Asus ZenBook UX31E-RY012V

 Lägg i lista  Jämför
Zenbook från Asus (här modellen UX31E-RY012V), inte helt olik Apples populära Mac Book Air, har en Intel Core i7-processor, 13,3-tumsskärm och skal i aluminium. Den bärbara datorn är 17 mm som tjockast och väger 1,3 kilo. Lanserad 2011. Stäng
Zenbook från Asus (här modellen UX31E-RY012V), inte helt olik Apples populära Mac Book Air, har en Intel Core i7-processor, 13,3-tumsskärm och skal i aluminium. Den bärbara datorn... Läs mer
Jämför pris på alla Asus Bärbara datorer (418)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.31)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Är supernöjd med datorn! Har läst en hel del om den innan så jag var beredd på alla små skavanker. Nu när jag testat den ångrar jag inte köpet en sekund.

  Saker som är bra:
  - Starttiden och tid från vänteläge är sjukt snabbt.
  - Överhuvudtaget är datorn snabb. Har inte hårdtestat den än, men kan direkt säga att det är en av datorns starkare sidor.
  - Skärmen är grym. Den höga upplösningen är väldigt positivt och ljusstyrkan är också ett stort plus.
  - Ljudnivån på fläkten är behagligt låg, även när den går upp i varv.
  - Batteritiden är inte något jag riktigt kan uttala mig om än, men som det verkar håller den ungefär de nivåer man kan förvänta sig, typ 4-5 timmar med normalanvändning.
  - Det uppenbara är ju designen och hur snygg och smidig den faktiskt är. Det är toppbetyg på designen!
  - Har inte haft några problem med WiFi och uppkopplingen.
  -Trackpaden funkar så gott som felfritt efter uppdatering av drivrutiner.

  Saker man kan störa sig på:
  - Tangentbordet är ganska grunt, vilket kan vara ovant om man går från ett vanligt tangentbord. Detta är dock en vanesak.
  - Det går inte att förneka att vissa knapptryckningar inte tar. Det händer dock inte så ofta och det beror på att man inte träffar tangenten ordentligt. Jag har själv skrivit ca 2 A4-sidor i word och jag stördes inte av det då.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En otroligt tunn och lättviktig dator som klarar av det mesta (ej tunga spel) men så är det ingen speldator heller. Har haft datorn i ca 1 vecka och har inte mycket att klaga på!

  Plus:

  *Resume from sleep går på nån sekund och datorn connectar direkt till internet
  *Starttiden ligger på ca 15sek med Win7
  *Den höga upplösningen
  *Lättviktig (1,3kg)
  *Riktigt snygg, liknar MacBook Air litegrann men jag tycker personligen att denna är snyggare!
  *Batteritiden verkar vara okej, vid dokumentskrivning plus wifi påslaget och relativt låg ljusstryka så hamnar batteritiden på 6-7 timmar.

  Mindre bra:
  *Tangentbordet upplevs som trögt ibland. När jag klickar på en tangent så har det hänt att datorn inte har registrerat trycket, detta har hänt några få gånger på en vecka.
  *Touchpaden krånglade lite innan drivrutins-uppdateringen.
  *USB3.0 var inte bakåtkompatibel med 2.0 fören efter drivrutinsuppdateringen. (dvs att en USB 2.0 enhet kan kopplas in på en 3.0 port)
  *ON/OFF-knappen är placerad lite dumt, jag har vant mig vid det nu men jag antar att ASUS har tänkt på helhetsdesignen och därav placeringen
  *Det följer inte med någon Micro-HMDI-kabel eller DisplayPort-kabel
  *Jag har problem med Bluetooth-överföringar, det blir alltid något problem när jag försöker skicka filer från min mobil (SE Neo) till datorn, vet ej än vad som orsakar detta men ska undersöka det så återkommer jag

  Spel:
  Jag har inte testat speciellt många spel men Red Alert 3 fungerar med medium-inställningar. När jag testade att köra på Ultra-High grafik så hackade spelet. Det säger en hel del, Zenbooken är ingen speldator men jag tror att en del spel fungerar med medium-low grafik-inställningar.

  Övriga program:
  Photoshop fungerar utan problem, jag har själv använt det, fotoredigerar dock på en extern skärm.

  Sammanfattning:
  Överlag så är datorn riktigt snabb och snygg. Starttiden är som sagt otrolig bra jämfört med datorer med vanlig hårddisk. Fläkten låter i princip inget, jag märkte dock att den började "arbeta hårdare" när jag spelade RA3. Precis som många skriver här så är ljusstyrkan riktigt riktigt bra! Lägsta ljusstyrkan på zenbooken motsvarar högsta på min gamla laptop (Samsung AS03).

  Ett snyggt fodral följer också med som jag personligen gillar skarpt, den bruna färgen gör att fodralet ser extra elegant ut dessutom.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Den bästa bärbara datorn jag ägt. Mycket snabbstartad och lång batteritid även efter 2,5 års användning!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Helt underbar dator, allt är bara plus!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  FANTASTISK!

  Helt suverän ultrabook. Liten, lätt och SNYGG!

  Har haft den i 3 veckor nu.

  Startar sjukt snabbt från helt avstängd och på bara två sekunder från stand-by.

  Trackpad fungerar helt problemfritt efter att jag installerat senaste drivrutinen Elantech Touchpad driver Version V10.5.5.0.
  Eftersom jag inte använt trackpad tidigare råkade jag ha mitt vänstra pekfinger "vilande" på nedre vänstar hörnet på trackpad samtidigt som jag försökte styra, klicka m.m. med höger pekfinger, vilket resulterade i att den verkade fungera dåligt. När jag väl kom på mitt misstag fungerar den helt perfekt :)

  Den har i7 processor quad core som klarar allt jag har behov av.
  Spelar 1080p utan problem med Windows 7 och SP1 (hackade innan jag installerade SP1). Då menar jag inte YouTube 1080 som inte är äkta 1080 utan 1080p med minst 8000 kbps.

  Bra ljusstyrka. Jag har dragit ner ljusstyrkan några snäpp p.g.a. att jag tycker den är för stark på högsta läget.

  Tangentbordet är en vanesak, man får lägga (ytterst) lite mer kraft för att vara säker på att tangenttrycket "tar". Ser inte det som något problem.

  "Stabil" skärm som inte rör sig när man skriver. Såg att en del tyckte att skärmen på Acer Aspire S3 fladdrade när man skrev.

  WiFi fungerar också bra.

  Jag har senaste drivrutinerna installerat till alla enheter och allt fungerar perfekt.

  Jag är SUPERNÖJD.

  Uppdatering 2012-10-26:
  Kanonnöjd! Fungerar som en dröm, snabb och aldrig några problem. Tack ASUS!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Med visst förbehåll är Zenbook UX31 tveklöst den bästa av de 4 laptops jag ägt hittills. Har tidigare inte lagt märke till ASUS som fabrikat då jag varit större fan av Aspire och HP, även om deras datorer alltid strulat i slutändan (det gör kanske den här också tids nog?). Fick upp ögonen för UX31 över nätet och jämförde med Samsung Series 9 NP900X3, som även den såg ut att vara en intressant maskin. Dock kände jag mig lite less på datorer i svart med plastiga detaljer. Zenbook UX31 verkade mer "rejäl". Och jag hade rätt - riktigt lyckad och stabil konstruktion som verkligen osar kvalité rakt igenom. Snyggaste datorn någonsin?

  Positivt +

  Snabb, tyst, sval, lätt och ljusstark är väl de starkaste sidorna. Den visar inga tecken på stress eller seghet när jag arbetar med flera saker samtidigt. Befriande kraftfull. Spel är dock inget för mig, så det behöver den inte tackla. Tacksamt är också att datorn dessutom är rapp på att starta upp, både från sömnläge eller helt avstängd. Batteritiden är bättre än på de andra laptop jag haft, mellan 4-6 timmar med den konfiguration jag arbetar mest i, men jag måste givetvis räkna med att kapaciteten för de inbyggda batterierna blir sämre med tiden. WiFi-kopplingen till mitt trådlösa nätverk känns riktigt pålitlig, till skillnad från min äldre HP som ibland betedde sig frustrerande. Har inte haft problem att komma överens med varken tangentbord eller trackpad, något många andra har klagat på (senaste drivrutinerna och personlig preferens kanske ligger bakom det?). Denna trackpad upplever jag som bekväm och lagom känslig - den svarar på kommandon utan problem. Tangentbordet är förhållandevis skönt att skriva på, varken för hårt eller för mjukt, och ganska tyst dessutom. Dock tog det ett par dagar innan jag vande mig efter att ha använt en annan typ av tangentbord. Nu skulle jag definitivt inte vilja gå tillbaka till det gamla. Att tangentbordet saknar bakgrundsbelysning bryr jag mig inte om, då det bara drar onödigt mycket batteri. Ljudet från denna läckra skapelse är också fint, det är högt och tydligt med acceptabelt omfång och någorlunda detaljeringsgrad. Man kan inte förvänta sig underverk på denna punkt dock, men med datorns extrema tunnhet i åtanke är ljudet bra.

  Negativt -

  Det jag inte riktigt är nöjd med är bildskärmen, och då menar jag inte ljusstyrkan eller upplösningen, utan något även andra påpekat - den snäva, ojämna vertikala betraktningsvinkeln. Bakgrundsbelysningen är inte helt lyckad, det blir antingen grådassigt eller för mörkt (underligt). Bildkvalitén och färgåtergivningen brister lite för att vara en dator av den här kalibern, i alla fall när jag jämför med min 4 år gamla HP Pavillion med LCD-skärm. Det kan bli lite "brusigt" och "oroligt" emellanåt med visst material, vilket kan distrahera. Att skärmen dessutom inte är matt är också synd, även om det inte stör mig anmärkningsvärt. Laddaren och dess kabel med undermåttliga stift-kontakt känns mer som en billig leksak i jämförelse med datorn robusta kvalité, något jag definitivt inte förväntat mig. Som tur är sitter man inte och leker med laddaren, det är ju datorn i sig som är mest intressant. Laddaren är åtminstone lätt och kompakt. Ljudet, som i det stora hela var bra, var dock obalanserat på mitt exemplar - det kom mer ljud från vänster sida än höger. Även om det var enkelt åtgärdat med balansinställningen tänkte jag först "måndagsexemplar?". Det är fortfarande lite ojämnt fördelat och går inte att få bort helt. Trist.

  Slutsats

  Överlag är det en fröjd att använda den här datorn, och de negativa aspekterna kan jag lära mig leva med, även om jag tycker ASUS borde ha sett över vissa detaljer för att få till en riktig fullträff. Detta drar ner betyget lite. Inget som dock hindrar mig från att känna mig nöjd med köpet och vara en stolt ägare till detta lilla lyxpaket.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt underbar laptop. Snygg, snabb, underbara tangenter och viken grym skärm. Jag säger bara: KÖP.

  Enda nackdelen skulle vara att batteriet är inbyggt.

  Måste bara uppdatera efter 2 dagars användning. Jag har alltid avskytt touchpads på laptops, med denna trackpaden är helt underbar att använda, jag har tom avinstallerat min bluetoothmus som jag började använda.

  Batteritiden är också över förväntan, iofs så kör jag mest i "Batteri saving" läget.

  Måste bara skriva det igen: Fasiken vad den är grym.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Wow, det var riktigt spännande at unboxa min nya leksak! Bara kartonen var riktigt snygg och man kände kvalitén redan då.

  Zenbooken är riktigt stabil, och du skulle kunna döda någon med den! Tangentbordet är inte så hårt som alla skriver, och touchpaden funkar riktigt bra! Det enda negativa egentligen är att skrärmen har riktigt dålig betraningsvinkel i höjdled, men i sidled så är den grymm.

  Jag fick en SSD-disk från SanDisk. Trodde ju att jag skulle få den där supersnabba från A-Data med SandForce-styrkrets, men icke.

  Den är ruskigt snabb, och full HD-video på YouTube går fin fint utan minsta lagg. Testade även att spela det gamla FPS-spelet Counter Strike 1, och det flöt på utan lagg det med (med HÖGSTA inställningarna för grafik).

  Att stata om datorn går extremt snabbt!

  Ångrar inte en sekund mitt köp!
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Så som föregående talare säger så är datorn helt underbart snabb.
  Batteriet håller 5-6 timmar med lite mörkare inställning på ljusstyrkan
  på skärmen. Känns kvalité ända fram till man kommer till tangentbordet.
  Där faller den totalt tycker jag. Inte för att tangenterna inte är djupa
  mer pga dem är väldigt plastiga och glappiga.
  På grund av glappet så händer det ofta att dem inte tar när man trycker lite fel.
  Känns som om tangenterna är köpta på ÖB eller Jula
  Därför får den en 7:a

  Edit: Det trådlösa nätverkskortet lyckas inte koppla upp till mit 5Ghz-n band. Max hastighet blir 86Mbit då jag står 30cm från min Linksys E4200 och då till 2.4Ghz-bandet.
  Min 3 år gamla Dell XPS ansluter i 300Mbit från andra rummet.
  Åker tillbaka med den då jag läst på nätet att det verkar vara
  ett problembarn och att det är rena lotteriet om man får en
  fullt fungerande bärbar enligt specen dem ger.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Riktigt trevlig kvalitetskänsla, datorn känns tunn, men inte jättelätt. Riktigt dålig signal på det trådlösa kortet. Ubuntu fungerar inte klockrent, ingen multitouch, och dålig batteritid.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Kanondator!

  Var medveten om de "Fel" som många anmärkt på, men jag upplever inte dessa som några problem.

  Pros:

  - Grymt snabb uppstart, både i "Instant on" och vid normal boot
  - Kanonskärm med bra ljus
  - Rapp respons i allmänhet
  - Liten mängd med "bloatware"

  Cons:

  - Musplattan funkar, men lagget finns där tyvärr
  - Lite klen anslutning till laddaren

  Kan rekommenderas
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Instämmer mer eller mindre helt med sjulander, tycker dock att vad det gäller tangentbordet är det väldigt individuellt och jag har inte haft något missat tangentslag hittills.

  Betraktningsvinkeln är inte bra vertikalt, men det visste jag sedan innan och bekräftar det mer eller mindre bara. Det är den enda anledningen till att den inte får en tia!

  Annars sjukt nöjd på alla punkter, kvalitet, lätt, snygg, otroligt snabb.
  När man väl smält kostnaden för inköp så är det omöjligt att vara missnöjd!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  + Riktigt snabb, bootar på 8 sekunder med Windows 8.

  - Tangentbordet är inte helt ok, tangenterna tar ibland inte trots att man tryckt på dom.

  - Pekplattan blev bättre efter uppgradering av drivrutiner men är fortfarand inte klockren, ibland klickar den när man bara ska flytta muspekaren.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har haft datorn 2 veckor nu och är hur nöjd som helst! Har vant mig vid tangentbordet och musplattan som vissa hade lite svårt för, hade jag satt betyget första dagen hade detta gett datorn ett lite lägre betyg.

  Använder datorn mest till studier och surf och för mig har batteritiden varit längre än 7 timmar, med bluetooth avstängt och skärmen på ganska låg ljusstyrka. Standby tiden är verkligen superlång och det tar bara 2 sekunder för datorn att fortsätta från standby.

  Skärmen och ljudet är fantastiskt och måste upplevas!
  Det här är nog första PCn som får macanvändare att titta avundsjukt och erkänna att den är snyggare än macbook air. (även om såklart inte alla gör det).

  fodralet som medföljer är grymt praktiskt och snyggt och gör att datorn är skyddat utan att ta upp någon direkt plats i väskan.

  Rekommenderas starkt om du kan klara dig utan bakgrundsbelyst tangentbord och orkar vänja dig vid ett lite annorlunda tangentbord.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket nöjd med datorn, snygg som attan!

  + Snabb och väldigt tyst, har under fyra dagars test enbart hört fläkten en gång.
  + Tangentbordet är riktigt skönt att skriva på!

  - Inte riktigt vän med touchpaden än. Skön, men lite svårnavigerad. Hoppas på framtida drivrutiner

  - Blir ganska snabbt fingeravtryck och smutsig, trodde det borstade stålet skulle motstå sådant bättre.