Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ansiktsrengöring

  • 3 mar 2022
Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom ansiktsrengöring

Jag skulle vilja påstå att rengöringen är det viktigaste steget i hudvårdsrutinen. För att övriga hudvårdsprodukter ska få de bästa förutsättningarna behövs det ett rent ansikte att börja på!

Jag vet inte om du hört om begreppet tvåstegs-rengöring men med det menas att du rengör ansiktet i två steg för att få bort alla produktrester från ansiktet. Då använder man först en oljebaserad rengöring som löser upp fet smink, spf m.m. och följer sedan upp med någon form av mousse, gel eller krämliknande rengöring. Använder man inte så heltäckande smink, eller om det gäller morgonrengöringen, då räcker det att rengöra ansiktet en gång och skippa den oljebaserade rengöringen.

Ni måste ju hålla med om att känslan av att tvätta ansiktet med en bra rengöring på kvällen och morgonen är så skön! I den här listan har jag tagit fram några av mina favoriter av alla jag testat. På bilden visar jag formulan på rengöringen som hamnar i toppen, Elemis cleansing balm.

1. Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm 105g

Tar verkligen bort allt, doften

Ev. stark doft för den känsliga

Använder du mycket smink på dagarna, eller har en bas som innehåller SPF (som alla BÖR ha)? Ja, då är denna rengöringen för dig! För den här tar verkligen bort ALLT! Det krävs också väldigt lite produkt vilket gör att den kommer undan med den dyra prislappen.

Formulan smälter på huden och doften är helt magisk. För den känsliga kan den eventuellt uppfattas som stark, men jag har inget problem med doften då den är väldigt fräsch.

Trots att det är en oljerengöring så känner man sig inte alls oljig efter användning. Den kan även användas som ansiktsmask i 10 minuter men jag ser tyvärr inget syfte med det.

En fantastisk lyxig produkt i sin helhet. Och ingen kan ju missa den fantastiska gula färgen som lyser upp i badrumshyllan! En riktigt jäkla wow-produkt!


2. Make P:rem Safe Me. Relief Moisture Cleansing Foam 150ml

Otroligt skön och VÄLDIGT dryg

Doften kunde varit bättre...

Det finns ansiktsrengöring och så finns det ansiktsrengöring.

Den här är otrolig! Jag fick den i en liten tub som prov en gång och den räckte en evighet. Att beställa en ny när tuben tog slut var en självklarhet.

Det behövs otroligt lite för hela ansiktet och man känner sig verkligen ren efteråt. Den ger ifrån sig ett mjukt skum vilket gör att det är lätt att få ut produkten i hela ansiktet. Den lämnar huden återfuktad och passar utmärkt till dig som har känslig hy och gillar lugnande ingredienser som salvia och åkerbär.

Doften är inget speciellt...hade den haft en frisk doft eller något så hade den varit helt perfekt, även om den redan är ruskigt nära.

Den här hamnar i topp för att man känner sig otroligt ren efteråt - med VÄLDIGT lite produkt dessutom - den är verkligen effektiv! Man känner sig också återfuktad och huden blir lugn.

Ett säkert kort och en riktig pangprodukt för en bra peng!


3. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml

Oljig formula blir härligt mjölkig

Lite för rinnig

Denna oljebaserade rengöringen från Klairs är riktigt grym.

Som jag skrev i inledningen behöver man ibland köra en dubbelrengöring. Den här är riktigt grym som det första steget i rengöringen om du har en fetare bas eller en spf som är svår att få bort med en lättare rengöring. Eller varför inte på vintern då vi alla brukar ha lite torrare hy.

Den här känns inte alls stramande efteråt, utan tvärtom, väldigt återfuktande. När formulan kommer i kontakt med vatten så ändras den till en mer mjölkig formula vilket är sjukt bra då man inte får känslan av att man känner sig oljig efter användning.

Jag kan rekommendera att använda denna i duschen. Jag brukar först smörja in den och sedan lösa upp den med vatten så den får den där mjölkiga konsistensen. Den har en lätt doft som jag gillar.

Att den har en pumpflaska är ett stort plus, dock är formulan lite lös så de gäller att ha koll när man doserar.


4. Ecooking Cleansing Gel 200ml

Så härlig formula och konsistens

Pumpen som kan klogga igen

Den här rengöringen har blivit en av mina favoriter. Varför? Jo, jag älskar dess gelformula!

Den känns också väldigt uppfriskande på huden och tar bort allt smink otroligt effektivt.

Jag upplever den både återfuktande och att den är väldigt snäll mot huden. Kanske inte så konstigt då den innehåller både E-vitamin och solrosolja.

Det enda jag har att klaga på är förpackningen. Jag brukar alltid uppskatta pumpflaskor men konsistensen verkar göra att produkten lätt kloggar igen, vilket gör att den helt plötsligt kan ge ett snedsprut. Det är det enda som gör att den inte hamnar längre upp på listan. Ett tips är att spruta nära handen så man inte får det på sig.

Doften funkar, den är helt okej men inte wow.

Att jag inte gillar varken doften eller flaskan särskilt mycket, men att Ecooking Cleansing Gel ändå hamnar på listan, visar bara hur mycket jag älskar innehållet. Det här är en riktigt, riktigt bra produkt. Den är även vegansk!


5. Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150ml

Otroligt bra pris för det man får!

Lite väl parfymerad

Här har vi en otroligt bra budgetprodukt!

Jag gillar verkligen mousse-rengöringar och denna är inget undantag.

Moussen är lätt att pumpa ut och man känner sig otroligt ren efter användning. Förpackningen är genomskinlig så man ser hur mycket produkt som är kvar - en liten grej man kanske inte tänker på när man köper en produkt, men otroligt uppskattat när man väl har det. Inga överraskningar om att produkten helt plötsligt är slut.

Den som har en känslig hy och har lite svårt för starka dofter kan uppleva att den här är lite för mycket, och jag är en av dem. Doften är fantastisk, men kanske lite väl parfymerad. Men man känner sig definitivt ren efter användning och med tanke på det och priset så är det ändå en vinnare.


6. Elemis Superfood Cica Calm Cleansing Foam 180ml

Härlig tvålkänsla!

Man ser ej hur mkt som finns kvar

Ännu en underbar mousse-rengöring!

Den här lämnar ens hy riktigt ren och fräsch efter användning och jag älskar doften. Den har också egenskaper som lugnar och återfuktar huden. Jag gillar förpackningen men samtidigt stör det mig att man inte ser hur mycket produkt som finns kvar.

Moussen är verkligen fast och består av väldigt små bubblor. Jag tycker dock att man behöver ca 3 pump för att få tillräckligt för hela ansiktet. Doften är fantastiskt frisk!

Gillar du "tvål-känsla" när du rengör ditt ansikte så kommer du älska denna! Med tvålkänsla så menar jag att den ger känslan av att tvätta sig med tvål och vatten (som annars är ett big no).

Den är alltså löddrande och inte krämig, men ger såklart inte den där strama känslan som tvål ger 😅


Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom ansiktsrengöring

Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer