Intel Celeron G530 2,4GHz Socket 1155 Box

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Processorer (987)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket nöjd med denna.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Gör det den ska och lite till!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Den inbyggda grafiken är inget att hurra över för en HTPC ifall man är kräsen med bildkvaliten - men som processor har den kraft så det räcker och blir över i alla vanliga användarfall (desktop, surfa, htpc, ...).
 • Perfekt
  5 år sedan
  Klockren budgetprocessor. Går som en dröm i en HTPC jämfört med alla andra Intel Atom jag provat. Drar ca. 20 watt idle med ett MSI Mini-ITX-kort, två hårddiskar och chassifläkt. Går säkert att få ännu mer energisnål med annat moderkort.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag tror att den här processorn är en förbisedd pärla. För 366kr som den kostade mig har jag svårt att hitta en bättre processor.
  + Lågt pris
  + Hög prestanda i förhållande till pris (och i generell jämförelse)
  + Strömsnål

  Prestandan räcker till och blir över för en snabb kontors/surfdator (ca 70% av Core i3 2100). Se Xbitlabs recension nedan. Processorn som används där (G540) är en 4% högre klockad G530. Givet samma arkitektur (både G530 och G540 är Sandy Bridge med 2Mb Cache) är prestandan ungefär proportionerlig mot klockfrekvensen.
  http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-g540-g440_4.html

  Strömförbrukning: tillsammans med moderkortet ASRock H61M HVS och Vertex 2 SSD drar den 31W i vila och 55W vid full CPU-belastning (fungerar bra med den 80W nätaggregatet som jag använder). Att jämföras med min förra dator som drog 90W bara i vila. Den medföljande fläkten håller processesorn sval och fin, 36C i vila och 49C vid belastning. Fläkten är dessutom tyst i ett chassi som dämpar vibration.

  Spelprestanda? Har ej tetat. Men den inbyggda grafiken är sannolik nästan lika bra som AMD:s E-350/HD 6310 (återigen xBitlabs recensioner).