Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Guide: Vad ska man ha i skötväskan? - Här är de 5 viktigaste sakerna

  • 25 juni 2019
Sara Advized
Sara AdvizedExpert inom skötväskor
Det här bör du ha i skötväskan
Vad ska man ha i skötväskan? Det viktigaste är såklart blöjor, men vad mer? Här kommer mina bästa tips på vad skötväskan alltid bör innehålla.
Plastpåsar

Plastpåsar är en viktig komponent i skötväskan men är också lätt att glömma packa ner eftersom man inte tänker på det förrän man behöver det. För vad gör du av blöjan om du inte har tillgång till en papperskorg? Dessutom känns det inte alltid helt hundra att slänga blöjan och papperet rakt ner i en offentlig papperskorg. Det finns speciella blöjpåsar, men det går lika bra med hundbajspåsar.

Babyvåtservetter

Våtservetter är en småbarnsförälders bästa vän, något du snart kommer att märka. Om det inte är för blöjbytet så är det för att torka bort kladd. En förpackning med ett riktigt lock underlättar vid bytet. Det finns även små smarta reseförpackningar som knappt tar någon plats alls.

Skötunderlägg

Ett skötunderlägg eller en skötbädd kan förenkla blöjbytet i många situationer. Även om det finns skötbord på många offentliga toaletter så kan det vara skönt med ett eget underlägg att byta på. Och har du inte tillgång till ett skötbord kan du alltid lägga underlägget på golvet och byta där. Kolla bara så att underlägget går att tvätta, för det kommer du vilja (och behöva) göra.

Extrakläder

Ha alltid minst ett set med extra tröja, strumpor, byxor, tröja eller body nedpackat i din skötväska - spill, bajs och kräk hör inte till det ovanliga i livet med en bebis. Tänk på att packa ner kläder som är lätta att ta på och av så slipper du onödigt krångel om olyckan är framme.

Något att äta

Det är guld värt att ha något ätbart redo om magen börjar kurra på den nyfödda. Majskrokar brukar vara uppskattade men t.ex. en klämmis är lättare att packa ner och riskerar inte att smulas sönder i väskan. Om ditt barn dricker ersättning kan det vara skönt att alltid ha med en färdigblandad tetra. Färdig ersättning behöver inte värmas som många tror, så har du bara med en flaska är det ett väldigt smidigt alternativ.


För att få plats med allt detta är det en smart investering att köpa en riktigt bra skötväska som rymmer mycket. Våra experter har listat de bästa skötväskorna på marknaden just nu, kolla in den! Gillar du att kunna fästa väskan på barnvagnen finns det även en lista med snygga organizers.

Andra saker som kan vara bra att ha med sig är dregglisar, filt, extra nappar och små handdukar (bebisar spyr, som sagt). Något ätbart till dig som förälder kan också vara skönt att ha med sig om plats finns, för som småbarnsförälder vet man aldrig när man får äta nästa gång. Skapa en ordning i skötväskan där var sak har sin plats, det gör att man både packar och hittar lättare. Se också till att alltid ha skötväskan färdigpackad och liggandes i barnvagnen, så slipper du joxa med det när det väl är dags att ta sig ut!


Sara Advized
Sara AdvizedExpert inom skötväskor

Hejsan! Jag heter Sara och jobbar här på Prisjakt. Jag letar upp bland annat upp experter och ser till att deras topplistor blir publicerade. Ibland skriver jag guider som jag hoppas kan hjälpa er besökare. Efter att ha läst flera hundra topplistor har jag ganska bra koll på det mesta :)

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer