Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa ansiktsrengöring

Köpråd från Prisjakt Experter

Jag skulle vilja påstå att rengöringen är det viktigaste i hudvårdsrutinen. För att övriga hudvårdsprodukter ska få de bästa förutsättningarna behövs det ett rent ansikte att börja på!

Jag vet inte om du hört om begreppet tvåstegs-rengöring men med det menas att du rengör ansiktet i två steg för att få bort alla produktrester från ansiktet. Då använder man först en oljebaserad rengöring som löser upp fet smink, spf m.m. och följer sedan upp med någon form av mousse, gel eller krämliknande rengöring. Använder man inte så heltäckande smink, eller om det gäller morgonrengöringen, då räcker det att rengöra ansiktet en gång och skippa den oljebaserade rengöringen.

Ni måste ju hålla med om att känslan av att tvätta ansiktet med en bra rengöring på kvällen och morgonen är så skönt! I den här listan har jag tagit fram några av mina favoriter av alla jag testat. På bilden använder jag rengöringen som hamnar i toppen, Make P:rem-cleansern.

1. Make P:rem Safe Me. Relief Moisture Cleansing Foam 150ml

Otroligt skön och VÄLDIGT dryg!
Doften kunde varit bättre...

Det finns ansiktsrengöring och så finns det ansiktsrengöring.

Den här är otrolig! Jag fick den i en liten tub som prov en gång och den räckte en evighet. Att beställa en ny var en självklarhet när tuben var slut.

Det behövs otroligt lite för hela ansiktet och man känner sig verkligen ren efteråt. Den ger ifrån sig ett mjukt skum vilket gör att det är lätt att få ut produkten i hela ansiktet. Den lämnar huden återfuktad och passar utmärkt till dig som har känslig hy och gillar lugnande ingredienser som salvia och åkerbär.

Doften är inget speciellt...hade det vart någon frisk doft hade den varit sinnessjukt perfekt även om den redan är ruskigt nära.

Den här hamnar i topp för att man känner sig otroligt ren efteråt - med VÄLDIGT lite produkt dessutom - och så är den är verkligen effektiv! Man känner sig återfuktad och huden blir lugn.

Ett säkert kort och en pangprodukt för en riktigt bra peng!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Make P:rem Safe Me. Relief Moisture Cleansing Foam 150ml
Make P:rem Safe Me. Relief Moisture Cleansing Foam 150ml
259 kr

2. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml

Oljig formula blir härligt mjölkig
Lite för rinnig

Denna oljebaserade rengöringen från Klairs är riktigt grym.

Som jag skrev i inledningen behöver man ibland köra en dubbelrengöring. Den här är riktigt grym som det första steget i rengöringen om du har en fetare bas eller en spf som är svår att få bort med en lättare rengöring. Eller varför inte på vintern då vi alla brukar ha lite torrare hy.

Den här känns inte alls stramande efteråt, utan tvärtom, väldigt återfuktande. När formulan kommer i kontakt med vatten så ändras den till en mer mjölkig formula vilket är sjukt bra då man inte får känslan av att man känner sig oljig efter användning.

Jag kan rekommendera att använda denna i duschen. Jag brukar först smörja in den och sedan lösa upp den med vatten så den får den där mjölkiga konsistensen. Den har en lätt doft som jag gillar.

Att den har en pumpflaska är ett stort plus, dock är formulan lite lös så de gäller att ha koll när man doserar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml
228 kr

3. Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150ml

Otroligt bra pris för det man får!
Lite väl parfymerad

Här har vi en otroligt bra budgetprodukt!

Jag gillar verkligen mousse-rengöringar och denna är inget undantag. Den gör att man känner sig ren, och den är lätt att pumpa ut. Förpackningen är genomskinlig så man ser hur mycket produkt som är kvar - en liten grej man kanske inte tänker på när man köper en produkt, men otroligt uppskattat när man väl har det. Inga överraskningar om att produkten helt plötsligt är slut.

Den som har en känslig hy och har lite svårt för starka dofter kan uppleva att den här är lite för mycket, och jag är villig att hålla med där. Doften är fantastisk, men kanske lite väl parfymerad. Men man känner sig definitivt ren efter användning och med tanke på det och priset så är det ändå en vinnare.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150ml
Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150ml
52 kr

4. Elemis Superfood Cica Calm Cleansing Foam 180ml

Härlig tvålkänsla!
Man ser ej hur mkt som finns kvar

Ännu en underbar mousse-rengöring!

Den här lämnar ens hy riktigt ren och fräsch efter användning och jag älskar doften. Den har också egenskaper som ska lugna och återfukta huden, vilket jag tycker att den gör. Jag gillar förpackningen men samtidigt stör det mig att man inte ser hur mycket produkt som finns kvar.

Moussen är verkligen fast och består av väldigt små bubblor. Jag tycker dock att man behöver ca 3 pump för att få tillräckligt för hela ansiktet. Doften är fantastiskt frisk!

Gillar du "tvål-känsla" när du rengör ditt ansikte så kommer du älska denna! Med tvålkänsla så menar jag att den ger känslan av att tvätta sig med tvål och vatten (som annars är ett big no). Den är alltså löddrande och inte krämig, men ger inte den där strama känslan som tvål ger dock 😅

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Elemis Superfood Cica Calm Cleansing Foam 180ml
Elemis Superfood Cica Calm Cleansing Foam 180ml
218 kr