Prisjakt
HemPrisjakts experterAnsiktsrengöringTopplista - Bästa ansiktsrengöring för känslig hud

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ansiktsrengöring för känslig hud

29 januari 2024

Rengöring. Ett av de stegen i sin hudvårdsrutin som man faktiskt behöver. Allra helst på kvällen då vi vill tvätta av all SPF, smink och smuts som samlats under dagen. Här kommer jag lista 4 rengöringar som passar känslig hud. Kom dock ihåg att bara för det heter känslig hud så kan även de med normal, torr hud eller akne använda dessa. Jag brukar säga att en bra och ideal rengöring ska göra rent, inte lämna någon hinna eller torka efteråt samt knappt kännas.

PS. Alla produkter i den här listan förtjänar egentligen att hamna på första plats men jag ska försöka bena ut varför den ena är snäppet bättre än den andra!

1. CeraVe Hydrating Cleanser 236ml

Priset!

Ingenting

CeraVe är ett märke som ni kanske märkt att jag tycker väldigt mycket om, om ni läst mina tidigare topplistor.

Men det är ju så bra! Prisvärt, håller vad det lovar och innehåller bra ingredienser. Den här rengöringen är inget undantag!

Hydrating Cleanser är en rengöring som faktiskt både kan användas i ansiktet och på kroppen men jag tycker den fungerar bäst i ansiktet.

I INCI (innehållslistan) kan vi läsa om tre olika typer av ceramider som stärker upp hudbarriären samt hyaluronsyra och glycerin som återfuktar huden. Använd den två gånger på raken om du har mycket smink eller SPF, annars räcker det med en gång.

Att få en sådan här bra produkt för under hundralappen (sa jag att det var 236 ml?!?) är ett KAP. Att den dessutom är parfymfri gör den inte sämre direkt. En solklar förstaplats!


2. Acasia Skincare Clean Cleanser 100ml

Ingredienserna

Priset

ACASIA är ett svenskt märke som har fantastiska kvalitetsprodukter. Den här rengöringen må vara lite dyrare men är faktiskt värd varenda krona.

Den här rengöringen är så pass mild att det känns som att rengöra huden med ”tjockt” vatten - UTAN att minska på effekten.

Med ett innehåll av bland annat glycerin som återfuktar huden, E-vitamin som är en mild antioxidant samt rapsolja och nyponfröolja som både gör huden mjuk men även löser upp smutsen/SPF:en/sminket, kan man inte bli besviken.

Även här så krävs det dubbelrengöring om du har mycket smink/SPF på dig men annars räcker det lätt med en gång.

Anledningen till att den här inte kniper en första plats är både för priset och för att den inte är parfymfri, dock är doften väldigt, väldigt mild. Väl värd en silvermedalj!


3. ACO Sensitive Balance Micellar Gel 200ml

Lättillgänglig

Krävs en kraftigare rengöring innan

Den här rengöringen bygger på micellär-tekniken. Det vill säga att ämnen i rengöringen ”drar åt sig” smuts och dylikt från huden.

Rengöringen är i gelform och kan antingen användas som en vanlig rengöring med vatten eller genom att bara torka av produkten, utan att använda vatten. Optimalt för den ultratorra eller känsliga hudtypen.

Utöver micellär-tekniken så innehåller den prebiotika som ska främja hudens goda bakterier genom att trycka bort ”de onda” och på så sätt stärka huden.

Den här är perfekt morgonrengöring och som andra rengöring på kvällen. Tycker den är lite för vek för att användas ensamt på kvällen när huden är mer ”smutsig”, även om man kör två gånger.

Den förtjänar dock en tredje plats för lättillgänglig, bra pris och parfymfri samt passar alla.


4. Paula's Choice Calm Ultra-Gentle Cleanser 200ml

Mild, skonsam, passar alla

Priset

Denna hette förut: CALM Nourishing Cleanser.

Den här rengöringen skulle verkligen hamna på en pallplats om det inte vore för priset. MEN den är mer än värd att vara med på min topplista, om än så bara på fjärde plats.

Paula's Choice Calm Ultra-Gentle Cleanser rengör skonsamt utan att strippa huden eller lämna den stram efteråt. Den gör både så att rodnad lägger sig och att huden blir mjuk och återfuktad. Den kan användas två gånger om du använt mycket smink/SPF, eller en gång om du kört en lättare sminkning.

Den finns i resestorlek vilket är perfekt för att se om man diggar den innan man beställer en fullsize. Psst.. de flesta Paulas Choice finns i resestorlek så man kan testa innan man köper!

Precis som alla Paulas Choice's produkter är den parfymfri och har aldrig testats på djur.


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer