Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa duschtvål

  • 30 maj 2022
Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom duschtvål

Har du som jag (tidigare) tänkt att all kroppstvål är same same och att det inte spelar någon roll vilken man väljer? Men det gör det definitivt! En bra kroppstvål kan göra mycket men det kan även en sämre! Har man t.ex. vintertorra ben som bara skriker efter fukt bör man se upp så att ens duschtvål inte torkar ut dem ännu mer - för det kan vissa produkter göra. Tidigare brydde jag mig inte så värst mycket men sedan jag började prova annat och märkte en skillnad så har jag blivit bra mycket mer kräsen. Dessutom vet jag att en bra kroppstvål kan innebära att jag slipper smörja mig med kräm dagen efter. Säg emot mig om jag har fel, men det finns ju inget som är tråkigare än det 😁

Här ser ni en bild när jag använder Ida Warg summer melon shower mousse medan jag rakar mina ben. Helt fantastisk formula! Och framförallt lämnar den dina ben återfuktade trots rakning. Nämnde jag att doften är magi?

1. Ida Warg Summer Melon Shower Mousse 200ml

8 dofter, kan användas som rakgel

Finns ej i travel size

Om du har missat denna shower mousse från Ida Warg, då har du missat något alldeles extra!

Det här är nämligen en kroppsmousse som man sprutar i handen. Från början är den i gelform men vid kontakt med vatten omvandlas den och blir en mousse. En fantastiskt härlig formula dessutom!

Min favorit är melon, den doftar precis som melongodis. Doften jag gillar minst är Vanilla Fudge som är riktigt söt i doften. Den är dock de flestas favorit, så vilken doft man gillar är helt klart individuellt. Därför är det så himla bra att de tagit fram hela åtta olika dofter - ett stort plus! Så det finns garanterat en doft för alla.

Ocften som sprider sig i badrummet efter man duschat är drömmig. Precis som produkten i sig, DRÖMMIG!

Produkten räcker länge och flaskan är otroligt lätt (och snygg!) men jag önskar att den fanns i travel size.

Formulan är skön mot huden och lätt att jobba med. Den fungerar även bra att raka benen med, perfekt att bara kunna ha en och samma produkt istället för att behöva två olika. Man blir inte torr alls efteråt, utan tvärtom återfuktad!


2. Eucerin pH5 Shower Oil 400ml

Perfekt för torrisar, prisvärd

Inte den charmigaste doften

Bästa duschtvål för torr hy.

Den här har jag använt flitigt sedan jag provade den för första gången och den har förändrat mycket för mig som tidigare var en torris.

Tre pump räcker gott och väl till hela kroppen och man slipper att smörja benen efter då den återfuktar så bra. Man känner sig otroligt återfuktad efteråt utan att känna sig oljig.

Själva produkten och utseendet i sig känns inte så lyxigt men att den har en pump, det älskar jag. Doften vet jag inte riktigt vad jag tycker om, den funkar men är absolut inget jag skulle längta till.

Ett annat plus är att produkten går att köpa som refill - både smart och klimatsmart!

Den löddrar inte lika mycket som en vanlig kroppstvål vilket jag förstår då den har en mer oljig formula. Men med resultatet den ger så gör det ingenting.

Perfekt duschtvål för för dig med vintertorra (eller bara allmänt torra) ben!


3. Treaclemoon Bath & Shower Gel 500ml

DOFTEN, finns som reseförpackning

Saknar pump

Denna underbara kroppstvål är också en stor favorit och det har den varit i flera år!

På bilden ser du doften Rasberry Kiss men den som jag vill tipsa om är One Ginger Morning 🧡 Den har frisk doft som jag älskar och den löddrar bra, precis som jag vill ha det. Jag kan nästan längta efter en dusch bara för att få känna doften...

Den finns även som liten flaska, som jag många gånger köpt för att ge bort i presentkit och det har alltid blivit uppskattat. Jag har även en liten hemma som jag brukar fylla på när jag ska åka iväg.

Den är populär och tar ofta slut, så att beställa i tid är ett måste (och självklart kör jag då på två). Doften är magisk och jag älskar att den finns i en liten förpackning. Hade dock gärna sett en med pump dock…

Jag upplever att den är mjukgörande och att man känner sig snäppet piggare efter användning, något jag tror kan bero på doften av ingefäran som sprider sig i badrummet!

En lite lyxigare tvål till ett riktigt bra pris. Kan även användas som badskum!


4. Family Fresh Shower Cream 500ml

Doften och de billiga priset!

Inte så återfuktande

En riktig klassiker och budgetfavorit.

Doften jag främst vill tipsa om är Soft Rain som har en otroligt härlig vårdoft. Den gör det den ska men inte så mycket mer, men för det här priset kan man inte klaga. Köper man en enlitersförpackning får man dessutom en pump, och det fortfarande till ett otroligt lågt pris.

Man blir såklart ren men en återfuktande kräm efter duschen kan behövas om du är en torris. Jag har provat andra dofter men det slutar alltid med att jag köper samma doft, Spring Rain. Jag ser alltid till att ha en förpackning hemma. Förpackningen känns dock lite billig, men som sagt - för detta priset spelar det ingen roll.

För dig som inte vill lägga mer pengar än nödvändigt på en duschcreme, och inte behöver massa specifika egenskaper, då kan jag verkligen rekommendera denna väldoftande budgetprodukt.


5. Grenna Solid Hand Soap

Tvålkonstverk, fin inredningsdetalj

Tar lite mer tid, svår att få tag i

Lyxens lyx! Den här fasta, populära tvålen ser ut som konst. Man blir riktigt stolt av att ha den i sitt badrum, vilket mönster och vilken doft!

Då det är en fast tvål kan det ta ett tag innan man får in en teknik som funkar men doften av polka som sprids går inte att beskriva. Jag älskar polkagris!

Den håller väldigt länge vilket är ett stort plus. Det är också en fin present att ge bort men jag tycker såklart man bör unna sig själv en också.

Det finns många olika dofter och utseenden att välja mellan och jag vill framförallt tipsa om Grapefrukt Bellini, Lemon, Fresh Cotton, De Luxe, Green Apple och Spa.

Den här tvålen är handgjord i Gränna vilket jag älskar. Den kan vara svår att hitta men det finns en lista på återförsäljare hos Grevinnans Rums egna hemsida. Den kostar lite men jag tycker inte den är dyr med tanke på vad man får, ett konstverk som dessutom är en otroligt bra produkt.

Har jag bråttom i duschen väljer jag dock en annan då det kan ta lite tid att tvåla in sig. Men vill du ha en bra anledning för en längre och härligare dusch, då är denna mer än en bra anledning.


Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom duschtvål

Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer