Samsung UE46D5005

 Lägg i lista  Jämför
Samsung UE46D5005. Full-HD-LCD på 46 tum som är LED-belyst, kan anslutas till nätverk trådlöst, har inbyggd digital-tv-mottagare för kabel och marksänd tv. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla Samsung TV (512)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.69)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bra tv, ända jag faktiskt saknar är en Arc-funktion
 • Bra
  5 år sedan
  En bra TV för den som vill komma undan billigt. Den är också väldigt tunn, så den passar utmärkt att sätta upp på väggen.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ingen har nämnt att denna samsung tv speglar sig. Ser hela mitt vardagsrum i TVn även fast jag har dämpad belysning i vardagsrummet. Annars är allt bra
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Mycket bra bild, särskilt med tanke på priset. Och snygg. Inte helt logiska menyer. Jag använder inte de inbyggda högtalarna.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Lämnade tillbaka min till MediaMarkt då den hade stora problem med så kallad "clouding". När bilden är svart lyser LED-lamporna upp hörnen av TV'n och det kan även uppstå molnliknande områden på skärmen. Jag tyckte detta var väldigt störande och när jag lämnade tillbaka TV'n menade MediaMarkt att samsung inte ser detta som ett garanti-ärende då det är så vanligt att de menar att det är något man får stå ut med om man köper LED.

  Som tur var hade det inte gått 30 dagar så jag lämnade tillbaka TV'n och köpte en LG istället (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=882432)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Överlag nöjd, den uppfyller alla mina krav förtillfället. Använder den bara i princip för film och spel...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är mycket nöjd med den.

  +Mediaspelaren:
  Hade ett krav när jag köpte tv att den skulle ha en bra mediaspelare som klarar mkv och avi med undertexter. Den klarar de kriterierna mycket bra efter lite krångel med att hitta bra mjukvara till datorn (Serviio funkar klart bäst av de jag provat, Samsungs egna krånglade och var inte speciellt bra).
  Har inte köpt wifi dongle så jag har inte testat att spela upp HD trådlöst direkt till TVn men däremot trådlöst från laptop till router och där funkade det utan problem.

  +Bilden är mycket bra efter lite inställningar.

  +Ljudet är förvånansvärt bra för att sitta på en tunn tv. Inte hört något brummande som någon annan nämnt.

  +Den är snygg och tunn. Kommer se bra ut på väggen.

  -Alldeles för krångligt att ställa in och sortera analoga kanaler.

  -Hade inte gjort något om dom hade lagt lite mer krut på hur menyerna i mediaspelaren ser ut..fast det är film och inte menyer jag vill kolla på så det gör inte speciellt mycket.

  -Problemen med att hitta mjukvara som inte bara kan använda .srt utan även .sub filer
 • Bra
  5 år sedan
  Använt den ca 1 månad nu.

  Var lite tveksam då denna inte är en riktig 100Hz-maskin men någon hackig bild upplever jag inte.

  Bildkvalliten är över förväntan på analog signal. Mycket bättre än min fyra år gammla panasonicplasma!

  Mediaspelaren fungerar fint förrutom att den måste ha en separat undertextfil för att kunna texta. Undertexter fungerar överhuvudtaget inte vid streaming via nätverket.

  Ljudet från denna tunna skapelse... Nja! :(

  I övrigt relativt snabb i menyerna som fungerar bra när man väl gjort kanalh***tesinställningen färdig.

  Det enda direkt negativt är cloudingen. Har dragit ned bakgrundsbelysningen till hälften men endå finns det spår av den kvar. Speciellt känsligt verkar det vara på insignalen. Mörka filmer sänt från det digitala marknätet, avi-filmer, svt-play osv. kan man se viss clouding i de mörka scenerna. Ser man en bluray-rippad mkv-fil är cloudingen som bortblåst!

  Köpten den för 5790:- på januarirean...

  Högt betyg för valuta per krona men avdrag för clouding och undertextproblematiken.

  Funderar på att reklamera pga. cloudingen men hittar samtidigt ingen annan tv med samma options för liknande peng!
 • Usel
  6 år sedan
  Otroligt besviken på denna TV.

  Köptes för det snygga utseendet och för att det verkade som ett prisvärt alternativ (5555:-) för någon som endast skulle använda den för att spela Xbox och kolla på film då och då.

  Dessvärre var bilden usel och rentav pixlig när jag koppla upp den med Xboxen. Detta var uppenbart i menyerna men rent förfärligt när man startade ett spel (Mass Effect 2) eller körde en film. Xboxen var inställd på 1080p och jag använde en "premium" HDMI kabel. Jag testade att ändra inställningar, testade men en annan HDMI kabel, testade att återställa inställningarna i TVn och i Xboxen... men till ingen nytta. Testade med en kompis Xbox Slim med ny kabel och fick samma lågupplösta, usla bild. Ringde Samsung som sa att det kan bero på en "bugg" i just den TVn och föreslog att jag skulle byta den mot en annan av samma modell.

  Efter mycket om och men med Mediamarkts kundservice (som jag fick inse är under all kritik) fick jag till slut byta den mot en annan av samma modell, tog hem den och testade... och fick samma värdelösa bild med Xbox i den också! Så den åkte tillbaka direkt.. blir nog inga mer försök med Samsung LEDs. Burkigt ljud, lite clouding och eftersläpningar kan man förlåta, men en pixlig upplösning på en full hd TV är ju bara värdelöst.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Bra bildkvalitet och betraktningsvinkeln är bra.
 • Bra
  6 år sedan
  Saknar 3D-stöd annars en bra tv!
  Hade problem med sk clouding när den var ny men det gav sig efter några månaders användande.
 • Dålig
  6 år sedan
  Jag finner det skrämmande hur länge man måste leta och fråga sig fram för att inse att denna TV INTE är 100Hz utan 50 Hz med 100Hz Clear Motion Rate som är Samsungs mjukvara för att förbättra bilden vid snabba panoreringar mm.

  Men oftast får man ju vad man betalr för så kan man leva med 50Hz uppdatering så är det nog en bra TV.(ja förutom att många exemplar har problem med s.k. "backlight bleeding")
  =)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt nöjd! Visar det den ska visa och med en tjocklek på 30 mm(?!) samtidigt som den är riktigt snygg. Jag har kopplat HDMI kabeln från datorn raka vägen in i TV'n och har därför ingen användning av DLNA, har dock lekt lite med det och kan bara säga att det är sjukt användbart (och förvånansvärt lättanvänt).

  Att det inte är 100 "riktiga" Hz tycker jag det bara är tragiskt att folk klagar på. 3D apparater behöver så höga frekvenser för att hinna skicka mer än 2 bilder per bild människor ser och detta utan att vi ska märka att något konstigt händer. Icke-3D bild är dock på
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En bra tv men inget för en riktig entusiast som kan tänka sig lägga mer pengar på en bättre tv. Men för pengarna man lägger på den så har den allt man kan begära.

  + Bra bild efter kalibrering (dock mycket beroende på källan. Bra källa = bra bild)
  + Priset (ca 7000 kr gav jag för den)
  + Ingen clouding, dock lite bleeding i hörnen.
  + Mediafunktioner. DLNA som fungerar bra. Jag använder mig utav Mezzmo installerat på datorn strömmar perfekt i 1080p. (med nätverkskabel) Har dock problem med att få den att läsa text filer. Men det skyller jag Mezzmo för.
  + Snygg, slimmad och clean design.
  + Drar lite ström
  + Alla anslutningar som man behöver. Mest digitala men det finns analoga som man kan använda.

  - Inget äkta 100 hz utan har samsungs clear motion rate 100. Vilket ska motsvara 100 hz men når inte riktigt dit enligt min mening. Kollar du på mycket sport så köp en tv med bättre uppdateringsfrekvens. Kanske cmr 200 eller äkta 100 hz.
  - Saknar smart tv och sådant godis. Iphone appen funkar men är inget jag kommer använda mig utav. Trots att fjärren är ganska tråkig så är den bättre än appen.
  - Sorterar digitala kanaler utmärkt men analoga hamnar huller om buller.
  - Blöder lite ljus i hörnen. Men det märks i princip bara i ett mörkt rum med en riktigt mörk eller rent utav svart bild.

  Sitter på min vägg med Deltaco ARM-415 och passar riktigt bra. Förutom att jag fick kapa distanserna för att skruvarna ska passa i själva TVn.

  Rekommenderar den här TVn för alla på en pressad budget eller kanske som andra tv. Man får mycket TV för pengarna, men kan vara värt för de som vill ha en TV av toppklass att lägga på 4-5 tusen till. Men för de pengarna får du nästan två av den här modellen :)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  KANON TV ! Den är held ljudlös ! Glasklar bild ! Kan trycka i en extern hdd direkt i sidan av tv:n via USB å se på film/musik UNDERBART! KANON säger ja bara! För priset är det mycket för pengarna, Den e mycket tun och snygg! Den drar lite ström/Watt för å va så stor. Har haft den i 2 månader,
  Köpte den på Komplett.se för 7500kr med frakt

  - Saknar en riktig Rca kontakt, (Scart) Lyckas inte få ljud via den som medföljer..
  - Mycket jobbigt att sortera kanaler oh säger ja bara
  -Om det går , skaffa ny remote dålig som fan, måste nästan sikta mot tvs motagare ibland

  Trotts mina minus så är det en superbra tv :-)
 • 6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  6 år sedan
  För 4990 blev det ett KAP! funkar klockrent för det priset.

  Elgiganten har lite sjyssta kampanjer ibland :)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte den på Elgiganten nov-11 för 6390:-

  Utifrån det priset är jag extremt nöjd!

  Positivt:
  - Mycket bra bild överlag
  - Utseende på tv och fot
  - Byggkvalitet
  - Inställnings- och kalibreringsmöjligheter
  - Anslutningar
  - Helhetsintrycket sett till pris

  Negativt:
  - Tydlig clouding i hörnen; speciellt vid svarta kanter på film och mörka scener, om man har högt bakgrundsljus. Sänk bakgrundsljuset så blir svärtan superbra och cloudingen försvinner nästan helt!
  - Fjärrkontrollen är plottrig
  - Byta mellan anslutningar är omständligt; klassiskt Samsung...
  - Ljudet (vad förväntar Ni Er av en tv som är 3 cm tjock?)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Från att ha haft en 32 tums tjock tv så har vi nu en 46 tums lcd. Stor skillnad för oss, men våra vänner har själva plasma, lcd och även projektor så vi är redan "bortskämda". Men för oss som ser mycket film så var det oerhört värdefullt. Även wii spelen fungerar mycket bra.

  Har inga problem med den analoga kanalsorteringen, då vi enbart har analogt. Fjärrisen är lätthanterlig och det är skönt att slippa ha flera kontroller, HD filmerna är snyggare att titta på och man får en helt annan upplevelse. Vi har våran inkopplad till ett äldre ljudsystem, som nu måste uppgraderas..

  Älskar möjligheten att sätta in en extern hårdisk direkt i tv:n supersmidigt! Ta bort dvd - sälj film på USB istället!
 • Acceptabel
  6 år sedan
  billig tv men har en stor nackdel, uppdateringsfrekvensen är inte bra. Hackar enormt när man kollar sport....
 • Perfekt
  6 år sedan
  Betalade 6666 kr hos Media Markt. Sjuuuukt bra TV! Finns inget att klaga på. Okej, fjärrkontrollen ser för jäkla risig ut!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb leverans och underbar tv! 10+
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte den på Expert för 2 dagar sedan och det är en otroligt bra bild på den måste jag säga!
  Före denna så hade vi en 10 år gammal 32 tums tjock tv som inte går att jämföra med ens i bild. Full pott ger jag den!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Finns absolut inget märkvärdigt att klaga på hittills!
  En endaste hake är att högtalarna brummar lite, i stil som datorfläktar kan ha en tendens att låta. -1 Stjärna

  Allt annat är kanon och jag beställde ifrån Elektroworld.
  Gratis frakt och leverans utanför lägenheten vid porten!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Ett kap på Expert för 6990:- och jag är riktigt nöjd än så länge!

  Jämfört med min gamla HD-ready lcd är det en milsvid skillnad och riktigt glad blev jag när jag kollade en bluray-film. Oj.

  Inställningarna är enkla att begripa sig på och ganska logiskt uppbyggda.

  Men vad är det för urusel fjärr? Gigantiska knappar (är den gjord för skumögda pensionärer?) och de sitter tätt och på samma höjd, dvs fullständigt omöjligt att hitta rätt knapp med tummen utan att kolla.

  Få se hur det blir när jag får hem CI-modulen och skippar digitalboxen, då måste jag sitta med fjärren hela tiden. ;)

  Återkommer!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har haft den en månad nu och måste säga att jag är riktigt nöjd. Grym bild och tillräckligt nätt (fast den är 46") för att passa bra i mitt sovrum. Bra guide och nätverksfunktionen funkar med både Mac och PC. Lite struligt med mkv HD format via nätet men det verkar alla ha. Rekommenderar den varmt för 6995 kr....
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  För vad man betalar så får man verkligen mycket tv. Köpte denna för jag ville bytta ut gamla tjock tvn och brydde mig inte alls om en tv med 3d. Samsung allshare fungerar väldigit bra. Tvn har väldigt bra bild, inga problem med clouding/bleeding. Kanske hade tur med mitt exemplar
 • Utmärkt
  6 år sedan
  För det priset jag gav (6990:-) så kan jag inte vara annat än nöjd. Ersatte en 6 år gammal LCD tv så skillnaden är enorm!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Vet inte om jag fått ett måndagsexemplar men det är riktigt mycket bleeding och clouding på min. Annars en riktigt bra TV!