett par blöjor och en dregglis.

Den har en separat ficka för nappflaskor som är öppen, vilket kan vara en fördel för dig som använder långa nappflaskor. Dock kan dragkedjan i mittenfacket bara öppnas från ett håll.

Du kan hänga den på styret med hjälp av barnvagnskrokarna som medföljer. Organizern är universell och kompatibel med de flesta barnvagnarna.

Jag skulle rekommendera denna till dig som vill ha en prisvärd organizer med ett klassiskt utseende.


Irianna Tamvaki
Irianna TamvakiExpert inom skötväskor

Under flera år nu har barns säkerhet intresserat mig stort! Frågar du mina vänner (oavsett om de har barn eller inte) säger de att jag är en bilstolsnörd. Jag har tidigare jobbat i många år inom handel och då kunnat få regelbunden uppdaterad utbildning från bilstolsleverantörer och även NTF-certifiering inom säkerhet i bil. Jag gillar små detaljer som gör stor skillnad och därför skriver jag också om andra kategorier inom barnprodukter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer