Benq W700

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Projektorer (139)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Antagligen bästa 720p projektorn för 3D Vision. Helt klart nöjd!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Tycker den motsvarade mina förväntningar, är dock den min första riktiga bioprojje.

  +snygga och enkla menyer.
  +Tyst fläkt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Riktigt bra bild för att vara en budget projektor!
 • Perfekt
  4 år sedan
  720p, och 3d ready. Bra projektor till detta priset
 • Bra
  4 år sedan
  Helt ok. Dock är det min första projektor så har inte så mycket att jämföra med.

  Bra bild för priset man betalar. Kollar mycket på sport på den. Funkar perfekt. Dock lite sämre vid filmer.

  Nackdel: Kan vara lite svårt att ansluta via hdmi ibland. Den får inte kontakt med datorn. Detta problem finns inte med min skärm så felet ligger hos projektorn.

  Slutsats: Helt klart prisvärd.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här för ungefär 20 använda lys timmar på projektorn och jag kan bara säga att jag är hel nöjd, det enda jag har haft problem med är att jag måste vinka projektorn så mycket bakom mig för att få ner bilden lite från taket, det är meningen att den ska stå på bordet framför, men jag har den upp ställd på ett hyl plan bakom soffan, och får då en väldigt hög bild. det går att justera lite, med att skruva upp benen i bak kant, men dom är inte specielt långa.

  annars är den super! =)

  edit: Är nu uppe i 450 lys timmar och den funkar fint än, en dag så slutade lampan att tända sig då skruvade jag ur lampan, tittade så den var hel, och stoppade ner den i projektorn igen, så startade jag den, och lampan funkade =), var nog något med kontakten antar jag. men den går som sakt fint fortfarande =)
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Dålig kontrast och grynig bild, särskilt på skarpa färger. dålig i mörka scener. Men det är en bra prisvärd första projektor för att den funkar bra i förhållande till pris. Jag rekommenderar dom som tidigare haft projektor hemma att gå upp ett steg för att jag ångrar nu att jag snålade in några tusenlappar på att köpa det billigaste.
 • Perfekt
  5 år sedan
  hade problem med den i början men när jag fick ett nytt ex efter att den varit på verkstad 3 gånger så funkar den nya bra . kan rekommenderas om du vill ha en billig 720
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Jag stod och valde mellan Acer K330 och den här, BenQ W700, och känner att jag gjorde rätt val när jag tog denna. Det jag märkte direkt var att den är väldigt ljusstark, även på ecoläge på lampan. En annan detalj är att den är väldigt tyst med (i ecoläge). Helt underbar att se på film och spela på.
  Det egenskaper man ska tänka på, som verkar gälla alla i den här klassen, är att även om den har zoom så är omfånget väldigt begränsat, så ska man skruva upp projektorn i taket så bör man mäta samt testa innan man sätter upp fästet (i o för sig alltid bra att göra innan i viket fall :-)), samt att man helst bör uppleva bilden med egna ögon så man får en uppfattning om hur mycket man ser regnbågseffekten. Den här ska ha fler färgsegment i färghjulet vilket ska leda till att effekten minskar.
  Jag har lätt att se regnbågseffekter och den syns även på den här projektorn, men den är inte störande på samma sätt som man sett hos andra äldre projektorer. Den är tydligast när det är skarp kontrast så om det är en mörk film med vit undertext där man flyttar ögonen mellan texten och bilden hela tiden så blir den ganska tydlig tyvärr. Dock ej (för mig) störande. Men i normala fall så lägger man inte ens märke till den och det är ju det viktigaste. Jag har inte märkt något lightbleed runtom bilden heller. Det är i princip (nästan) helt svart runtom, även med keystoning.
  Det här är en bra projektor punkt, och det låga priset gör ju inte saken sämre.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte denna relativt billiga projektor som en POC . Eftersom detta är min första projektor så fanns det många frågetecken så som bildkvalité, ljudnivå, fungera i rummet, är det projektor man ska ha, osv. Svaret i mitt fall var enkelt, JA det är projektor som gäller. Det som förvånar mig efter otaliga timmars läsande på forum är hur pass bra bild det blir även med dagens billigare projektorer.
  Jag är helt övertygad om att jag kommer att sitta nöjd med min W700 en längre tid. Mitt test blev en permanent lösning och jag har sparat otaliga tusenlappar.
  Som sagt har inte så mycket att jämföra med men för vad det är värt.

  +Ljud (kör eco på lampan)
  +Bar för kortare kastavstånd. Har ca 90 - 91" på 3,40m 16,9
  +Billig
  +3D stöd "har dock inte testat men möjligheten finns"
  -Som någon skrev tidigare kan man behöva vinkla den kraftigt om placeringen är på en hylla högt upp. Tex ovanför soffan. Valde detta före takmontering då jag fick rådet att en hylla dämpar ljud bättre än en takmontering.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Nya projjen.. Hel nöjd
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Edit 120730: Det löste sig några veckor senare och jag hade fått byta maskin 4 gånger. Denna helt nya maskin fungerar bra och jag är mycket nöjd. Jag har allt annat än optimala förhållanden i mitt ljusa vardagsrum men den klarar med detta bra. Lite högt ljud kan den också avge. På plussidan är bilden som jag tycker är mycket bra på 120". Måste säga att det är väldigt mkt bild för pengarna när man går från en 42" LCD som jag gjorde.

  Edit 120119: Har nu varit utan bild i 5 veckor och börjar bli duktigt irriterad. Betyget har gått från topp till botten då responsen från service organisationen bara är att den kommer. Att den kommer hjälper inte mig i Vintermörkret!

  Edit 120109: Fick fortsatta problem med överhettning och skickade in den. Har nu varit utan projektor i 3 veckor (jul å nyår) så var lite otaktiskt att skicka in just i julstressen. Åtgärden skall tydligen vara moderkortsbyte. Hoppas det löser problemet. Jag har ju bunkrat upp med filmer som SKALL ses på projektor!

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Mycket prisvärd projektor i budgetsegmentet. Min första projektor och jag upplever projektorn som ljusstark och bildkvalitén är över förväntan för under 5000 kr.

  Projektorn är liten och ganska trevligt designad för en som har den i vardagsrummet.

  Jag läste om några som haft problem med överhettning under första dagarna och också jag råkade ut för att den la av en gång av värme. Väntade ett par minuter och sedan fungerade den som normalt igen. Har inte inträffat på de 2 filmer jag sett efter detta. (Edit: inträffade igen efter 1,5 h och

  Minus:
  - fläktar en del och hörs om man har den ovanför huvudet som jag har.
  - ingen lens shift men inget nytt med dessa DLP projektorer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ljusstake ok bild
 • Perfekt
  5 år sedan
  Hej!

  Använt den endast i ca 10 timmar änså, så får ge betyg efter det, allt verkar positivt änså, ger ifrån bra färger o skärpa, har lite svårt att jämföra med andra projektorer då detta är min första! Men jag gissar på att den slår mycket på marknaden med tanke till sin prisklass.

  Till denna projektorn använder jag en 90tum kingpin duk manuell ifrån ca 3,5m tittaravstånd o det funkar perfekt.

  För att få ut hemmabio o sevärdbild så krävs bluray definitivt, jag rekommenderar ej att köra dvd med den alls.

  + Pris
  + Färger o skärpa
  + Design

  - Inget i dagsläget, men uppdaterar om jag ser nått allvarligt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Använder en 77" duk och denna och det är GRYM bild i både film och spel på PS3! Speciellt BlueRay blir super!

  För 4200 som jag fick den för så är det SÅÅÅÅÅÅÅ värt det!
 • Perfekt
  6 år sedan
  RIKTIGT BRA PRISVÄRD PROJEKTOR
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Min första projektor och är riktigt nöjd!
  +Stödjer 3D-DLP glasögon och Nvidia 3D glasögon.
  +Jag har testat 3D-DLP och tycker att det är bättre än bio med tanke på ghosting.
  +Ljudnivån är ingenting som jag stör mig på eftersom det ändå är mycket ljud till filmen.
  -Det låter iofs när allt annat är tyst i rummet.
  +Lång lamptid på pappret, men det har jag inte hunnit testa än ;P
  +Jag ser inga pixlar eller kantigheter från soffan, alltså tillräcklig upplösning för mig.

  Testat projicera mot en gulaktig tapet, det fungerar hyffsat med inbyggd färgkorrigering (gul, blå, röd bakgrund osv). Nu använder jag en vit rullgardin som fungerar perfekt.

  Det första jag kommer göra när garantin är slut är att byta ut 90mm fläkten mot en ~120mm extern.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Mkt bra färger
  + Mkt bra Svärta
  + Ljusstark! Kör hela tiden på eco. Är det mörkt i rummet så kan den vara för ljus i normalläget, får klicka cinema-mode eller tända en lampa.
  + Låg ljudnivå
  + Ingen efterblåsning när man slår av den
  + 6000h lampa och billig!
  + 720p 120Hz :)
  + 1080p24 :) Flyter fint (Uppd: Ser ingen skillnad jmf med 60hz)
  + 3D
  + Ganksa liten
  + Bra optik

  - Tveksam byggkvalité
  - Kan inte köra för så stor bild pga 720p, kör 90 tum på 3,5 m
  - Lite mer regnbågar än min förra dlp, men inget större problem

  Min fjärde proj (har lite erfarenhet och några referenser alltså)