Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa gaming-tangentbordet
  • 31 jul 2023
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord

Det här med gamingtangentbord har blivit en oerhört stor marknad. Idag finns det väldigt många olika sorter att välja mellan - mekaniska eller med membran, programmerbara knappar eller inte, trådat eller trådlöst, RGB-belysning eller inte - och så vidare...

Tycker du om klickljudet från tangenterna? Eller föredrar du ett så tyst mekaniskt tangentbord som möjligt? Det är lugnt, jag har tipsen för dig! I den här listan berättar jag om mina favoriter och dess fördelar, hoppas du hittar ett tangentbord som passar just ditt spelande!

Det här med gamingtangentbord har blivit en oerhört stor marknad. Idag finns det väldigt många olika sorter att välja mellan - mekaniska eller med membran, programmerbara knappar eller inte, trådat eller trådlöst, RGB-belysning eller inte - och så vidare...

Tycker du om klickljudet från tangenterna? Eller föredrar du ett så tyst mekaniskt tangentbord som möjligt? Det är lugnt, jag har tipsen för dig! I den här listan berättar jag om mina favoriter och dess fördelar, hoppas du hittar ett tangentbord som passar just ditt spelande!

1. SteelSeries Apex Pro (Nordisk)

Supersnabb respons & aktivering

Priset

Apex Pro är för mig ett väldigt unikt tangentbord.

Apex Pro använder sig av en unik teknik med ställbara mekaniska switchar vilket innebär att det går att ställa in hur mycket tangenten behöver tryckas ned för att aktiveras (som minst 0.4mm). Detta ger en enastående prestanda med en responstid på så lite som 0.7ms. Traditionella mekaniska switchar reagerar på ungefär 5ms.

Även hållbarheten för dessa switchar är riktigt bra, 100 miljoner nedtryckningar!

Jag rekommenderar Apex Pro till någon som är en världsvan spelare och kanske även spelar professionellt eftersom tangenterna kan ställas ner till extremt korta aktiveringslängder, vilket gör att de reagerar på minsta lilla tryck i princip.


2. SteelSeries Apex 7 TKL Red Switch (Nordisk)

Inbyggd OLED-skärm

Kritiserad programvara

Jag tycker att SteelSeries Apex 7 TKL Red är ett bra tangentbord för spelare som vill ha en kompakt och hållbar design med mekaniska brytare och RGB-belysning.

Tangentbordet är utrustat med en OLED-skärm som visar information från spel och appar, inklusive textmeddelanden från tjänster som Discord. Det finns dedikerade multimediakontroller som gör det lätt att justera volymen och inställningarna.

Tangentbordet har också en aluminiumram av flygplansklass som ger det en stabil och robust känsla. Jag gillar att man kan välja mellan tre olika vägar för kabeldragningen, då skrivbordet fortfarande kan hållas snyggt och i ordning. Även pedanten kan bli nöjd med ett trådbundet tangentbord!

Notera att just denna modell har röda switchar, föredrar du t.ex. bruna eller blå så finns det också.


3. Corsair Gaming K100 RGB Corsair OPX (Nordisk)

Premiumkvalité & prestanda

Dyr & använder dubbla mjukvaror

Jag har tidigare varit en stolt ägare av ett Corsair-tangentbord och snart kanske det är dags igen.

K100 från Corsair är verkligen ett slående tangentbord med riktig premiumkänsla. Borstat aluminium är något alldeles speciellt, nä men seriöst, byggkvalitén känns riktigt bra både i själva tangentbordet och i brytarna. Tack och lov är det även ett mjuk handlovsstöd, fantastiskt!

Något som kan vara en nackdel är att makroknappar verkar funka bäst ihop med Elgato Stream Deck, vilket i princip gör att det krävs två mjukvaror för att dra full nytta av tangentbordet - en för att styra belysning och en för makroknapparna. Men det är också en fantastisk möjlighet om du streamar när du spelar.

Som hos de flesta gamingtangentbord i den övre klassen så är det 100% NKRO, det vill säga att varenda knapptryck registreras, oavsett hur många tangenter du trycker ned samtidigt!


4. Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)

Plug n' play, prisvärd

Låter en del, belysning zonvis

Näst ut är XTRFY's K4-modell.

Det här tangentbordet är riktigt hållbart och robust. Det ligger stadigt på skrivbordet och tangenterna känns kvalitativa.

Jag har recenserat Xtrfy K4 här på Prisjakt tidigare och det som jag tyckte var bäst med tangentbordet är att det är så enkelt och simpelt trots bra prestanda. Det behövs till exempel ingen programvara för att ändra färgerna på tangentbordet, utan det görs direkt med hjälp av tangenterna.

Xtrfy K4 är väldigt prisvärt, du får ett prestandakraftigt tangentbord som responsivt hänger med när du spelar. Byggkvalitén i Xtrfy K4 är bland det allra bästa av alla tangentbord jag provat.

K4 passar utmärkt för dig som inte vill hålla på och krångla med att installera program för att ändra lite belysning. Det är bara att koppla in och använda!

Vår expert Jesper Grandien har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Razer BlackWidow V3 Pro Green Switch (Nordisk)

Premiumkänsla

Priset

Jag har i en annan lista skrivit om det här gamingtangentbordet från Razer. Då för att det "bara" är ett grymt tangentbord som är trådlöst, men bra för spel, det är det också. BlackWidow V3 Pro har goda anslutningsmöjligheter med både Bluetooth, trådlös 2,4Ghz och via USB-C.

Det är ett hållbart tangentbord som utlovar en hållbarhet på 80 miljoner klick. Utöver det medföljer ett handledsstöd i konstläder som verkligen sätter prägeln för framtida handledsstöd!

BlackWidow V3 Pro finns med både gröna och gula switchar, det vill säga: klickiga switchar eller lite tystare, mjukare switchar.

Priset kan diskuteras men motiveras lättare för den som verkligen vill ha just ett trådlöst gamingtangentbord i god kvalitet. Kvalitén speglas tydligt i tangentbordets aluminiumkonstruktion tillsammans med handledsstödet.


6. Svive Triton Pro Mini Red (Nordisk)

Bra anpassningsmöjligheter

Endast USB-C

Har du kollat igenom listan och inte hittat något minimalistiskt tangentbord ännu? Då tycker jag du ska spana in detta tangentbord från Svive.

Tangentbordet är i allra högsta grad minimalistiskt för gaming i en 60%-design med 62 tangenter. Sitter du trångt eller gillar att vrida på tangentbordet när du spelar? Då kanske detta mekaniska tangentbord med röda switchar är något för dig!

Tangentbordet är trådbundet via USB-C. Triton Pro har goda möjligheter till att anpassa tangentbordet efter just ditt spelande, vare sig det gäller färgscheman eller olika makrokombinationer så duger detta tangentbordet utmärkt. Det har en hållbarhet på 70 miljoner klick.

För dig som vill ha ett minimalistiskt tangentbord för spel.


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer