Prisjakt
HemPrisjakts experterAnsiktsmaskerTopplista - Återfuktande ansiktsmasker

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Återfuktande ansiktsmasker

29 januari 2024

Älskade återfuktande ansiktsmask! En ansiktsmask som passar alla - den torra, den känsliga, den aknebenägna eller den med fet hudtyp. Alla hudtyper behöver nämligen fukt för att bli återfuktad och bygga upp samt stärka hudbarriären.

Det som är det fina är att de kommer i alla olika former: sheetmasks, krämmasker som man sköljer av eller krämmasker som man sover med. De kan även vara mer eller mindre rika på fukt och fett, vilket gör att alla kan hitta en favorit. Här listar jag fyra masker som jag har ett gott öga till, hoppas du hittar en ny favorit!

1. Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask Normal/Dry/Very Dry 118ml

Passar alla!

Inget

Den här masken har funnits i nästan alla hudvårdsintresserades badrumsskåp, det kan jag nästan slå vad om. Och den är SÅ bra! Paulas Choice är ett märke som bygger på kvalité och det här är inget undantag.

Enligt beskrivningen är den speciellt framtagen för en mogen, känslig och extra torr hud men jag tycker att den passar alla.

Är du extra torr och känslig? Applicera ett tjockt lager och sov med den. Har du en fetare hudtyp, applicera ett tjockt lager och skölj sedan av, alternativt sov med ett tunnare lager som nattkräm. Oavsett vad så lovar jag att du kommer känna dig mer återfuktad och lugn i huden.

Ingredienserna är även de (såklart) fina. Här hittar vi en blandning av antioxidanter, lipider och fettsyror (fett som bygger upp hudbarriären) och glycerin som återfuktar.

En solklar och återfuktande förstaplats!


2. Origins Drink Up Intensive Overnight Mask 75ml

Lättillgänglig

Luktar starkt

Den här masken har vunnit pris i Kicks Beauty Awards både år 2020 och år 2021 vilket jag kan förstå.

Den här masken ska användas som nattmask, det vill säga att man applicerar ett rikt lager och sover med den. En del säger att det bara är ett annat namn på nattkräm och det må så vara, men en nattmask ger en härligare känsla av lyx, speciellt när den är så bra.

Drink Up Intensive Overnight Mask innehåller både avokado, aprikoskärnolja och glycerin som återfuktar samt niacinamid som bygger upp hudbarriären och jobbar på porerna. Den innehåller även japansk tång som också ska reparera hudbarriären.

Den här masken är inte för den allra känsligaste eller torraste eftersom den luktar rätt mycket och inte är lika rik på återfuktning som nummer ett på den här listan, men den är väl värd en andraplats!

En populär nattmaskt som återfuktar och jobbar på porerna.


3. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml

Återfuktar OCH ger glow!

Inte för den allra torraste

Koreansk hudvård exploderade verkligen för några år sedan! Koreansk hudvård innehåller milda med effektiva ingredienser med en sund och frisk hudbarriär som mål.

Med en konsistens av fast gelé som smälter i kontakt med fingrarna kan den användas som både nattmask, serum, dagkräm eller som en tjockare toner. Det här är nämligen en multiprodukt utan dess like!

Innehållet i Freshly Juiced Vitamin E Mask är helt magiskt. Du hittar Vitamin E vilken fungerar som antioxidant och är återfuktande, niacinamid som bland annat jobbar på porerna och reglerar talgproduktionen samt adenosine som boostar kollagensyntesen.

Den här är väl värd en pallplats, om så "bara" en tredje plats. Det är enbart för att den inte passar den allra torraste som ensam nattmask, men väl som serum under en rikare kräm. Därmed passar den alla på ett eller annat sätt!

Fantastisk multiprodukt med bra ingredienser.


4. Garnier SkinActive Moisture Bomb Super Hydrating Revitalizing Tissue Mask 1st

Priset!

Innehåller parfym

Den här ansiktsmasken är i mitt tycke en liten bubblare. Första gången jag skulle testa den så kände jag mig lite skeptisk eftersom jag köpte den på en lokal ICA-butik. Men ack så överraskad jag blev, av det positiva slaget! Här har vi ett budgetkap!

Det här är en sheetmask med bra passform (hurra, händer inte varje gång!) som är rik på serum innehållandes bland annat glycerin och hyaluronsyra. De båda har otroligt återfuktande och plumpande egenskaper.

På 15 minuter får man ett återfuktat, glowigt resultat samt intrycket av spänst i huden på grund av den plumpande effekten. Perfekt om man ska göra något speciellt men funkar lika bra att använda en söndagskväll för att slappna av och ladda inför en kommande vecka.

Den här förtjänar verkligen att vara med på listan, men "bara" på en fjärdeplats eftersom effekten endast är tillfällig (dock väldigt bra!).


Jag är en hudvårdsnörd (både kropp och knopp) utan dess like med en förkärlek för huden som drabbats av akne och att bygga upp hudbarriären samtidigt som jag älskar produkter som gör vardagen lite lyxigare. Jag vill gärna hålla koll på ingredienser hos produkterna och vad de olika gör i huden, vilket kommer från att jag till yrket är Legitimerad Apotekare och därmed är en kemi- och biologinörd i grund och botten. Med det sagt så hittar jag favoriter i varierande prisklass - allt från apoteksmärken till dyrare hypade märken.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons