Benq EW2430

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Bildskärmar (129)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Har denna skärm verkligen PiP? (Picture in Picture) Det säger det här på prisjakt, men inget nämns om det på tillverkarens hemsida, eller någon resension.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket nice skärm, bra färgåtergivning!
  Snygg som faen!
  Har HDMI!

  Har väl det mesta man behöver...
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Vilken skärm!
  + Riktigt bra kontrast
  + Riktigt bra färgåtergivning
  + Lagom med krimskram (dvs lägligt placerad usb-hubb, hörlursutgång, inbyggda högtalare, vga + dvi + 2st hdmi)

  Jag var lite rädd från början att den silvriga färgen skulle komma att kännas plastig, men det var inga problem alls på den fronten.

  Jag har nu använt skärmen i två månader på kontoret som webbutvecklare och det enda negativa att nämna är responstiden, hade det inte varit för den hade jag utan tvekan bytt ut min skärm hemma också.

  Möjligtvis så skulle man kunna säga att menyn är lite svåranvänd då knapparna sitter på baksidan av skärmen så man vet inte riktigt vilken knapp som är vilken när man pillar, men det är inte så ofta man är inne i menyn och pillar att det är värt att basera ett köp på.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Prisvärd skärm med topp kontrast från Benq

  + riktigt bra kontrast
  + bra färg

  - kanske inte har topp respons tid men, har inte märkt något i BC2.

  (Webbhallen Solna hade de flesta Benq bredvid varandra och körde BF3 trailer och när BF3 loggan lyste med svart bakrund så kan vi snacka om skillnad! De andra var gråa rakt igenom...)
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte den idag, så skärmen kommer bara bli bättre, men redan nu är den ett stort steg från min G2420HDBL som står bredvid och klart värd 600 spänn mer.

  Riktigt bra svärta med bra färger, kommer kalibrera den på riktigt om någon vecka när den fått "gotta in sig" ett tag.

  Uppdatering: jo, den är bra. Klara färger, bra svärta. Däremot blir jag sjösjuk i spel. Det eftersläpar nå't helt otroligt. Märks framförallt i spel där "små grejjer rör sig" - typ FIFA, C&C och andra titta-uppifrån-spel. Spel som DIRT3 märks det inte lika mycket på. På forum verkar det finnas ganska stor variation på skärmarna (samma problem som de hade med EW2420). En del har stora släpningar, andra inga alls. Lite lotto vad man får...

  Så: för spel - nej. för allt annat - ja.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Supernöjd! Betalade gärna ett par hundra extra för att slippa en "plastig" skärm, och istället få den här gedigna med lite mer tyngd.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Först och främst. Jag har tidigare ägt en Asus ML249H som har samma panel som EW2430.

  + Färgerna kommer verkligen till sin rätt med VA. Påminner om PVA panelerna som sitter i Samsung 30-tummarna, värstingarna från förr. Brorsan har en sådan.

  + HDMI, DVI och VGA. Två HDMI dessutom. Här behöver man inte sakna något gällande ingångar. Skärmen har dessutom usb-hubb på sidan.

  + Hyffsat ljud trots att det rör sig om små minihögtalare. När man inte orkar dra igång hemmabiot då är det skönt att kunna slölyssna så här.

  + Klart och fint. Precis som ML249H är text osv en fröjd för ögat. Bra mycket bättre än något annat jag testat. Då har jag ändå ägt en hel del skärmar med olika paneler osv. Grymt skönt för ögonen (när man ställt ner brightness och kontrast från 100 förstås).

  - Utseendet. Har sett skärmen på youtube och bilder och måste säga att den ser riktigt smäckig ut i verkligheten. Den borstade metallen ser ut som målad plast. Det enda som ser bra ut är ramen runt skärmen och den grönlysande powerknappen. (nedtill). Foten ser ut som biltema.

  - Byggkvaliteten. Har läst om att byggkvaliteten på Benq ska vara usel emellanåt och att det är ett lotteri om man får ett bra ex eller inte. Men det här är ju löjligt. I dämpad belysning så såg att att nedre delen utav skärmen när jag surfade var helt gul. Nu snackar vi webbläsare igång, vit bakgrund, och längst nere på ex google så är det helt gult där det ska vara vitt. Vad är detta tro? Jag släcker ner helt och kör igång dead pixel buddy och färgen vit. Jag synar skärmen noga och ser att i skärmens underkant så ser man alla dioder. Man ser alltså en diod, med dess sken runt om (gult). Jag kan räkna dioderna. De sitter med några centimeters mellanrum. Jag syner skärmen rakt ovanifrån och ser att det skiljer någon millimeter mellan själva panelen och ramen, och det är förmodligen därför man ser varje diod. Det är förmodligen därför man ser gult på skärmen oxå. Otroligt uselt. Jag synar sedan sida för sida och skärmen uppe. Nej. Inga dioder syns här inte. "BARA" nedtill. Usch. Nej. Det är uselt nog. Googlar runt lite och upptäcker att fler än jag haft problem med byggkvaliteten och gula "fält" på sina EW2430.

  - Svärtan. Svärtan är bra.. eller nästan. Om vi säger så här. Tänk dig att du har en film med svarta bars uppe och nere. Sitter du exakt där du förväntas sitta. Betraktningsvinkeln tänker jag på då. Då blir det riktigt svart uppe ELLER nere. En utav de två blir istället grå. På EW2430 är det omöjligt att båda blir svarta samtidigt. En utav dem blir istället riktigt grådassig. Detta beror på ganska dålig betraktningsvinkel gällande svärtan. Detta problem fanns INTE på Asus ML249H. I normalt dagsljus är svarta bars på ML249H uppe och nere lika svarta som ramen.

  - Betraktningsvinkeln. Här får skärmen en känga för att den är så otroligt känslig för vinklar. Uslare än tn-paneler. Minsta lilla du rör dig från hot-spot så blir något svart grått. Andra färger lyckas hålla sig hyffade men just svart blir så grymt fult. Känns budget.

  Nej. Denna åkte tillbaks till butiken efter några dagar. Nu blir det en Asus ML249H igen. Förhoppningsvis utan döda pixlar (anledningen till att jag lämnade tillbaks den från början). Men jag tar hellre Asus ML249H och några ev. döda pixlar än en smäckig Benq EW2430 den saken är då klar.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Mycket bra svärta. Gått från en Samsung 19" tidigare med TN panel. Går aldrig tillbaka dit igen. Valet stod mellan VA och IPS.. blev en VA.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Riktigt fresch!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Fick min EW2430 idag och den är helt grym. Nu kan jag ju bara jämföra med min förra skärm, en Samsung Syncmaster 225BW som har några år på nacken. Jag har hunnit testa lite spel men inte märkt av någon lagg, men antagligen är den snabbare än min förra skärm..
  Kontrast och färger är grymma, efter man tweakat lite..
  Väldigt prisvärd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Otroligt snygg skärm och väldigt bra bild.Men om du spelar mycket snabba spel så finns det nog bättre alternativ.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Perfekt bild, mycket portar (2xHDMI, DVI-D, 4xUSB-hub, D-Sub, Line in, Line out, hörlursuttag), högtalare, Stabilt stativ (problemen med stativet hos föregångaren EW2420 löst), och VESA-fäste. Dessutom är den snygg. Jag använder den som både datorskärm och Xtra-TV. Funkar kanon! 2290:- inkl. frakt på Alina Systems. Leverans dagen efter beställning. Rekommenderar köp. Tror inte att det går att få bättre skärm i samma prisklass.