Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa tangentbordet för kontoret
  • 27 sep 2023
Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord

Jag vet hur viktigt det är med ett praktiskt och skönt tangentbord när man ägnar flera timmar per dag till att sitta vid datorn och skriva.

I den här topplistan har fokuserat på lämpliga tangentbord för kontorsarbete. Kanske föredrar du ett trådlöst tangentbord? Ett rejält handledsstöd? Eller kanske ett välbelyst och mekaniskt tangentbord? I den här listan hittar du allt det och jag går igenom mina bästa tips! ⌨

Jag vet hur viktigt det är med ett praktiskt och skönt tangentbord när man ägnar flera timmar per dag till att sitta vid datorn och skriva.

I den här topplistan har fokuserat på lämpliga tangentbord för kontorsarbete. Kanske föredrar du ett trådlöst tangentbord? Ett rejält handledsstöd? Eller kanske ett välbelyst och mekaniskt tangentbord? I den här listan hittar du allt det och jag går igenom mina bästa tips! ⌨

1. Logitech MX Keys (Nordisk)

Otrolig batteritid, tyst

Kostar extra för handledsstöd

Logitech MX Keys är min personliga favorit bland trådlösa tangentbord. Jag använder själv det här tangentbordet dagligen. Det är väldigt lämpligt för den som skriver mycket och jag som programmerare tycker detta tangentbord fungerar riktigt bra.

Det som är extra bra med det här tangentbordet är att det kan kopplas upp med både med den medföljande USB-mottagaren samt Bluetooth. Det är dessutom enkelt att byta mellan tre olika datorer. Fungerar både för PC och Mac.

Batteritiden är riktigt lång! Enligt Logitech håller det 10 dagar på en full laddning med belysning, men mitt batteri brukar räcka mycket längre än så, kanske menar de 10 dagar i sträck eller vid väldigt mycket användning. Logitech anger också att batteritiden är upp till 5 månader utan belysning.

Tangenterna är konkava och bidrar till en bättre precision när du skriver på tangentbordet.

Perfekt för dig som skriver mycket, ofta och vill ha ett stabilt, tyst och bekvämt tangentbord.


2. Logitech MX Keys Mini (Nordisk)

Kompaktare

Utan numpad

Jag tycker om MX Keys-modellerna så pass mycket att jag också vill tipsa om varianten utan numpad.

Med ett tangentbord som inte är lika stort kommer du närmare musen och undviker onödiga rörelser som kan belasta axlarna. Det är helt enkelt mer ergonomiskt utan numpaden om man kan klara sig utan den. Det är dock viktigt att komma ihåg att den mindre varianten av tangentbordet saknar det handledsstöd som finns till det fullstora tangentbordet.

Även denna variant håller i cirka 10 dagar på en full laddning med bakgrundsbelysning och cirka 5 månader utan belysningen.

Nackdelen är som sagt att man blir utan numpaden samt några snabbknappar som att låsa datorn, öppnar miniräknaren eller ta en skärmdump. Men använder du inte numpaden tycker jag absolut att du ska välja denna variant istället för den fullstora.


3. Apple Magic Keyboard with Numeric Keypad (SV)

Smidig parkoppling, tyst

Ingen belysning, inget handledsstöd

Här har vi Apple-fantasternas favorit. Det här tangentbordet är speciellt lämpat för dig som arbetar på en Applemaskin.

Magic Keyboard är trådlöst och parkopplas enkelt och smidigt med din Mac eller iOS-enhet. Magic Keyboard har väldigt bekväma tangenter som gör skrivandet enkelt och passar återigen bra för de som är vana Mac-användare.

Batteritiden uppges vara minst 1 månad men här finns det faktiskt ingen belysning för tangentbordet. Det laddas med en Lightning till USB-kabel och parkopplas via Bluetooth utan extern USB-mottagare.

Nackdelen med detta tangentbord är helt klart att det inte har stöd för andra enheter så som Windows-datorer. Ingen belysning kan också bli ett problem om du trivs med att arbeta i mörkare miljöer.

Men trivs du med Apples produkter och ekosystem så är detta tangentbord varmt rekommenderat.


4. Deltaco TB-509 (Nordisk)

Bra vatten- & dammtålighet

Väldigt minimalistisk design

Är du kontorets klumpeduns? Då har jag tangentbordet för dig! Det här tangentbordet från Deltaco är spillsäkert och IP68-certifierat vilket innebär en bra tålighet för både vatten och damm.

Tangentbordet har blå bakgrundsbelysning som är ställbar i 4 olika lägen. Det finns även en "pointing-stick" som gör att du även kan styra musen ifrån tangentbordet. Livslängden på tangenterna uppskattas vara 2 miljoner knapptryckningar!

Det här är ett litet och kompakt tangentbord som du inte behöver oroa dig för att spilla på, eller få damm över.

Jobbar du utomhus eller inne i ett badhus? Då är det här det bästa tangentbordet för dig!


5. Logitech K280e (Nordisk)

Priset

Ej löstagbart handledsstöd

Ibland fungerar ett helt vanligt tangentbord superbra.

Det här tangentbordet kanske inte har supermånga finesser men priset är ju oslagbart. För priset får du ett någorlunda tyst tangentbord med integrerat handledsstöd.

För en vanlig kontorsanvändare som ibland är på språng så är det här ett jättebra tangentbord för dagliga sysslor. Även då i öppna kontorslandskap eftersom tangentbordet inte håller en för hög ljudnivå. Priset är dock den största fördelen här.

För den som bara vill ha ett bra tangentbord och inte behöver något utöver det vanliga är det här det bästa alternativet. Skulle det gå sönder eller bli dränkt i kaffe kan man utan tvekan köpa ett nytt på direkten. Eller varför inte köpa två på en gång?


Jesper Grandien
Jesper GrandienExpert inom tangentbord

Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer